Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Δευ Ιαν 07, 2013 3:00 am

Τοποθετώ αυτό το θέμα στην εν λόγω ενότητα καθώς αφορά αυτό το τρίπτυχο, με την μέχρι τώρα αντίληψή μου. Στην πορεία ίσως προσθέσω στοιχεία, αν κάτι αλλάξει.

Η περίοδος 13-19 είναι μεταβατική διότι δραστηριοποιούνται πλέον ΟΛΟΙ. Αυτό προκαλεί όπως καταλαβαίνετε μια κάποια ενεργειακή άνοδο την οποία ίσως αντιλαμβάνεστε, κυρίως όσοι βρίσκεστε στην Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ενεργειακά κέντρα της Γαίας, αρκετά εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα (λ.χ. Δελφοί).

Πέρα απ' αυτά, το ζητούμενο δεν είναι να ξέρουν όλοι το τι συμβαίνει πίσω απ' το πέπλο, αλλά το πως θα ανελιχθεί ο καθένας μας. Η πνευματική ανέλιξη ήταν και είναι το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τον κάθε μυημένο (ναι, δεν είναι τα ξόρκια και η απομνημόνευση συστατικών). Αυτή η εξαετία θα σας ταράξει αν έχετε πολλά κρυμμένα, και θα σας απογειώσει αν καθήσετε να δουλέψετε μ' αυτά. Μ' άλλα λόγια λειτουργεί έτσι, ώστε το υποσυνείδητο να γίνει μάθημα και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Σκεφθείτε πως το υποσυνείδητο, οι δογματισμοί κάθε είδους και οι εγωισμοί, λειτουργούν σαν τα δεσμά των φυλακισμένων στο σπήλαιο του Πλάτωνα. Εντοπίστε τα, μελετήστε τα, κατανοήστε τα και θα λυθούν από μόνα τους. Πάνω σ' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε εκτενέστερα μετά. Σημασία έχει να κάνετε την αρχή προς την αυτοπραγμάτωση.

Ο καθένας μας είναι αποτέλεσμα κάποιας αιτίας, και έχει συνεπώς έναν συγκεκριμένο σκοπό (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως ο σκοπός είναι να φέρει μια τρανή αλλαγή κτλ, μπορεί απλώς να είναι η αυτοπραγμάτωσή του/της). Τα δεσμά που αναφέραμε πιο πάνω είναι νοητικά, έχουν δηλαδή να κάνουν με τον εγκέφαλο, άρα τα δεσμά βρίσκονται στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος έχει δύο ημισφαίρια. Αν ξεκινήσετε το έργο της αυτοπραγμάτωσης, σιγά σιγά θα ενεργοποιούνται διάφορα σημεία στον εγκέφαλο. Το δεξί ημισφαίριο ενεργοποιείται σιγά σιγά και χαρίζει επαφή με τον πνευματικό μας οδηγό. Αυτός είναι ο στόχος! Αυτή είναι η πρώτη πραγματική μύηση, να γίνει κάποιος μαθητής των πνευμάτων. Ο οδηγός θα ξέρει καλύτερα απ' όλους τι είναι καλύτερο να γίνει. Κι έτσι η πρόοδος από κει και πέρα είναι πιο στέρεη. Αν είστε εξοικειωμένοι με την θεογονία του Ησιόδου, σκεφθείτε το δεξί ημισφαίριο σαν τις Ωκεανίδες που ανέλαβαν την διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου (Ο Απόλλωνας είναι η επίφυση).

Η κρεατοφαγία αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην καθαρή επαφή που έχουμε με τον πνευματικό μας οδηγό. Αν δεν είστε σε θέση να σταματήσετε, γιατί δεν είστε έτοιμοι ή για λόγους υγείας, περιοριστείτε σε πουλερικά ή ψάρια. Το χοιρινό είναι τροφή που δεν είναι ενεργειακά αποροφήσιμη από τον άνθρωπο (είναι κι αυτό πολύ μεγάλο θέμα). Να προσέχετε την διατροφή σας. ''Ό,τι τρώμε είμαστε'' έλεγε ο Ιπποκράτης αν δε κάνω λάθος. Να ξέρετε πως τα πνεύματα ως οδηγοί βάζουν τεστάκια και δεν κάνουν τη ζωή καθόλου ευχάριστη. Είναι μαθητεία. Όποιος την επιδιώξει να ξέρει πως θα υπάρχουν θυσίες. Άλλο ένα εμπόδιο είναι ο εκφυλισμός της γλώσσας. Η ανάγνωση αρχαιοελληνικών κειμένων μ' έχει βοηθήσει πολύ (η αρχαιοελληνική γλώσσα έχει κάτι το ιδιαίτερο, βοηθά τον εγκέφαλο να μπει σε μια σειρά).

