Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Kriya Yoga

Μοιραστείτε
avatar
Φαίη
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Καρκίνος Σκύλος
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2012

Kriya Yoga

Δημοσίευση  Φαίη Την / Το Κυρ Οκτ 20, 2013 1:18 pm

Η Kriya Yoga είναι μία αρχαία τεχνική-μέθοδος με σκοπό την επίτευξη της αυτοπραγμάτωσης η οποία είναι πολύ γνωστή στην Ινδία. Μέσω του διδασκάλου Paramahamsa Yogananda και του βιβλίου του "Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι" έγινε δημοφιλής στην δύση την δεκαετία του '20, όμως παραμένει ένα μυστήριο και συναρπαστικό πνευματικό μονοπάτι. Διδάσκεται από έναν περιορισμένο αριθμό διδασκάλων, οι περισσότεροι των οποίων είναι Ινδοί.  

Ο Paramahamsa Yogananda έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1920, όπου δίδαξε την τεχνική σύμφωνα με την επιθυμία του διδασκάλου του Sri Yukteswar Giri. Η μετάδοση αυτής της διδασκαλίας έχει συνεχιστεί από τότε χωρίς διακοπή. Διάφοροι διδάσκαλοι στο παρελθόν έχουν έρθει στις χώρες της Δύσης για να διδάξουν την μέθοδο της Kriya Yoga, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμη στον καθένα.

Ο Swami Shankarananda Giri είναι πνευματικός κληρονόμος αυτής της παράδοσης και διδάσκει την τεχνική της Kriya Yoga στην αρχική της μορφή, όπως διαβιβάστηκε από τους πρώτους διδασκάλους στην Ινδία από το 1974 και στην Ευρώπη από το 1978. Έχει κληρονομήσει επίσης τη γνώση του αστρολογικού συστήματος που αποκαλείται "Κοσμική Αστρολογία", από τον διδάσκαλό του Swami Narayana Giri ("Prabhujee") το οποίο αρχικά καθιερώθηκε από τον Sri Yukteswar Giri.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες και οδηγίες γι' αυτό το μονοπάτι, ως μέσο για την πνευματική τους εξέλιξη, μπορούν να έρθουν σε επαφή με ένα από τα κέντρα της Kriya Yoga ανά τον κόσμο.

Τί Είναι Η Kriya Yoga...
 Η Kriya Yoga είναι ένα σύστημα διαλογισμού που βασίζεται σε μία πλούσια και αρχαία παράδοση. Έχει τη βάση της στην αναπνοή και τα chakra (ενεργειακά κέντρα). Το σύστημα αυτό έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί κατά την διάρκεια χιλιάδων ετών. Μέσω της πρακτικής εξάσκησης της μεθόδου της Kriya Yoga αποκτούμε την εμπειρία, το βίωμα της Εσωτερικής Σιωπής/Γαλήνης, η οποία είναι η βάση για Ειρήνη, Ευτυχία, Αρμονία και Αυτοπραγμάτωση.Η Σημασία της Kriya

 Η λέξη Kriya, αποτελείται από δύο συλλαβές, kri και yâ. Στα Σανσκριτικά kri σημαίνει karma dhatu, δράση των στοιχείων και yâ σημαίνει Ψυχή ή Atma.
Η λέξη Kriya  προσδιορίζει την δράση της Ψυχής, prâna karma.
Η πρώτη και σημαντικότερη δράση της Ψυχής είναι η αναπνοή.

 Η λέξη Yoga, προέρχεται από το Σανσκριτικό yuj, που σημαίνει ένωση. Την ένωση  της ατομικής ψυχής με το Πνεύμα. H Kriya Yoga είναι μία μέθοδος για την επίτευξη της ένωσης της αναπνοής με την Ψυχή σε κάθε εισπνοή και εκπνοή. Η ένωση της ατομικής ψυχής με το Πνεύμα, λέγεται Kriya Yoga. Αυτό είναι το αληθινό κάρμα.
 
 Η τεχνική της Kriya Yoga, βασίζεται στην αναπνοή, τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη. Η αναπνοή μεσολαβεί ανάμεσα στην Ψυχή και τον Νου.
Ο εγκέφαλος μεσολαβεί ανάμεσα στα αισθητήρια όργανα και τον Νου.
Όλες οι φυσικές μας πράξεις αντανακλούνται στα αισθητήρια όργανα, μέσω του κατώτερου μέρους του εγκεφάλου το οποίο βρίσκεται στην σπονδυλική στήλη.
Από αυτό το σημείο, όπου βρίσκεται ο κατώτερος νους, περνάμε στον ανώτερο νου, μετά στην αναπνοή και τελικά στην Ψυχή (και κατόπιν αντίστροφα).

