Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Οφιδιανή Μαγική Παράδοση

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Οφιδιανή Μαγική Παράδοση

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Ιαν 20, 2013 4:42 pm

Η Οφιδιανή μαγική παράδοση είναι χρόνια εν ενεργεία. Έχουν στην κατοχή τους ένα χειρόγραφο του 19ου αιώνα γραμμένο στα Αρχαία Φριζικά (Γλώσσα που μιλιέται στα βόρεια των Κάτω Χωρών. Ανήκει στις γερμανικές γλώσσες), το "Oera Linda". Το χειρόγραφο αυτό φιλοδοξεί να καλύψει ιστορικά, μυθολογικά και θρησκευτικά θέματα της μακροχρόνιας αρχαιότητας, μεταξύ 2194 π.Χ και 803 μ.Χ. Κάθε αρχαίος πολιτισμός (σύμφωνα με την παράδοση τους) αναγνωρίζει ένα αρχέγονο Φίδι-θεότητα που να σχετίζεται με την δύναμη και την σοφία, η οποία θεότητα κατοικεί στην υδάτινη άβυσσο βαθιά κάτω από την επιφάνεια της Γης. Στους πιο πρόσφατους αιώνες, η πίστη αυτή διατηρήθηκε ζωντανή από αυτούς που ζουν και χρησιμοποιούν την θάλασσα, τα ποτάμια και τα ρυάκια, όπως είναι οι "Τσιγγάνοι του Νερού". Όπως και επέμεινε αυτή η γνώση του Παγκόσμιου Όφι και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης.

Ας επιστρέψουμε λίγο στο χειρόγραφο. Γράφτηκε από τους Φριζικούς πριν από πάρα πολλούς αιώνες. Ο συγγραφέας δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα και φυσικά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό είναι ποιητική φαντασία ή κάποια φάρσα. Οι Φριζικοί ήταν ένας λαός που ζούσε στην νότια ακτή της Βόρειας Θάλασσας. Πίστευαν ότι οι πρόγονοι τους είχαν κατασκευάσει τα μεγαλιθικά μνημεία και τις κυκλικές πέτρες που βρίσκονται σκόρπια στην Ευρώπη. Πίστευαν επίσης ότι είναι και απόγονοι των κατοίκων της θρυλικής Ατλαντίδας. Η αρχαία μεγαλιθική κουλτούρα υπήρξε σε όλη την δυτική και την βόρεια Ευρώπη και ήταν η πρώτη πιο γνωστή κουλτούρα στη Γη. Πέρα από το χειρόγραφο αυτό, ακόμα και ο Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας, αναφέρει ότι η περιοχή χωριζόταν σε 10 αυτόνομα βασίλεια, και απλώνονταν σε μεγάλες εκτάσεις της ηπείρου.

Ένα από τα πιο γνωστά μνημεία του μεγαλιθικού πολιτισμού είναι το Stonehedge.Πέρα από αυτά, άλλα είναι τα Crómlech, τα Dolmens (η φωτογραφία που ακολουθεί)


Η πρώτη από αυτές τις κρύπτες ή ναούς, χρονολογούνται κοντά στο 4800 π.Χ., δίνοντας μας μια λογική αφετηρία για την μακρά και περίπλοκη ιστορία της Οφιδιανής Παράδοσης. Ορισμένοι βέβαια υποστηρίζουν ότι είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη φυλή. Σήμερα η Παραδοσιακή Τέχνη των Οφιδιανών διατηρείται και μεταβιβάστηκε από το "Τάγμα Έτος Κόσμου" (Ordo Anno Mundi - "Ordo" είναι το "τάγμα" και "Anno Mundi" σημαίνει "έτος Κόσμου" (ε.Κ.) ή "από καταβολής Κόσμου". Το "Anno Mundi" αναφέρεται σε ημερολογιακή περίοδο της οποίας η μέτρηση ξεκινάει απο την δημιουργία του κόσμου. Το χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα οι πρώτοι Χριστιανοί Πατέρες της Εκκλησίας). Το τάγμα αυτό έχει απλώσει τα κλαδιά του και στην Ευρώπη αλλά και στην Βόρεια Αμερική. Είναι βασισμένο στο Stadfordshire της Αγγλίας και ιδρύθηκε στις 18 Μαρτίου 1985. Ακολουθεί τα βήματα και τα χνάρια της καταγωγής των Φριζικών. Κάτι που περνάνε και στους μύστες τους όταν υφίστανται την εκπαίδευση τους.

