Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Από που προέρχονται οι Μάγισσες/Μάγοι;

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Από που προέρχονται οι Μάγισσες/Μάγοι;

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Παρ Σεπ 04, 2015 2:16 pm

Δεν είναι μυστήριο για το από που προέρχονται οι Μάγισσες. Είναι άνθρωποι. Και προερχόμαστε από συνηθισμένες οικογένειες και σπιτικά όπως ο καθένας. Αλλά η ιστορία και οι ρίζες μας είναι μια άλλη ιστορία. Οι ρίζες μας είναι πλεγμένες και κρυφές. Δεν γνωρίζουν όλοι από που είναι η αρχή τους ή πως το οικογενειακό μας δέντρο μεγαλώνει. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, πάντα θα υπάρχουν και μάγισσες. Σε όποια φυλή ή πολιτισμό οι άνθρωποι μαζευτούν σε ομάδα/κοινότητα, πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που θα έχουν την ανάγκη της σύνδεσης με την Φύση.

Η ιστορία του ανθρώπου ξεκινάει την Λίθινη Εποχή, με τις νομαδικές φυλές και φτάνοντας στους πρώτους αγροτικούς πολιτισμούς. Ορισμένες μάγισσες και μάγοι παρέμειναν εκτός αυτών των πολιτισμών, με αποτέλεσμα να γίνουν σοφές γυναίκες και πολυμήχανοι άντρες, ενώ άλλοι οργάνωσαν ομάδες από ιερείς και ιέρειες στις αρχαίες παραδόσεις των Αιγυπτίων, των Ελλήνων, των Σουμερίων και των Ρωμαίων. Έγιναν οι Δρυίδες των Κελτών και οι Μάντισσες και Μάντεις των Τευτονικών. Αυτές οι παραδόσεις συμβάλουν στην αναγέννηση της σύγχρονης μαγείας. Σε κάθε μια από αυτές τις περιοχές, επέζησε η δύναμη της Μαγείας και η ανάγκη της προσφοράς στην κοινότητα. Ακόμα και όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους για τις αυτοκρατορίες τους και την μετανάστευση των φυλών τους.

Έπειτα περνάμε στην περίοδο "Anno Domini", την περίοδο εκείνη της γέννησης του Ιησού. Ο Χριστιανισμός ξεκίνησε σαν μια λατρεία που καταδιώχθηκε αλλά επιβίωσε, μετατρέποντας την επίσημη θρησκεία ενότητας σε όλη την Ευρώπη κατά την διάρκεια της απόρριψης της από την Πρώτη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Η Ιερή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει τα πιο ισχυρά στοιχεία για το κυνήγι Μαγισσών. Είναι η γνωστή σε μας ως τα "Πύρινα Χρόνια". Η δίωξη ξεκίνησε από την Καθολική Ρωμαϊκή Εκκλησία αλλά συνεχίστηκε από άλλες θρησκευτικές και κοσμικές αρχές. Ο μεγαλύτερος τους φόβος ήταν μην δηλητηριαστούν από αυτούς που γνώριζαν τα βότανα που θεραπεύουν και βλάπτουν, όπως ήταν οι Μάγισσες/Μάγοι. Η Καθολική Εκκλησία υιοθέτησε τις διώξεις προσθέτοντας μια θρησκευτική πινελιά και συνέχισε με αρκετό ζήλο. Πολλοί κατηγορήθηκαν για χρήση Μαγείας και θανατώθηκαν με ιδιαίτερα αποκρουστικές μεθόδους (όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν ας διαβάσουν το "Σφυρί κατά των Μαγισσών" (Malleus Malleficarum). Δεν είναι για ανήλικες), ακόμα και αν οι περισσότεροι δεν είχαν καμία σχέση με την Μαγεία. Τα θύματα ήταν κυρίως Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Αιρετικοί Χριστιανοί, Μαίες, Βοτανολόγοι, Ομοφυλόφιλοι και πολλοί άλλοι που δεν ήταν αποδεκτοί από την κοινωνία. Σε τίτλους ειδήσεων θα αναφέρω ότι οι θάνατοι τους ήταν με συμπίεση, πνιγμό, κρέμασμα, σταύρωση και κάψιμο.