 Ο εγκέφαλος είναι συνδεδεμένος με τον νου και ο νους με την chitta.
Η chitta (ο ανώτερος νους) αποτελείται από πέντε δράσεις ή πέντε νόες, οι οποίες έχουν 25 ποιότητες, κάθε μία από τις οποίες δημιουργεί-παράγει δύο αποτελέσματα που λέγονται vrittis. Έτσι, υπάρχουν 50 τύποι διαφορετικών εσωτερικών και εξωτερικών αποτελεσμάτων, 50 vrittis, που εκφράζουν την chitta. Τα vrittis, δημιουργούνται από την chitta, τον ανώτερο νου, κατευθείαν από την Ψυχή μέσω της χρήσης της αναπνοής. Το αντικείμενο της γιόγκα είναι να ελέγξει τη δράση της chita. "Yogâshchittavrittinirodhah" (Pâtanjali's Yoga Sûtra I, 2).
 Ο νους είναι σε συνεχή κίνηση. Οι εσωτερικές και εξωτερικές μας δράσεις αλλάζουν συνεχώς, πράγμα που φαίνεται από την αναπνοή μας. Όταν φοβόμαστε η αναπνοή μας αναταράσσεται, όταν νιώθουμε χαρούμενοι ή θυμωμένοι ή γενικά όταν έχουμε αλλαγές στη συναισθηματική μας διάθεση τότε αλλάζει και η αναπνοή μας.

 Όταν η αναπνοή μας είναι ήρεμη, είναι ήρεμος και ο νους. Έτσι, μόνο μέσω της αναπνοής μπορούμε να ελέγξουμε την chitta και να φτάσουμε στην κατάσταση του nirodhah. Nirodhah σημαίνει, κλείνω, κλειδώνω με κλειδί – όπου εννοείται το σταμάτημα όλων των δράσεων (vrittis) της chitta, αποκτώντας έτσι ευκολότερη πρόσβαση στην διαλογιστική κατάσταση της yoga. Ο έλεγχος της chitta, το σταμάτημα δηλαδή των δράσεων του νου, επιτυγχάνεται με τον έλεγχο  - παρατήρηση της αναπνοής.

 Από τη στιγμή που η Kriya Yoga βασίζεται στην αναπνοή, μπορείτε να την εξασκείτε, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από την δραστηριότητα στην οποία βρίσκεστε, ακριβώς όπως όταν κάθεστε για διαλογισμό, μπορείτε δηλαδή να την εφαρμόζετε χωρίς διακοπή.Η Τεχνική της Kriya

 Η διδασκαλία της Kriya Yoga γίνεται σταδιακά. Χωρίζεται σε έξι επίπεδα (Πρώτη Kriya, Δεύτερη Κriya κοκ). Η Πρώτη Κriya, με την οποία ξεκινά ένας αρχάριος, είναι η ρίζα, το θεμέλιο που επιτρέπει την πρόοδο στο πνευματικό μονοπάτι σε κάθε άτομο, ανεξαρτήτου θρησκείας. Δίνει πρόσβαση στη γνώση για το σώμα, την Ψυχή και τα chakra. Διευκολύνει την κατανόηση του υλικού, του αστρικού και αιτιατού σώματος. Αργότερα, μετά από μεθοδική πρακτική εξάσκηση για μία χρονική περίοδο και την κατάκτηση ενός απαραίτητου επιπέδου ελέγχου και επίγνωσης της ζωτικής ενέργειας, μπορεί κάποιος να λάβει τη Δεύτερη Κriya, και έτσι να προχωρήσει σε ανώτερα επίπεδα.
 Η περιγραφή της μεθόδου της Κriya Yoga με λόγια, έχει μικρή σημασία. Ένα άτομο μπορεί πραγματικά να την κατανοήσει μόνο μέσα από προσωπική εμπειρία, βίωμα μέσω της πρακτικής της εξάσκησης . 'Οταν επιθυμείτε να μάθετε τι είναι το μήλο, δεν αρκεί μία απλή περιγραφή, αλλά θα χρειαστεί να το αγγίξετε, να το γευθείτε, προκειμένου να καταλάβετε ποιό είναι αυτό το φρούτο. Το ίδιο ισχύει για την Kriya Yoga.Τελικός Στόχος


 Η συνεχής και συνεπής πρακτική εξάσκηση της iswara pranidhana (πρακτική επίγνωσης της αναπνοής ανά πάσα στιγμή), δίνει siddhi (τελειότητα) ή Samadhi. Η εισπνοή είναι i- (δύναμη), η εκπνοή είναι -ra (φως), ανάμεσα στα δύο είναι το άτομο, swa. Η Iswara, μας γεμίζει ζωή.