Δυο πεποιθήσεις είναι αυτές που συνοψίζουν τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα. Ο ανιμισμός και ο πολυθεϊσμός. Κυριολεκτικά, τα πάντα είναι ζωντανά, με τη δική τους ευαισθησία και τα συναισθήματά τους. Η Φύση είναι γεμάτη με πνεύματα κάθε είδους, πολλά από τα οποία είναι αρκετά ισχυρά για να χαρακτηριστούν ως θεότητες, είτε ως θεοί και θεές (ή μερικές φορές και ανδρόγυνα). Οι Οφιδιανοί βλέπουν όλους τους θεούς και τις θεές ως άτομα, και δεν τους συγχέουν όλους μαζί ως "πτυχές" του άλλου. Θα τιμήσουν τη Μητέρα Γη (που ονομάζεται "Irtha" στο Βιβλίο "Oera Linda") ως τη πιο ισχυρή από τις θεές, μητέρα όλων των άλλων. Επίσης, φυσικά, τιμούν το Παγκόσμιο Φίδι (Wr-alda) που γονιμοποιεί τη Μητέρα Γη με τη ζωική δύναμη του. Μαζί, ο Παγκόσμιος Όφις και η Μητέρα Γη γέννησαν τρεις κόρες (την Lyda, την Finda και την Frya), οι Μητέρες της ανθρώπινης φυλής. Επιπλέον, υπάρχει ο Κερασφόρος Θεός (Fosite, ή Wodin), ο οποίος θεωρείται ως ο αγγελιοφόρος του Παγκόσμιου Όφι.

Το νερό είναι η φυσική εκδήλωση του Παγκόσμιου Όφι, και ως εκ τούτου θεωρείται ως το πιο μαγικό από τα 4 στοιχεία. Στους απέραντους ωκεανούς, τα πλατιά ποτάμια, τα ρέματα, κινείται με ελικοειδής κινήσεις σε όλη τη Γη, φέρνοντας τη ζωή σε ότι αγγίζει. Το ρευστό νερό πάντα συνοδεύεται από δίνες και σπείρες χερσαίας ενέργειας, η αόρατη δύναμη που στηρίζει όλα τα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων των θεοτήτων και των πνευμάτων.

Οι Οφιδιανοί επίσης δίνουν μεγάλη έμφαση στη λατρεία των προγόνων. Πράγματι, πολλά από τα τελετουργικά τους περιλαμβάνουν την επίκληση των προγόνων τους στη φυσική εκδήλωση τους. Οι σκιές των νεκρών επιβιώνουν με τακτικές εγχύσεις της ζωτικής δύναμης από αυτούς που συνεχίζουν να ζουν, και ως επί το πλείστον κατοικούν σε μια από τις Επτά κολάσεις που συνθέτουν το Κάτω Κόσμο. Κατά μία έννοια, η φύση τους είναι βαμπιρική (μια λέξη που έχει υποστεί πολύ διαστρέβλωση στη λαϊκή κουλτούρα). Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι Οφιδιανοί δέχονται μια μορφή της μετενσάρκωσης - αν και οι συγκεκριμένες ιδέες για το θέμα αυτό μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ των ατόμων.

Αυτό που δέχονται είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα, υπονοώντας από την πεποίθηση αυτή ότι τελικά κάθε ανθρώπινη ψυχή θα φύγει απο τις Επτά Κολάσεις εξ ολοκλήρου και θα πάει και θα κατοικήσει σ'ένα από τα αστέρια του στερεώματος. Κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του αστέρι, αν και δεν ξέρουμε ποια είναι αναγκαστικά. Μπορούμε μόνο να μάθουμε επικοινωνώντας με το Κοσμικό Δίδυμο μας, μια τελειοποιημένη και παντοδύναμη εκδοχή του εαυτού μας που κατοικεί ήδη στο αστέρι που ερωτούμε. Ο πιο σημαντικός αστερισμός είναι οι Πλειάδες, ή επτά αδελφές. Τα επτά κύρια αστέρια αυτής της ομάδας ταυτίζονται με την Επτά Κολάσεις του Κάτω Κόσμου, και τα επτά κεφάλια του Παγκόσμιου Όφι.

