Η σπουδαιότητα της ΜΙΑΣ Σχολής

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Η σπουδαιότητα της ΜΙΑΣ Σχολής

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Τετ Αυγ 27, 2014 3:16 pm

Τι είναι η σπουδαιότητα της μίας σχολής; Θα πει πως όταν βρει κάποιος μία ορθόδοξη διδασκαλία, μία διδασκαλία δηλαδή που να συμβαδίζει με τις συμπαντικές αρχές και να είναι λίγο έως πολύ σύμφωνη με τα χαρακτηριστικά του ίδιου (π.χ. θρησκεία, φυλή) θα πρέπει να μείνει εκεί έως το τέλος. Για ποιο λόγο;

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τι συμβαίνει όταν ο μαθητής πάει από σχολή σε σχολή και νομίζει πως μαθαίνει περισσότερα και πλουτίζει. Στην πραγματικότητα χάνεται. Δεν έχει μέλλον στην επιφάνεια. Πρέπει να πάει βαθιά και εκεί θα πάει μόνο αν δείξει σταθερότητα σε μία σχολή. Κανείς δε θα δώσει μυστικά σε έναν άστατο χαρακτήρα. Πρέπει να αποδείξει την αξία του.

Αυτό καλλιεργεί το άτομο. Δεν είναι μόνο οι ασκήσεις, ο διαλογισμός και η μελέτη. Η επιμονή και η υπομονή είναι βασικά συστατικά της προόδου κι αυτό σημαίνει πως παραμένουμε κάπου έως ότου καθαριστούμε από προσκολήσεις, εξαγνιστούμε σωματικά και βελτιωθούμε πνευματικά. Τότε ναι, υπάρχει πρόοδος. Αυτές οι γενικές αρχές ξεχνιούνται τόσο εύκολα...

Μόλις κάποιος αποτύχει, νομίζει πως απέτυχε σε όλα. Όχι. Αλλά θα αποτύχει αν συνεχίσει να νομίζει πως αποτυγχάνει και αλλάζει συνεχώς. Αν αποτύχει κάποιος σε ένα τεστ μαθηματικών, μαθηματικά θα ξαναδώσει για να το περάσει. Δεν θα δώσει Γλώσσα αντ' αυτό. Αυτό σημαίνει μένω σε μία ορθόδοξη σχολή. Μένω και επιμένω και υπομένω γιατί μέσω αυτής θα πετύχω τη φώτιση. Θα αφήσω πίσω ό,τι με κρατά δέσμιο. Και ναι, αυτή είναι πρόοδος.

Αυτός είναι ο δρόμος της γαλήνης και της ζωής και της ανάπτυξης.
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Απ: Η σπουδαιότητα της ΜΙΑΣ Σχολής

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Τετ Σεπ 30, 2015 8:59 pm

Γράφω σε αυτό το thread με αφορμή κάποια ποστ που έγιναν που αφορούσαν στην αριστερή ατραπό.

Η σπουδαιότητα της μίας σχολής είναι σημαντική για πολλούς λόγους, κάποιους από τους οποίους ανέλυσα σύντομα πιο πάνω. Πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας τη σύνδεση φωτός και σκότους μέσω του Θεού. Ο Θεός δεν είναι συνδετικός κρίκος αλλά ανώτερο επίπεδο, ανώτερη διάνοια, Α και Ω. Όλα τα άλλα είναι μέσα στη σφαίρα του Θεού.

Άρα δεν υπάρχει ΝΟΗΜΑ (ΝοΗΜΑ = ΝΗΜΑ Ο = σύνδεση) να διαβάζει κανείς σατανισμό για να καταλάβει τον χριστιανισμό ή κάτι αντίστοιχο. Αυτή είναι σκέψη ΧΑΟΤΙΚΗ (ΧΑΟΣ = ΧΑ(Ρ)ΟΣ).

Να μένετε καθαροί στη σκέψη σας. Να προσεύχεστε. Να μελετάτε στοχευμένα. Να ψάχνετε πληροφορίες και διδασκαλία από αυτούς που ξέρουν, και ξέρετε πως όντως είναι ανώτεροί σας και τους εμπιστεύεστε.
Η πίστη θα φανεί όταν θα έχετε να πάρετε αποφάσεις με λίγες πληροφορίες. Τότε οι πιο πολλοί το χάνουν, και λίγοι μένουν.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Δεκ 18, 2018 1:06 pm