Αν τα προηγούμενα χρόνια προχωρούσατε ένα βήμα, αυτή την περίοδο θα προχωράτε 3-4. Είναι επιταχυμένη πρόοδος. Σε βάθος 6ετίας δηλαδή αν δουλέψετε πραγματικά με τον εαυτό σας θα έχετε κάνει πρόοδο 20ετίας. Βέβαια αν κάνετε χαζομάρες είναι αντίστοιχη και η κάθοδος. Δεν είναι όλα μέλι γάλα...

Λέγοντας μεταβατική περίοδος, εννοούμε ότι μετά το πέρας της, θα αρχίσει κάτι καινούριο. Εκτίμησή μου είναι πως αν μέσα σ' αυτήν την εξαετία αφυπνισθούν αρκετά άτομα, θα υπάρξει μια ιδιαίτερη αλλαγή. Οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας, κι αν δεν υπάρξει κάθαρση μέσα μας, δε θα υπάρξει ούτε έξω μας, και συνεπώς ούτε σε μεγαλύτερη κλίμακα (κοινωνία). Αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή (βλέπετε είναι κι αυτοί που δε θέλουν να γίνει κάτι άλλο πέρα από τα σχέδιά τους για μεγάλη εξουσία) θα είναι δύσκολα τα πράγματα... Είναι βέβαια μία προσωπική εκτίμηση μόνο.

Αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για όσους δεν έχουν ιδέα, να καταπιαστούν και για όσους γνωρίζουν ν' 'απογειωθούν'. Είναι δώρο το να είμαστε εδώ, με σάρκα και οστά και αίμα αυτή την περίοδο. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη.

Το μόνο ουσιαστικό στοιχείο που μπορώ να δώσω ως κατεύθυνση για όσους ασχοληθούν είναι η καταγωγή τους και η διαμονή τους. Που γεννήθηκες; που μένεις; βρες ένα νόημα σ' αυτό, κι ας είναι χωρίς βάση στην αρχή. Τι μπορείς να μελετήσεις που σχετίζεται μ' αυτούς τους τόπους; Η Ελλάδα συνδέεται με τα αρχαιοελληνικά κείμενα και με τον Χριστιανισμό (γενικότερα, όχι απαραίτητα την Ορθοδοξία). Τα πνεύματα δε τα ενδιαφέρουν οι θρησκείες, αλλά μέσα από αυτές περνούν νοήματα. Για μένα δεν υπάρχει (ως τώρα) καλύτερη αρχή από τα αρχαιοελληνικά κείμενα και τον Γκουρτζίεφ (Γεωργιάδης λεγόταν και το άλλαξε). Ο νους μας πρέπει να συμβαδίζει και με τις ρίζες και με την εποχή μας. Ακόμη κι αν γνωρίζετε τα πάντα για άλλες παραδόσεις, δοκιμάστε τα ''εγχώρια προιόντα'' έστω για πείραμα. Το λιγότερο που θα κάνουν θα είναι να διευρύνουν την οπτική σας. Στην πορεία αν συζητηθεί το ζήτημα θα προτείνω κάποια βιβλία.Ερευνήστε τις γραφές. Ερευνήστε τον εαυτό σας. Αλλάξτε μία άσχημη συνήθεια με μία εποικοδομητική.

Εύχομαι η Νέα Εποχή να σας βοηθήσει όλους. Στο χέρι σας είναι.
Συγγνώμη αν σας ενοχλούν οι γνωστικοί όροι, αλλά ταιριάζουν αρκετά και είναι καλή εισαγωγή σ' αυτό το ζήτημα. Έθιξα αρκετά θέματα, που κανονικά το καθένα χρίζει τεράστιας ανάλυσης, αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι (τουλάχιστον για αρχή).
avatar
Μαύρη Γατα
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Κριός Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 30/07/2012
Χιούμορ : δηλητηριωδες

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Μαύρη Γατα Την / Το Δευ Ιαν 07, 2013 6:14 pm