Ιέρειες αναφέρονται ως "Femmes" (ένας όρος που προέρχεται από την Αρχαία φριζική λέξη "famna", που σημαίνει "οικείος"). Ο ρόλος της Ιέρειας περιλαμβάνει την καθοδήγηση στα τελετουργικά, την κατάρτιση και την παροχή συμβουλών σε άλλους Μύστες, και γενικά να εκπροσωπούν το τάγμα στην ευρύτερη κοινότητα. Οι Ιέρειες φορούν λευκό, μαύρο ή κόκκινο μανδύα, ανάλογα με την τάξη. Μπορούν επίσης να περάσετε το χρόνο τους ως φύλακες των αρχαιολογικών χώρων, όπως είναι πέτρινοι κύκλοι.

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των Ιερέων περιγράφονται με μεγάλη λεπτομέρεια στο Βιβλίο "Oera Linda". Ενώ ορισμένες από αυτές έπρεπε να προσαρμοστούν ελαφρώς για την σύγχρονη εποχή, η ουσία παραμένει αναλλοίωτη. Βασικά, η λειτουργία τους είναι η Ιέρεια να εξυπηρετήσει - πρώτον, τον Παγκόσμιο Όφι, και μετα τις άλλες θεότητες και τους προγόνους τους, και τέλος, τους συναδέλφους τους, τους Μυημένους.

Άντρας Μύστες δεν θεωρούνται ως "ιερείς" με την ίδια έννοια όπως οι ιέρειες, επειδή στο Βιβλίο "Oera Linda" λέει ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να εκπληρώσουν αυτό το ρόλο. Οι άνδρες μπορούν, όμως, να λειτουργήσουν σαν δάσκαλοι ή σαν διοργανωτές.

Όπως οι περισσότεροι κλάδοι στην παραδοσιακή τέχνη της Μαγείας, η Οφιδιανή Μαγεία οργανώνεται κυρίως σε Τάξεις (μερικές φορές ονομάζεται Φατριές). Δεν γίνονται όλα τα μέλη μιας Τάξης Μύστες, ωστόσο κάποιοι θα είναι Νεοφώτιστοι περιμένοντας την μύηση, και άλλοι, για παράδειγμα, θα είναι τα μέλη της οικογένειας που δεν έχουν καμία ιδιαίτερη επιθυμία να υποβληθούν στην εκπαίδευση. Μέχρι τη δεκαετία του 1940 η Οφιδιανή Τέχνη ήταν πολύ βασισμένη στην οικογένεια.

Για να γίνει κάποια μια παραδοσιακή μάγισσα, πρέπει να ξεκινήσει από μια άλλη Παραδοσιακή μάγισσα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν Ομάδες, έχουν την τάση να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στις Τάξεις, οι οποίες μπορεί να έχουν συμμετοχή σε μερικές εκατοντάδες. Οι περισσότερες από τις Τάξεις που υπάρχουν ακόμα ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Θα πρέπει να υποθέσουμε ότι πολλές άλλες είχαν σχηματιστεί, αλλά ποτέ δεν απογειώθηκαν, και τουλάχιστον δύο γνωστές Τάξεις άκμασαν μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν διαλύθηκαν, τα μέλη και οι απόγονοί τους αποτελούν πλέον τη συνέχεια των δικών τους ομάδων.

Μερικές Τάξεις έχουν έξι βαθμούς μύησης, και άλλοι, όπως το τάγμα, έχει επτά. Αυτές οι αλλαγές έχουν επέλθει μέσω της φυσικής εξέλιξης στη κάθε Τάξη, όπως άλλωστε έχουν και άλλες διαφορές. Τυπικά, θα υπάρχει τα Εξωτερικά Μυστήρια που περιλαμβάνουν τους πρώτους τρεις βαθμούς, ακολουθούμενα από τα Εσωτερικά Μυστήρια. Η μύηση η ίδια θα περιλαμβάνει κάποιο είδος σωματικής ή ψυχικής αντοχής. Ο νέος Μυημένος στη συνέχεια θα βυθιστεί κατ 'ευθείαν σε ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης.

Σε κάθε Τάξη υπάρχει ένας αριθμός Ναών ή Covens, αν και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όλα τα μέλη του Τάγματος θα υπαχθούν σε κάποιο από αυτά, είτε μέσω της επιλογής ή μέσω της απόστασης. Με άλλα λόγια, η συμμετοχή σε συγκεκριμένο Coven δεν αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας μύησης. Η ονοματολογία ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των Τάξεων στο Τάγμα, για παράδειγμα, κάθε Coven πρέπει να έχει ένα γραφέα. Αν το Coven είναι μεγάλο, ο Γραφέας θα διορίσει έναν ή περισσότερους βοηθούς ως συνεργάτες.

