Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Πρόγνωση (Precognition)

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Πρόγνωση (Precognition)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Ιουλ 14, 2013 6:15 pm


Η Πρόγνωση είναι η παραφυσική γνώση μελλοντικών γεγονότων, μια εντύπωση ότι κάτι συγκεκριμένο πρόκειται να συμβεί. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όπως αυτό της Jeane Dixon, της γυναίκας που είχε προβλέψει την δολοφονία του J.F.Kennedy. Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό του 34χρονου Colin MacDonald, μηχανικού του εμπορικού ναυτικού. Ο Colin τρεις φορές αρνήθηκε να υπογράψει ως 2ος Μηχανικός στο διάσημο υπερωκεάνιο “Τιτανικός”, λόγω μιας πρόγνωσης που είχε ότι το πλοίο θα συνδεόταν με μια μεγάλη τραγωδία. Σε αυτή την περίπτωση, ενώ η πρόγνωση βγήκε αληθινή, ο Colin δεν είχε όλες τις λεπτομέρειες της πρόγνωσης του. Εργαστηριακά παραδείγματα πρόγνωσης φαίνονται στα αποτελέσματα των τεστ Εξωαισθητήριας Αντίληψης, όπου ο εξεταζόμενος γνωρίζει εκ των προτέρων ποια κάρτα θα τραβηχτεί από τον Αποστολέα.

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο Προμήνυμα και την Πρόγνωση. Η Πρόγνωση συνεπάγεται μια πιο ορισμένη γνώση των επερχόμενων γεγονότων, ενώ τα Προμηνύματα είναι ασαφή συναισθήματα και μπερδεμένες εικόνες χωρίς τις ιδιαιτερότητες της Πρόγνωσης.

Η Πρόγνωση συμβαίνει πιο συχνά μέσα στα όνειρα, όπου “βλέπει” ο εξεταζόμενος ένα γεγονός στο μέλλον το οποίο αργότερα βγαίνει αληθινό. Τέτοιες σκηνές συμβαίνουν και βιώνονται επίσης όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση τρανς, σε οράματα, σε ψευδαισθήσεις ακόμα και στην φάση που ξυπνάς. Μπορεί όμως να ενεργοποιηθεί και μέσα από διάφορες μορφές μαντικής τέχνης όπως με το Εκκρεμές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προγνωστικών εμπειριών έχουν να κάνουν με τον θάνατο (ως έννοια), το θάνατο κάποιου και άλλα αρνητικά γεγονότα. Κατά την διάρκεια των 2 Παγκόσμιων Πολέμων και άλλων πολέμων, υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα  μητέρων, πατεράδων, μικρών παιδιών και άλλων που γνώριζαν ότι κάποιος θα πεθάνει, και στις περισσότερες από αυτές υπήρχε γεωγραφική απόσταση πολλών χιλιάδων μιλίων. Αυτές οι εντυπώσεις ή «προαισθήσεις» ερχόντουσαν πολύ δυναμικά, και μέσα σε λίγες ώρες ή ακόμα και σε λεπτά από το πραγματικό γεγονός.

Στο Ουαλικό χωρίου του Aberfan, την νύχτα της 20 Οκτωβρίου 1966, ένα 9χρονο  κοριτσάκι ονόματι Eryl Jones, είχε ένα όνειρο ότι δεν είχαν σχολείο την επόμενη μέρα. Όχι! Δεν ονειρεύτηκε ότι δεν θα κάνουν μάθημα. Αλλά δεν θα υπήρχε το σχολείο σαν κτίριο. Το επόμενο πρωί είπε στην μητέρα της ότι “κάτι μαύρο ερχόταν προς τα πάνω του”. Αλλά πήγε στο σχολείο ούτως ή άλλως. Μετά τις 9 εκείνο το πρωινό, βουνό μισό εκατομμυρίου τόνων αποβλήτων άνθρακα, κορεσμένο από την αδυσώπητη βροχή των προηγούμενων ημερών, γλίστρησε προς το χωρίο, θάβοντας σπίτια καθώς και ολόκληρο το σχολείο. Περίπου 150 άνθρωποι, τα περισσότερα ήταν παιδιά του σχολείου μαζί με την Eryl, θάφτηκαν και πέθαναν.  Πολλοί άλλοι άνθρωποι από όλη την Μεγάλη Βρετανία είχαν παρόμοια εμπειρία πριν την τραγωδία. Ορισμένοι δε, είδαν κυριολεκτικά το βουνό αυτό να πέφτει προς το χωριό.

