Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Νοε 11, 2012 2:01 pm

"Είναι μόνο ένα όνειρο"

Μία φράση που την λέμε συνέχεια, για να δείξουμε ότι κάτι είναι εφήμερο, μη πραγματικό και ανάξιο προσοχής. Όσοι υποστηρίζουν την ερμηνεία αυτή δεν είναι αποκρυφιστές ή παγανιστές ή μεταφυσικοί ερευνητές. Για τον μάγο δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τα όνειρα. Τα όνειρα είναι το διαβατήριο σου για τα μαγικά πεδία και το εισιτήριο για τη δική σου δύναμη. Επειδή τα όνειρα έρχονται εκ του φυσικού δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διδαχτούν και να ενισχυθούν. Από μαγικής πλευράς, τα όνειρα δεν είναι ένα παθητικό στάδιο. Το ονείρεμα είναι μία κύρια δραστηριότητα της ψυχής. Τα όνειρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε μας. Το ονείρεμα είναι κάτι που κάνουμε εμείς. Τα μαγικά ξόρκια σε εμψυχώνουν να καθοδηγήσεις και να ελέγξεις την πορεία τους συνειδητά.

Τα όνειρα είναι ο πιο σύνηθες τρόπος επικοινωνίας με άλλα πεδία. Πνευματικές οντότητες επικοινωνούν μέσα στα όνειρα, όπως οι φύλακες άγγελοι, τα ζώα σύμμαχοι, προγονικοί προστάτες, αλλά και αυτοί που έχουν αποβιώσει. Τα όνειρα είναι εκεί που δεχόμαστε ανταπόκριση από τις απαιτήσεις μας. Εκεί απ'όπου έπαιρναν τις απαντήσεις τους οι Μάντισσες! Τα ξόρκια γίνονται στα όνειρα, θεραπεία ενεργοποιείτε, στιγμιαίες αναδρομές σε προηγούμενες ζωές και οράματα του μέλλοντος επιτυγχάνονται. Tα όνειρα ανανεώνουν την ψυχική μας ικανότητα και ενδυναμώνουν την προσωπική μας δύναμη.

Κατά την διάρκεια του ονειρέματος, τα τμήματα μεταξύ της φυσικής γνώσης και της συμβατικής σοφίας είναι λεπτά ή ακόμα και ανύπαρκτα. Η ψυχική δεκτικότητα αυξάνεται. Χωρίς τα όνειρα ή ψυχικές δυνάμεις υποβιβάζονται ή ακόμα και να περιοριστούν μπορούν. Η ψυχική υγεία υποφέρει. Είμαστε αποκομμένοι από την αναγκαία πνευματική συμβουλή και την παρέμβαση. Όλοι ονειρευόμαστε. Τρέχει σαν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα. Ένας μέσος άνθρωπος με επαρκή ύπνο μπορεί να δει περίπου 5 όνειρα την νύχτα. Το τελευταίο όνειρο, αυτό που κατοικεί στο στάδιο του ξυπνήματος, είναι συνήθως το πιο σημαντικό πνευματικό και μαγικό όνειρο.

To αντικείμενο "Εσύ". Είσαι σίγουρος δεν έχεις καθόλου όνειρα, χωρίς να σκεφτείς την σειρά των πέντε?

Τείνεις να είσαι αρκετά λάθος. Πάρα πολύ λίγοι από μας δεν ονειρεύονται πραγματικά, αν και είναι σύνηθες φαινόμενο να μην θυμάσαι τα όνειρα σου. Ορισμένοι άνθρωποι, δυστυχώς, θυμούνται μόνο τα δυσάρεστα όνειρα, που τους οδηγούν σε αρνητικές διασυνδέσεις και φοβούνται να κοιμηθούν. Αυτός ο φόβος, μαζί με το στρες και τα τραύματα, έχουν μερικές φορές σαν αποτέλεσμα την καταπίεση των ονείρων. Η πραγματική αποτυχία το να ονειρευτείς προέρχεται από την χρόνια έλλειψη ύπνου, ή μερικές φορές από φαρμακευτικές αγωγές, ειδικά από φάρμακα που έχουν στόχο να ενισχύσουν τον ύπνο.