Τρόποι Λατρείας
Ο βασικός σκοπός της μαγείας τους είναι να επικαλούνται, ή να δημιουργούν, μη φυσικές οντότητες, στα οποία δίνονται στη συνέχεια μια συγκεκριμένη λειτουργία ή καθήκον να εκτελέσουν (αυτό είναι αυτό που λένε ξόρκι). Τα όντα που έχουν επικαλεσθεί έχουν πολλές ονομασίες, όπως οι θεότητες, τα πνεύματα, οι σκεπτομορφές, και πολλά άλλα. Στο σύστημα των Οφιδιανών κανένα σωστό ξόρκι δεν μπορεί να εκτελεστεί χωρίς επίκληση, ή τη δημιουργία (γέννα), μιας μη-σωματικής οντότητας για να το πραγματοποιήσει. Επειδή η δυνατότητα να επικαλεστεί οντότητες είναι θεμελιώδης για την πρακτική της παραδοσιακής Μαγείας, όλες οι συναντήσεις των Coven είναι προσανατολισμένες προς το σκοπό αυτό. Οι Οφιδιανοί θα επικαλεστούν, ή θα δημιουργήσουν, οποιαδήποτε οντότητα που θεωρούν κατάλληλη για την περίσταση. Πολύ συχνά θα επιλέξουν ένα ον από το πλούσιο και ποικίλο κόσμο των Elf και τις λαϊκές παραδόσεις τους. Τα Πνεύματα της φύσης αφθονούν παντού, όπως αυτά που ζουν στο έδαφος και στο νερό. Οι τελετουργίες τους γίνονται πάντα σε εξωτερικούς χώρους, τη νύχτα, ακολουθούμενοι πάντα το χρόνο της νέας σελήνης.


Μαγική Κατάρτισης με το Οφιδιανό Τάγμα

1ος Βαθμός

Μαγεία και Γητεία.
Επίκληση, εκτέλεση ξορκιών, τελετουργικά, και μαντεία.

2ος Βαθμός

Καθαρή και Αγνή Επίκληση.
Κάλεσμα των πνευμάτων της φύσης, τις θεότητες, και άλλες οντότητες.

3oς Βαθμός

Υπέρβαση του φυσικού σώματος.
Αστρική προβολή, επίσκεψη άλλων επιπέδων ύπαρξής

4ος Βαθμός

Λυκανθρωπία ή Μεταμόρφωση σε διάφορα ζώα
Αλλομορφία, μαγική εγκράτεια, μη-ανθρώπινες δυνάμεις

5ος Βαθμός

Πυρήνας Στοιχείων Παράδοσης
Παραδοσιακή μαγική γνώση και τεχνικές

6ος Βαθμός

Σύγκλητος του Τάγματος
Μέλος της γενικής συνέλευσης

7ος Βαθμός

Το Θησαυροφυλάκιο του Τάγματος
Μέλος της Διοικούσας ΕπιτροπήςΗ πρακτική της μαγείας επιτρέπει σε κάποιον να αναπτύξει τις ικανότητες του που υπερβαίνουν τους εγκόσμιους κανόνες της ύπαρξης, και να εισέλθουν σε πεδία που μόνο να ονειρευτούν από άλλους ανθρώπους.
avatar
makbase
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2013

Απ: Οφιδιανή Μαγική Παράδοση

Δημοσίευση  makbase Την / Το Δευ Νοε 25, 2013 7:18 pm

witcher αναφερης στο αρθο οτι Λυκανθρωπία ή Μεταμόρφωση σε διάφορα ζώα
Αλλομορφία, μαγική εγκράτεια, μη-ανθρώπινες δυνάμεις δεν υπαρχη περιπτωση το ατομο αυτο να εχει Λυκανθρωπια απο γεννησιμιου δλδ και επισης τι αλλα ζωα γιατι μονο για λυκο ξερω,διαβασα και ενα φορουμ παλι ειχαν μια ταμπελα otherkids προσελκουσε ατομα που νιωθαν οτι δεν ηταν ανθρωποι ειχαν αυξημενη οσφρηση και αλλα πολλα

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουλ 20, 2018 5:17 pm