Περί ερωτήσεων

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Περί ερωτήσεων

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Κυρ Απρ 21, 2013 6:41 pm

Είναι συνηθισμένο οι αρχάριοι να κάνουν πολλές ερωτήσεις. Εγώ για παράδειγμα τον είχα ζαλίσει τον μέντορά μου. Στην αρχή είναι καλό σημάδι αλλά στην πορεία (μετά από ένα δύο χρόνια) είναι σημάδι στασιμότητας.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν θα έχουμε πάντα κάποιον να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε, τι να πούμε, με τι τρόπο να πράξουμε, τι σημαίνει αυτό ή τι συμβολίζει εκείνο. Είναι ανάγκη να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, οποιοδήποτε θέμα αφορά τη ζωή μας.

Έχετε απορία; ΨΑΞΤΕ. Μάθετε να ψάχνετε, να αναζητάτε, να μελετάτε βδομάδες ολόκληρες με ύπνο λίγο.

Στις μέρες μας έχουμε το ίντερνετ. Λίγο αν παίρνει στροφές ο νους κάποιου, θα σκεφθεί δυο τρεις λέξεις κλειδιά για το θέμα που τον αφορά και τον προβληματίζει και θα αρχίσει να ψάχνει. Αναζήτηση στην αναζήτηση θα βγει κάπου κάποιο νόημα. Μπορεί να καταλήξει σε κάποιο βιβλίο, σε κάποιο άρθρο, ποιος ξέρει... αλλά έψαξε. Αν φάει τον κόσμο και δε βρει τίποτε, τότε ας ρωτήσει κάποιον που θεωρεί πως ξέρει.

Δεν είναι τόσο πως είναι κουραστικό να σε ρωτούν τα ίδια και τα ίδια. Είναι κρίμα που δεν παίρνει κάποιος την απόφαση να βγει στο δρόμο μόνος του. Όπως στη ζωή μας τα παιδιά φεύγουν από τους γονείς, έτσι και εδώ πρέπει να ξεφύγουμε από την μεγάλη επιρροή των έτοιμων απαντήσεων των δασκάλων (ή φίλων) μας.

Μάθετε να αναζητάτε αυτό που ψάχνετε. Αν δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ να σας λύσει την απορία τι θα κάνατε; θα ψάχνατε ή θα τα παρατούσατε;

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Ιαν 22, 2019 4:29 am