Πολυ μου αρεσε η αναλυση σου...
Θελει δουλεια , ενδοσκοπηση και συνεχη παρατηρηση του εαυτου και των αλλων , του εγω-εμεις -ΟΛΟΝ.
Εγω βλεπω γυρω μου να επικρατει συγχυση , ανθρωποι σαστισμενοι με το Εγω και τα αληθινα τους θελω. Με θλιβει που αφηνω πισω φιλους , που αποκαθηλωνω ή αναθεωρω , αλλα πρεπει να το κανω για να προχωρησω.
Σε τελικη φαση ο,τι κι αν βγει , θα ειμαι παλι εγω ανανεωμενη ετσι οπως μου πρεπει και μου αξιζει , κι οχι οπως καποιοι αλλοι σχεδιασαν πριν καιρο στα χαρτια για μενα...Ειναι το χωμα και η ρατσα δυστροπη και δεν χωρα αφεντες.
Ομορφο το κειμενο Epsilon.
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Δευ Ιαν 07, 2013 8:25 pm

Σ' ευχαριστώ Γάτα. Η ανανέωση πρέπει να είναι δίχως τέλος. ανανεώνομαι θα πει όπως είπες, να αφήνεις πίσω ό,τι δε σου χρειάζεται πλέον. Το να προσπαθείς να δεθείς, να κολλήσεις, να μείνεις σε κάποια σταθερότητα, είναι βάλτος. Τα πάντα ρέουν, και τώρα η ροή δυνάμωσε. Είναι ευκαιρία να αφεθούμε προς τα πάνω.

Οι άνθρωποι είναι σαστισμένοι γιατί δε ξέρουν τι θέλουν. Αν δε ξέρεις ποιος είσαι, τότε πως να ξέρεις τι θέλεις; λένε κάποιοι 'Εγώ', χωρίς να κατανοούν τι ακριβώς είναι αυτό. Δεν έχουν εικόνα του Εγώ τους, κι αν έχουν έχουν πολλές και τις αλλάζουν κατά περιστάσεις (προσωπείο). Φαίνεσθαι και Είναι, δύσκολα θα μάθουν τον εαυτό τους όσοι δεν αφιερώνονται αλλά προτιμούν το πασάλλοιμα...

Σιγά σιγά όμως και με μεράκι.
avatar
manren
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Καρκίνος Χοίρος
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  manren Την / Το Τρι Ιαν 08, 2013 12:39 am

καταπληκτικο θεμα εψιλον και επικαιρο λογο των εποχων .... ο ανθρωπος ειχε παντα ενα σκοπο να καταφερει να φτασει στην φωτεινη του θεση και να γινει ενα με τη φυση και το φως .... πολλα πραγματα μας πηγαν πισω ανα εποχη και καταστασει οπως πολεμοι δυστυχια και η λογικη του γιατι να το κανω καθως δεν κερδιζω κατι ... ολοι ειμαστε ενα μικρο κομματι σε ενα τεραστιο παζλ ... ακομα και οταν δεν υπαρχουν οι ικανοτητες υπαρχει ο σκοπος , το πεπρωμενο , το μονοπατι .... η γυμνη αληθεια εχει μονο ενα ρουχο και αυτο ειναι η ψυχη και η εξελιξη της σαν ενα λιθαρακι σε ενα τεραστιο τοιχο που πρεπει να μαζευτει με τα αλλα κομματια για να γινει η τελικη της μορφη ...

το 2013 εως το 2019 θα ειναι μια εποχη η οποια πλεον θα μας καθορισει το ποιος ειμαστε και το τι ηρθαμε να κανουμε σε αυτη τη ζωη και το τι θα πρεπει να αποκομησουμε για την επομενη ....


αδερφοι και αδερφες περα απο το καταπληκτικο ποστ του φιλου εψιλον εγω σαν μαγος εχω πλεον αλλη μια αληθεια μπροστα στα ψυχικα μου ματια ..... η αληθεια ειναι πλεον φανερη και δεν θα κρυφτει κανεις παρα μονο αυτος που θα θελησει να εξημνησει και θα λατρεψει μονο το παρελθον ..... και οποιος καταλαβε καταλαβε Wink
avatar
Πρωτογένεια
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Κριός Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2014

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Πρωτογένεια Την / Το Δευ Μαρ 03, 2014 11:51 pm

Να ρωτησω κατι;
Αντε και βγηκαμε απο το σπηλαιο του Πλατωνα, ανηφορισαμε και μεχρι την κορφη, ξερουμε και ποιοι ειμαστε και που παμε, και την απλετη φωτεινη αληθεια, την εκ του φωτος εκπορευομενη.
Μετα; Οι υπολοιποι; Τι κανεις τοτε;
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Τρι Μαρ 04, 2014 12:10 am

Έργο.
avatar
Πρωτογένεια
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Κριός Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2014

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Πρωτογένεια Την / Το Πεμ Μαρ 06, 2014 7:36 pm