Αυτή την περίοδο βρίσκουμε τις πιο σπιλώδης εξεγέρσεις κατά της Μαγείας. Σε μια προσπάθεια για να ταιριάξουν παλιές παραδόσεις στην υπέροχα καινούρια χριστιανική μυθολογία, η μαγεία χαρακτηρίστηκε ως σατανιστική. Από ανέκαθεν, τότε και σήμερα, οι περισσότεροι Μάγοι δεν πιστεύουν στον Διάβολο. Για την ακρίβεια, πολλοί σύγχρονοι σατανιστές δεν πιστεύουν στην οντότητα γνωστή ως Διάβολος. Στην Μαγεία, οι παραδόσεις μας είναι πολύ πιο πριν από τον χριστιανικό Διάβολο, και θεωρούμε ότι αυτή η απόλυτη δύναμη του κακού είναι απλά ένας πολιτικός αποδιοπομπαίος τράγος για τους φόβους του Μεσαίωνα. Το ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι τα περισσότερα θύματα δεν είχαν καμία σχέση με τη Μαγεία ή τον σατανισμό. Ήταν ορισμένοι θεραπευτές ενώ οι υπόλοιποι θανατώθηκαν για πολιτικούς, οικονομικούς λόγους ή παράνοιας.

Φτάνουμε έτσι στο διάσημο Σάλεμ. Εκεί όπου Ευρωπαίοι άποικοι εγκαταστάθηκαν φέρνοντας μαζί τους και τις διάσημες δίκες. Παρόλο που κανένας δεν κάηκε στην πυρά, και κανένας δεν ήταν πραγματικός Μάγος, οι άποικοι είχαν την ίδια παράνοια και φόβο με εκείνον που επικρατούσε στην Ευρώπη. Μέχρι την στιγμή που ακούγονται φωνές λογικής στην Ευρώπη και την Αμερική. Τελείωσαν μεν οι δίκες αυτή την περίοδο, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει την Μαγεία ζωντανή. Η Επιστήμη και η Τεχνολογία άρχισαν να καταλαμβάνουν τον φυσικό κόσμο, και παρά τα οφέλη τους, πήρα την μαγεία από τον άγνωστο κόσμο. Έννοιες όπως "ξόρκια, γητειές, μάγισσες, νεράιδες και πνεύματα" έγινα λαϊκές παραδόσεις. Η μόνη σωτηρία της μαγικής μας παράδοσης ήταν μέσα από κομμάτια Βιβλίων των Σκιών και οικογενειακές παραδόσεις που έμειναν κρυφά.

Τον 12ο αιώνα η Μαγεία αναστήθηκε. Μέχρι τα μέσα του αιώνα, αποσύρθηκαν όλοι οι νόμοι που απαγόρευαν την εξάσκηση της Μαγείας, γιατί πλέον θεωρούνταν αρχαίες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. Βοήθησε όμως τις οικογενειακές παραδόσεις και τις μοντέρνες συναρμολογημένες παραδόσεις να βγουν στο φως και να μοιραστούν. Είναι πλέον η αρχή της Νέας Εποχής. Πνευματικοί αναζητητές μελετούν μεσαιωνικά χειρόγραφα, σαμανισμό, κρυστάλλους και βότανα με επιθυμία να βρουν μια πνευματική παράδοση που θα είναι υγιής. Από την Αγγλία, παραδόσεις μαγείας άρχισαν να μεγαλώνουν και να διασκορπίζονται, αλλάζοντας στην πορεία με την αλλαγή της κουλτούρας, του χρόνου και των ανθρώπων. Βιβλία με θέματα μαγείας εκδίδονται και ο κόσμος μαθαίνει για την Μαγεία και την εξασκεί πλέον. Το Μαγικό Οικογενειακό Δέντρο έβγαλε κλαδιά προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα πλέον υπάρχουν πολλές παραδόσεις και μορφές της Μαγείας, όσο υπάρχουν και Μάγισσες/Μάγοι...

Να είστε περήφανοι για τις ρίζες σας...Να είστε περήφανοι για αυτό που είστε...

Κρυσταλλία
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Παρθένος Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2017

Απ: Από που προέρχονται οι Μάγισσες/Μάγοι;

Δημοσίευση  Κρυσταλλία Την / Το Τετ Νοε 01, 2017 11:16 am

Στο κυνήγι των μαγισσών, σε μεγάλο μέρος, πιστεύω πως ένα αίτιο ήταν να αρπάξει το κράτος περιουσία από αθώους ανθρώπους δικαιολογωντας τις πράξεις τους ως διαφύλαξη των χριστιανών... Αν έψαχναν πραγματικούς μάγους δεν θα έβρισκαν τόσο εύκολα τα θύματα τους ούτε θα έκαναν όλο αυτό το πανυγηρακι... Είναι μια δική μου άποψη βέβαια!

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουλ 20, 2018 5:10 pm