Περί Νόμων και σοβαρότητας

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Περί Νόμων και σοβαρότητας

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Σαβ Ιουλ 27, 2013 2:15 am

Αρκετές φορές έχουμε δει σ' αυτό το φόρουμ ερωτήσεις του τύπου: ''αν το κάνω έτσι θα πειράζει; είναι ενάντια σε κάποιον νόμο; είναι κακό; θα πάρω κάρμα; ''... και τα λοιπά.

Είναι ανάγκη να έχουμε διαρκώς στο νου μας πως οι κανόνες δεν αλλάζουν. Δεν προσαρμόζονται. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ελληνικό αλαλλούμ. Είναι ΝΟΜΟΙ και ισχύουν για ΟΛΟΥΣ.

Υπάρχουν φυσικά λιγότερο σοβαρές ποινές για όποιον δε γνωρίζει ορισμένους νόμους όταν τους παραβεί. Αυτό φυσικά όσο περνούν τα χρόνια παύει, καθώς ο μαθητευόμενος μάγος ΟΦΕΙΛΕΙ να ξέρει τους νόμους που διέπουν την εργασία του ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

Οι νόμοι ποικίλουν, ανάλογα με το επίπεδο μαθαίνουμε και ορισμένους ακόμη. Για αρχή ο νόμος του κάρμα είναι υπεραρκετός. Αυτός είναι η βάση και δεν κάνει εξαιρέσεις ποτέ, ούτε για αρχάριους, ούτε για προχωρημένους μύστες.

Οι Αρχές του μάγου είναι ανάγκη να είναι σύμφωνες με τους Νόμους των Αιθέρων, ειδάλλως αυτοκαταστρεφόμαστε (στην κυριολεξία, δεν είναι μεταφορά). Οι ποινές δεν είναι αστείες για συνεχή παραπτώματα.

Δεν πρέπει να σκέφτεστε την τέχνη μόνο ως ένα τρόπο να ''χακάρετε'' το σύστημα και να φέρνετει ποθητά αποτελέσματα. Ο μαθητευόμενος της τέχνης είναι σαν ένας νεοσύλλεκτος. Θα εκπαιδευτεί και θα τοποθετηθεί σε ένα πόστο που χρειάζεται η ομάδα, εκτός κι αν επιλέξει την εξορία.

Μην ξεχνάτε. Όσο αποκτούμε γνώση, αποκτούμε κι ευθύνες. Αν δεν βελτιώνεται κι ο χαρακτήρας μας μέσα από την τέχνη, τότε απλώς χάνουμε το χρόνο μας. Καλύτερα να τα παρατήσουμε άμεσα για να μη βλάψουμε ούτε εμάς, ούτε και άλλους. Αλλιώς απαιτείται σοβαρότητα.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Δεκ 18, 2018 1:06 pm