Επειδή τα όνειρα είναι κρίσιμα για την μαγική διαδικασία, μια απόκρυφη επιστήμη έχει εξελιχθεί για να ελέγξει, να αναθρέψει και να αναπτύξει το ονείρεμα. Αν πιστεύεις ότι δεν ονειρεύεσαι, υπάρχουν βότανα τα οποία καταφέρνουν να τα βγάλουν από τις σκιές. Μπορείς να παράγεις τα όνειρα που επιθυμείς και χρειάζεσαι, να μάθεις τον εαυτό σου να ανακαλείς τα όνειρα σου, και να δέχεσαι επισκέψεις από πρόσωπα που επιθυμείς και από πνεύματα επίσης. Μπορείς να ελέγξεις τα όνειρα σου και να τα καταλάβεις τους εφιάλτες έτσι ώστε να μην είναι σαν πανούκλα για σένα.

Τι συμβαίνει όμως κατά την διάρκεια του ονειρέματος?

Παρόλο που υπάρχουν ποικίλες επιστημονικές εξηγήσεις, σύμφωνα με πολλές πνευματικές/μαγικές παραδόσεις, κάθε άνθρωπος δεν έχει μόνο μια ψυχή αλλά πολλές, συμπεριλαμβανομένου μια διακριτή ονειρική ψυχή η οποία μπορεί να ταξιδεύει στα όνειρα και να έχει πραγματικές εμπειρίες πριν επιστρέψει στο σώμα όταν ξυπνάει. Η Ονειρική ψυχή τότε κοιμάται όταν είναι ξύπνιο το σώμα. Η ψυχή αυτή μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες, να ταξιδέψει σε άλλα πεδία, να συναντηθεί με άλλες ονειρικές ψυχές και να έχει μαγικές περιπέτειες αδύνατες όταν είναι ξύπνιο το σώμα. Ότι συμβαίνει στα όνειρα, συμβαίνει πραγματικά, τουλάχιστον στο πεδίο αυτό, την Ονειροχώρα. Τα όνειρα είναι η γέφυρα που ενώνει την διάρκεια της ημέρας με την Ονειροχώρα, προσφέροντας πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν κατά τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι, για να βελτιώσουμε την ζωή μας και να παρέχουμε προστασία.

Τα όνειρα δεν μπορούν πάντα να λαμβάνονται με την κυριολεκτική τους σημασία. Είναι ρευστά, παραισθησιογόνα, γεμάτα μυστικούς κώδικες, προσωπικές γλώσσες και εσωτερικά αστεία. Τα όνειρα μπορούν να είναι υπερβολικά και εκστασιακά. Υπάρχουν και εκείνοι των οποίων η πιο υπερβατική σεξουαλική, πνευματική, δημιουργική, και μαγική εμπειρία λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια των ονείρων. Για παράδειγμα, παίζω απίστευτο πιάνο στα όνειρα μου αλλά είναι μια ικανότητα που δεν μπορώ να αναπαράγω στον ξύπνιο μου. Τα όνειρα μπορούν επίσης να είναι και πηγή τρόμου. Τρομακτικά πράγματα μπορούν να συμβούν στα όνειρα, οι χειρότεροι εφιάλτες και οι πιο βαθιοί φόβοι μας παίρνουν σάρκα και οστά. Καταπιεσμένες αναμνήσεις βγαίνουν στο φως ή είναι απλά όνειρα? Οι αγαπημένοι μας γίνονται εχθροί μας στα όνειρα. Εμπλεκόμαστε σε συμπεριφορές που δεν θα μπορούσαμε να εμπλακούμε στον ξύπνιο μας.

To Talmud αναφέρει "Ένα ανερμήνευτο όνειρο είναι σαν ένα γράμμα που δεν έχει διαβαστεί". Σύμφωνα με την παγκόσμια μεταφυσική σοφία, τα όνειρα μπορεί να είναι προάγγελοι ή οιωνοί, ωστόσο, σπάνια, αν ποτέ, προαναγγέλλουν μια καταδίκη που δεν μπορεί να ξεπεραστεί ή να αλλάξει. Αντί αυτού, τα όνειρα φέρνουν προειδοποιήσεις, μηνύματα προστασίας από τους παρατηρητές προγόνους μας και τα πνεύματα φύλακες μας, τα οποία πρέπει ερμηνευτούν σωστά για να αποφύγουμε τον κίνδυνο και την καταστροφή. Κοιτώντας από αυτή την οπτική γωνιά, ακόμα και ένα κακό όνειρο είναι καλοδεχούμενο. Τα στοιχεία στα όνειρα συχνά υποδεικνύουν τις καλύτερες απόπειρες σου να διορθώσεις ή να προαγοράσεις μια δυσάρεστη κατάσταση/ Οι εφιάλτες δείχνουν μια ανισορροπία ή μια πιθανή επικίνδυνη κατάσταση ποικίλης έντασης.