 Μέσω της πρακτικής εξάσκησης της Iswara pranidhana, δηλαδή της συνεχόμενης παρατήρησης της αναπνοής καθώς εισέρχεται και εξέρχεται στο σώμα, ο άνθρωπος επιτυγχάνει την άμορφη κατάσταση. Μετά, παραμένει στο θείο φως, επιτυγχάνοντας συνεχή nirvana (απελευθέρωση) κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όπως λέει και ο Ιησούς Χριστός: «Δεν μπορείς να δεις, να νιώσεις ή να αντιληφθείς τον Θεό, αλλά μπορείς να είσαι».


Αποτελέσματα στη ζωή μας

 Η Prana shakti (ζωτική ενέργεια), ρέει στην σπονδυλική στήλη, από την κορυφή προς τα κάτω και μετά αντίστροφα από κάτω προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα chakra έρχονται σ’ επαφή με τη ζωτική ενέργεια και το κενό. Οι πρώτες δύο τεχνικές λέγονται pranam και αντιστοιχούν στα Yamas των αρχών των Yoga Sutras του Patanjali. Yama, σημαίνει απόκτηση εσωτερικού ελέγχου ή sâmyam. Τίποτα δεν μπορεί να ελεγχθεί απ’ έξω, γιατί η ρίζα βρίσκεται στην σπονδυλική μας στήλη.

Γι’ αυτό, κατά τη διάρκεια της πρακτικής της Kriya Yoga, κάμπτουμε την σπονδυλική μας στήλη προς τα εμπρός, επιτρέποντας την μαγνητική ζωτική ενέργεια να ρεύσει μέσα της. Το κενό, βρίσκεται πάντα στην κορυφή του σώματός μας και αυτός είναι ο λόγος που διατηρούμε την ισορροπία μας. Άρα όταν κάμπτουμε την πλάτη μας, το κενό μαγνητίζει τη σπονδυλική στήλη.

Shûnya dhaur bhavet prâna: Το στοιχείο του κενού, είναι η ζωτική δύναμή μας. Όταν το κενό εγκαταλείπει το σώμα μας, το ίδιο κάνει και η ζωή.

Εξασκώντας την τεχνική της Kriya Yoga, δημιουργούμε εσωτερική φωτιά που λέγεται tapa agni. Με τον ίδιο τρόπο, που η φυσική φωτιά (drabya agni), καίει ότι πετάξουμε μέσα της, έτσι και η εσωτερική φωτιά (tapa agni), επιτρέπει στον ασκούμενο να 'κάψει' το κάρμα του, τα αποτελέσματα των παρελθοντικών του πράξεων, τις σκέψεις του, καθώς και τα νοητικά ή ψυχολογικά του προβλήματα.

πηγή:http://www.kriya-yogagreece.com/
avatar
Black Panther
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Καρκίνος Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 06/07/2014

Απ: Kriya Yoga

Δημοσίευση  Black Panther Την / Το Δευ Μαϊος 22, 2017 11:32 pm

Tόσο καιρό και τώρα που το διάβασα είναι εξαιρετικό ποστ....
Λοιπόν... αγαπώ την γυμναστική και μου αρέσει να νιώθω το σώμα μου υγιές και δυνατό. Τελευταίο έρχεται το αισθητικό μέρος, που τελικά σε κάνει να νιώθεις κι αυτό όμορφα, έχοντας ένα καλογυμνασμένο σώμα.
Έχω κολυμπήσει χρόνια, και ακόμα περισσότερο έχω κάνει βάρη, διάδρομο, ποδήλατο και ό,τι υπάρχει...
Πάντα έλεγα να κάνω και γιόγκα, αλλά δεν ξεκινούσα. Τα ομαδικά με απωθούν, προτιμώ την μοναξιά. Τελικά ενέδωσα σε μια ομαδική άσκηση γιόγκα και παραπάταγα, σαν κοτόπουλο. Μιλάμε για χάθα γιόγκα.
Ο,τι μάθαινα το έκανα καθημερινά μόνη σπίτι και πήγαινα μια φορά την εβδομάδα ομαδικό. Ξεκίνησα τον Νοέμβριο, 7 μήνες δηλαδη. Τα αποτελέσματα: έχασα 3 κιλά, μειώθηκε το λίπος προς όφελος του μυικού ιστού, και το πιο τρελό....γράμμωσα ακόμα και σε σημεία που δεν πιάναν τα βάρη με τίποτα...
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σαν τρόπο διαλογισμού και εκγύμνασης ταυτόχρονα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα ΠΟΤΕ!!! Απίστευτο σώμα, λες και παίρνεις σκόνες, αποκατάσταση παλαιών τραυμάτων, δύναμη τρελή, δυνατό αναπνευστικό και για ευλυγισία, άστο, δεν συζητάμε. Και είμαι αρχάρια ακόμα...

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Μαϊος 27, 2018 10:40 am