Μια ακόμα εμπειρία πρόγνωσης είναι αυτή του 80χρονου John H. Williams. Στις 31 Μαΐου 1933, ο κ. Williams ξύπνησε στις 8.55 πμ. με πολύ έντονη ανάμνηση του ονείρου που είχε δει. Είχε ακούσει στο ραδιόφωνο μια διαφήμιση για έναν αγώνα ιπποδρομίας, ο οποίος θα γινόταν στις 14.00 μμ. το ίδιο απόγευμα. Στο όνειρο μέσα άκουσε τα ονόματα τεσσάρων αλόγων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των “King Solomon” και “Hyperion”, καθώς και λεπτομέρειες του αγώνα. Όταν ξύπνησε, ειδοποίησε έναν γείτονα του και έναν σύμβουλο επιχειρήσεων για τον αγώνα. Παρόλο που δεν ενδιαφερόταν ο ίδιος για ιπποδρομίες και στοιχήματα, ο κ. Williams έμεινε άφωνος όταν άκουσε την ίδια διαφήμιση με αυτή από το όνειρο αργότερα εκείνο το απόγευμα. Στο πανομοιότυπο διαφημιστικό, άκουσε τα ίδια ονόματα των αλόγων με αυτά από το όνειρο. Οι άλλοι δυο επιβεβαίωσαν όλα όσα είχαν ειπωθεί από τον 80χρονο άντρα.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1976, ο Stuart Holroyd έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για ένα επιστημονικό πείραμα το οποίο αποδεικνύει πολύ πειστικά ότι τα αποτελέσματα μπορεί να προηγούνται από τις αιτίες, διαταράσσοντας έτσι έναν από τους πιο βασικούς νόμους της επιστήμης και της κοινής λογικής. Οι καθηγητές Montague Ullman (Γεν. 9/9/1916 – Απ. 7/6/2008) και Stanley Krippner (Γεν. 4/10/1932) έτρεξαν μια σειρά από στενά ελεγχόμενα και περίπλοκα τεστ στον βρετανό Ψυχικό Malcolm Bessent  (Γεν. 8/2/1944), στο Ιατρικό Κέντρο “Maimonides”. Η ιδέα ήταν να παρακολουθήσουν ότι ονειρευόταν ο Bessent και να δουν αν ήταν κάποιο γεγονός που θα του συνέβαινε. Το έκαναν αυτό χρησιμοποιώντας EEG (Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) για να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς του εγκεφάλου και REM ( Rapid Eye Movement: δείκτης ότι ο εξεταζόμενος ονειρεύεται) και τον ξυπνούσαν αμέσως για να καταγράψουν το όνειρο. Αυτό το είχαν αναθέσει σε μία ομάδα, όπου τον ξυπνούσαν μετά από 4 διαφορετικά όνειρα και συμπλήρωναν τις λεπτομέρειες τους. Το επόμενο πρωί, μια δεύτερη ομάδα καθόντουσαν και αποφάσιζαν μια λέξη-στόχο. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν  ο «διάδρομος», ένας από τις 1200 πιθανές λέξεις. Γύρω από αυτή την λέξη θα κατασκεύαζαν ένα περίτεχνο πολυαισθητήριο “γεγονός” για τον Bessent. Ο Krippner διάλεξε τον πίνακα του V. Van Gogh “Hospital Corridor at St. Remy” σαν εικόνα-στόχο.

Το “γεγονός” ξεκίνησε όταν  δύο άντρες, ντυμένοι με την λευκή νοσοκομειακή στολή, εισέβαλαν μέσα στο δωμάτιο του Bessent και τον ανάγκασαν να φορέσει ζουρλομανδύα. Τον έβγαλαν έξω και τον οδήγησαν σε ένα σκοτεινό διάδρομο, ενώ μια μυστηριώδης μουσική από την ταινία “Spellbound” έπαιζε στο βάθος. Υπήρχε επίσης και ο ήχος από ένα υστερικό γέλιο. Οι άνδρες πήγαν τον Bessent σε ένα γραφείο όπου βρισκόταν ο Krippner, ο οποίος καθόταν σε ένα γραφείο και γελούσε άγρια, αναγκάζοντας τον να καταπιεί ένα χάπι και επάλειψε το πρόσωπο του για να τον “απολυμάνει”. Στο τοίχο ήταν ορατός ο πίνακας του Van Gogh. Ο Krippner έσβησε τα φώτα και έδειχνε στον Bessent εικόνες από σχέδια που έκαναν οι ψυχικά άρρωστοι.

Όταν άνοιξαν τα αρχεία με τα όνειρα και μελετήθηκαν, έδειξαν ότι ο Bessent είχε επαναλαμβανόμενα οράματα από ένα ψυχιατρείο, ένα μεγάλο τσιμεντένιο κτίριο, γιατρούς και ψυχολόγους σε λευκές στολές, και μια θηλυκή ασθενής μεταμφιεσμένη σε γιατρός που προσπαθούσε να δραπετεύσει από έναν διάδρομο. Όλα τα όνειρα είχαν ένα αίσθημα εχθρότητας. Αυτά ήταν μια απίστευτα ακριβής σειρά από όνειρα, τα οποία ονειρεύτηκε πριν το γεγονός λάβει χώρα και όλα κάτω από στενή εργαστηριακή παρακολούθηση.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Μαϊος 25, 2018 5:49 am