Κλείνοντας να προσθέσω ότι το Ταλμούδ υποστηρίζει οτι υπάρχουν τρία είδη ονείρων που βγαίνουν αληθινά.
- Τα όνειρα που βλέπεις το πρωί
- Τα όνειρα που άλλος έχει δει για σένα ή με σένα.
- Τα όνειρα που ερμηνεύονται από άλλα όνειρα.

ΓΥΠΑΣ
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Δίδυμος Κόκκορας
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 22/10/2012

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  ΓΥΠΑΣ Την / Το Κυρ Νοε 11, 2012 7:00 pm

Αdmin συμφωνωδιαφωνω.Και σε ερωτω.Ο υπνος ειναι θανατος λεει η βαβω μου.Ο ανθρωπος την ωρα του υπνου ειναι σε λανθανουσα κατασταση.Εαν εχεις φαει τον αμπακο και εχεις πιει τον νιαγαρα θα βλεπεις εφιαλτες.Εαν εκανες εργασια και δεν τα εδιωξες σωστα θα ειναι στο μαξιλαρι σου.εαν εαν κλπ.Εγω δεχομαι τα ονειρα που εγω ζητω,αυτα που εγω ρωτω το συμπαν για κατι.Επισης θα πρεπει πριν τον υπνο να σφραγιζεσε ωστε να εισερχονται μονο αυτα που θελεις εσυ για να εχεις προφητεια εξηγηση οτι αλλο θελεις .Ευχαριστω
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Νοε 11, 2012 9:11 pm

Συγχώρεσε με φίλε μου Γύπα που δεν έπιασα τον συλλογισμό σου εντελώς!

Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω! Σαφώς σημαντικό ρόλο παίζει και η κατάσταση που βρίσκεσαι όταν πέφτεις για ύπνο. Όντως αν έχεις φάει ένα αγριογούρουνο το βράδυ λογικό και επόμενο είναι να δεις εφιάλτες. Αλλά τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν και αποκλειστικά με τους παράγοντες αυτούς. Όπως προείπα και στην αρχική ανάρτηση, δεν υπάρχει καμία λανθάνουσα κατάσταση σε κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Απλά εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργείς συνειδητά.
avatar
Μαύρη Γατα
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Κριός Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 30/07/2012
Χιούμορ : δηλητηριωδες

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Μαύρη Γατα Την / Το Κυρ Νοε 11, 2012 11:36 pm