Τι εργο;
Το πολυ πολυ να σε πουν γραφικο.
Οταν ο αλλος εχει μαθει να ζει οπως του δειξαν: απο παιδακι με ενα μαραφετι στο χερι να παιζει ηλεκτρονικα αποχαυνομενος, να εχει μεγιστο αγαθο το χρημα, να αισθανεται πληρης οσο μεγαλυτερο αυτοκινητο εχει και οσο πιο επωνυμα ρουχα φοραει, να χαιρεται με επιφανειακες σχεσεις ανουσιες με ερωτες ψευτικους, να προτιμα το like σε καθε μπουρδα του όποιου παρακμιακου ψωνιου  ψευτικο κοινωνικο προφιλ, που ποζαρει με ηδυπαθεια σε φκιασιδωμενες φωτό, και μολις κλεισει το κομπιουτερ κλαιει απο μοναξια και καταθληψη, παρ ολα αυτα επιμενει...
Σε τετοια κατασκευασμενη κατασταση τι εργο να κανεις;
Ασε που αμα χαλασεις τη συνταγη αυτου που δημιουργει το πως πρεπει να ζουμε, θα σε παρουν και φαλαγγι. Χαλας την πιατσα.
Για την πλακα μου τελευταια παρακολουθω τα υποσυνειδητα μυνηματα στα μμε και τυπο. Αν ξερεις τις φορμες ειναι απιστευτο: Ακομα και τα πιο αθωα και επουσιωδη πραγματα, κρυβουν το καροτο ...πισω τους. Ειδα το εξωφυλλο προσκλησης προσφατα ενος πανελληνιου επιστημονικου συνεδριου και ηταν μια εικονα απλη. Η πιο προσεκτικη ματια ομως σε εβγαζε απο τα ρουχα σου. Ακομα και σε παιδικα δημητριακα μηνυματα βρηκα... Ε!!! Ας τα ριμαξουν ολα να ζησουν μοναχοι. Που δεν θα τα καταφερουν δηλαδη , γιατι οι μετριοτητες και οι καπηλοι δεν παραγουν εργο, ειναι ετεροφωτοι και καταδικασμενοι να σβησουν, αν σβησουμε κι εμεις...
Οχι, δεν ειναι κοσμος αυτος και μαλλον ειμαι πολυ μικρη εως τιποτενια για να βοηθησω.
Ας σωσει ο καθενας τον εαυτο του.
Εγω οσο μαθαινω και πλεον ξερω πολλα, τοσο πιο μελαγχολικη γινομαι. Πιο ευτυχισμενη ημουν ανιδεη, παρα τωρα.
Δεν το βαζω κατω ομως, τουλαχιστον ξυπναω τους δικους μου. Μεχρι εκει...
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Σαβ Μαρ 08, 2014 2:41 am

Δεν έχεις βγει ακόμη. Μη προσπαθείς να συσχετίσεις θέματα μεταξύ τους και διαφορετικών επιπέδων. Βλέπε το κάθε ένα ξεχωριστά.

Όσο για αυτά που ανέφερες, συνέχισε να παρατηρείς. Συσχέτισέ τα με τον εσωτερικό σου κόσμο. Δες και μέσα.
avatar
Πρωτογένεια
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Κριός Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2014

Απ: Η μεταβατική περίοδος 2013-2019

Δημοσίευση  Πρωτογένεια Την / Το Σαβ Μαρ 08, 2014 8:48 pm

Να το ελαφρυνω και λιγο το θεμα!!!
Η γιαγια μου ηταν γεννημενη στην Αθηνα, λιγα γραμματα ηξερε, το γλεντησε εως τα βαθια της γηρατεια σαν αλλος Ζορμπας ! εφυγε στα 80 και, χαλαρη ευτυχισμενη με φιλαρακια, εξοδους ρεμπεταδικα, Λυρικες, συνολακια και τσαρκες στο Κολωνακι. Ποτε δεν την ειδα δυστυχισμενη, αν και ποτε δεν εμβαθυνε.
Αφησε πισω της ομως χαρα ζωης, ατελειωτο κεφι και Ελληνικο τσαμπουκα. Δεν την προβληματισαν ποτε τα δικα μου θεματα, παρ ολα αυτα εζησε λεβεντικα και χαρουμενα.
Θα την ακολουθησω για λιγο καιρο, γιατι απο το πολυ διαβασμα το εκαψα το εργαλειο!!!!!!!! χι χι.
Αρχης γεννομενης παω τωρα να βαψω νυχι και αντι να μπουκωνω ακουγοντας ολο μουσικη για διαλογισμο, θα παω Μαργαριτη να τον δω κι απο κοντα , να μου φυγει ο καημος!!!
Μην βαρατε ε;

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Μαϊος 27, 2018 10:38 am