Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Περί Γλώσσας

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Περί Γλώσσας

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Παρ Δεκ 07, 2012 2:31 pm

Θα μιλήσω για την ελληνική γλώσσα καθώς αυτή μελετώ κυρίως.

Ίσως κάποιοι από εσάς να έχουν ακούσει τη φράση ''Η ελληνική είναι μαθηματική γλώσσα''. Μοιάζει γενικότητα, αλλά έχει νόημα, και όχι μόνο σε επίπεδο λεξάριθμων. Η γλώσσα είναι ένας κώδικας ο οποίος με τη δομή που έχει και την ανάλυση που μπορεί να γίνει επάνω του μας προσφέρει ορισμένα λογισμικά (από τη λέξη λογική).

Ο εκφυλισμός του κώδικα οδηγεί σε παραγωγή κακής ποιότητος λογι(σμι)κών. Η γραφή, η ανάγνωση και η συνομιλία είναι οι τρεις εφαρμογές της γλώσσας. Δυστυχώς έχουν εκφυλιστεί και οι τρεις στις μέρες μας. Βλέπω έφηβους να γράφουν με γκρικλις, να χρησιμοποιούν τον αριθμό τρία αντί για το γράμμα ξι, το εννέα αντί για το θήτα κ.ο.κ.. Αυτά τα άτομα ας μη περιμένουν να φτάσουν σε υψηλά νοήματα.

Η αρχαία ελληνική προσφέρει υψηλότερης ποιότητος κώδικα σε σχέση με την νεοελληνική, και τα ομηρικά ελληνικά είναι ο τελειότερος κώδικας που έχω ως τώρα κατά νου. Δυστυχώς η αρχαιοελληνική διδάσκεται με ηλίθιο τρόπο στα ελληνικά σχολεία, δίνοντας έμφαση στην κλίση ρημάτων και ουσιαστικών και στην συντακτική ανάλυση. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την αρχαιοελληνική γραμματεία μπορεί να αγοράσει φθηνά βιβλία τα οποία έχουν σε μια σελίδα το πρωτότυπο κείμενο και στη διπλανή τη μετάφραση, έτσι ώστε να διευκολύνεται η μελέτη. Έτσι θα μπορέσει σιγά σιγά να ξεκλειδώσει τα νοήματα τα οποία εντέχνως έκρυψαν οι πρόγονοί μας.

Η ανάγνωση αρχαιοελληνικών κειμένων (των πρωτοτύπων) βοηθά στο να αντικατασταθεί ο εκφυλισμένος κώδικας με έναν ανώτερης ποιότητας. Κατά συνέπεια εν καιρώ τα προγράμματα που διέπουν το νου μας θα αλλάξουν κι αυτά, ή θα αναβαθμιστούν.

Αυτά όλα αφορούν τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου. Μ' άλλα λόγια, μόνο τον εγκέφαλο. Να αποφεύγετε πάση θυσία να αναμειγνύετε γλώσσες. Η κάθε μία προσφέρει μία διαφορετική οπτική, έναν άλλον τρόπο σκέψης (αν και οι ποιότητες διαφέρουν). Η μίξη τους προσφέρει ένα τίποτα, ένα μπέρδεμα, και καταλήγει σε μια ολόκληρη γενιά εκφυλισμένων ανθρώπων.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Ιουν 25, 2018 1:01 pm