Εχουν γινει μελετες που πιστοποιουν πως η εγκεφαλικη δραστηριοτητα ειναι πολλαπλασια εντονοτερη την ωρα που κοιμομαστε , σε σχεση με την εγκεφαλικη δραστηριοτητα την ωρα που βλεπουμε τηλεοραση.
Δεν θελω να σας κουρασω με τα σταδια του υπνου και την αυξομειωση των Hz σε rem και non rem κατασταση , παντως ενα ειναι σιγουρο και επιστημονικα αποδεδειγμενο : η εγκεφαλικη λειτουργια μας την ωρα του υπνου ειναι πλουσιοτατη , με μεγαλη ποικιλομορφια. Ακομα και να μην κοιμασαι και να βρισκεσαι σε εγκεφαλικο κωμα , εχεις εγκεφαλικη δραστηριοτητα και αισθητηριες λειτουργειες κυριως ακοη. Ακομα κι αν εχεις φαει τον αγλεορα ή εχεις πιει τον αμπακο , αν ειναι να εχεις εμπειρια θα την εχεις. Ονειρα δεν υπαρχει περιπτωση να μην βλεπει ανθρωπος , ακομα κι αν δεν τα θυμαται. Αν τεχνητα δεν αφησεις εναν οργανισμο να μπει σε ονειρικη φαση , φτανει σε πληρη αποδιοργανωση και θανατο. Πεφτει σε νευρογενες shock.
Αυτο λεει πολλα και για τους ορθολογιστες και για τους μυστικιστες . Δεν ειναι απλα τα πραγματα.
Μπορει ο υπνος να λενε οι παλιοι οτι ειναι θανατος , θα σας πω μια αληθινη ιστοριουλα : φιλος γυναικολογος εκκληθει για γεννα μεσημερακι.Οτοκετος ηταν εργωδης και κατα τη διαρκεια των εξωθησεων της επιτοκης ο φιλος ενιωσε κατι σαν ορθοστατικη υποταση και προκαρδιο αλγος .Τηλεφωνησε στον κουμπαρο του που ειναι καρδιολογος απο απο το Ιασω , να ερθει να τον παρει , γιατι δεν θα μπορουσε να οδηγησει , κατι καταλαβαινε...Πραγματι ο φιλος του περασε να τον παρει και δεν τον πηγε σπιτι , παρα στο νοσοκομειο. Ηρθαν μαζι στη εντατικη , για να του κανει ενα καρδιογραφημα και μολις συνεδεσε τα pads εκανε ανακοπη .Εγιναν 3 απινιδωσεις για να παρει μπροστα και εμεινε περιπου 8 sec ασφυγμος . Μολις επανηλθε η πρωτη του κουβεντα ηταν : μη με τραβατε απο το φως.... Ποτε δεν του ειπαμε τι εγινε ή τι ειπε , αλλα ολοι εκει καταλαβαμε πως ουτε ο υπνος , ουτε ο θανατος ειναι το ΤΙΠΟΤΑ...κατω απο οποιες συνθηκες κι αν εισαι.
Στα ονειρα λειτουργει κυριως το δεξι εγκεφαλικο ημισφαιριο που ειναι υπευθυνο για τη συναισθηματικη νοημοσυνη μας , την ελευθερη χωρις ταμπου βουληση , τις επικοινωνιες περαν των αισθησεων , του ασυνειδητου και υποσυνειδητου .
Σε εγρηγορση λειτουργει πιο εντονα το αριστερο ημισφαιριο , υπευθυνο για την απολυτη χωρις συναισθημα απλη λογικη , την αναβλητικοτητα και τους καλους ψευτικους τροπους.
Σαφως πιστευω και συμπλεω με τις αποψεις σου Witcher Shadow.
Οταν τα 2 ημισφαιρια βρισκονται σε ισορροπια εν εγρηγορση , τοτε το ιδιο θα συμβει και στον υπνο , οποτε ξυπνιος ή κοιμομενος εισαι πλεον σε απολυτη αρμονια και επικοινωνια με ολες τις διαστασεις....

Hellcat
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 21/03/2013

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Hellcat Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 4:05 am

1. ενα κολπο για να θυμασε τα ονειρα σου ειναι να κανεις ενα Dream Journal.
Καθε πρωι αφου ξυπνησεις γραφεις οτι θυμασε απο τα ονειρα. αν δεν θυμασε τιποτα παλι θα το γραψεις.
2. υπαρχουν οι ανθρωποι που κανουν συνειδητα ονειρα, και υπαρχει τροπος να το καταφερεις και αυτο. ειναι καλο ή κακο? επηρεαζει τα μηνυματα που λαμβανουμε το γεγονος οτι μπορουμε να παρουμε αποφασεις στο ονειρο?
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Σαβ Ιουν 08, 2013 3:32 pm

Δείχνει πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο Hellcat.


Υ.Γ.: Πρόσθεσε στο προφίλ σου την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σου ηλικία (υποχρεωτικό) συν ό,τι άλλα στοιχεία εσύ θέλεις (προαιρετικό).

Ευχαριστώ
avatar
Ainimed
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Δίδυμος Μαϊμου
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Ainimed Την / Το Δευ Σεπ 23, 2013 4:45 am

O λόγος που ξεκίνησα τα ασχολούμε με το θέμα της μαγείας! Τα όνειρα!! Πολύ δυνατά για να τα κατανοησουμε στην αρχή!! Σπουδαίοι σύμμαχοι στην συνέχεια όμως!!
Επίσης θα ήθελα να σε ευχαριστήσω Witcher!! Για την βοήθεια και τις γνωσεις που μου πρόσφερες πριν αρκετά χρόνια πάνω στα όνειρα στην αρχη και μετα γενικα στο θεμα της μαγειας!!.. Στην αρχή απο ενα αλλο forum και στην συνεχεια στο προηγουμε forum της triguetra!!
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Απ: Ονειρική Μαγεία (Dream Magick)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Δευ Σεπ 23, 2013 11:52 pm

Σε ευχαριστω φιλε μου Ainimed για τα καλα σου λογια. Συγχωρα με ομως που δεν μπορω να σε θυμηθω απο που σε βοηθησα Smile

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Ιουν 25, 2018 12:59 pm