Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Οσούν η Orisha του Έρωτα και των Γλυκών Νερών

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Οσούν η Orisha του Έρωτα και των Γλυκών Νερών

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τετ Οκτ 07, 2015 2:37 pm

Η Οσούν (Oshun) είναι η μικρότερη, η πιο γλυκιά και η πιο όμορφη από τους Όρισα (θεότητες της Δυτικής Αφρικής). Καταλαμβάνει επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο ισχυρά πνεύματα της Αγάπης, μαζί με την Αφροδίτη και την Ιστάρ και όπως και αυτές, ο πλανήτης κυβερνήτης είναι η Αφροδίτη. Έχοντας όλη της την νιότη και την γλυκύτητα, η Οσούν είναι πνεύμα μεγάλης δύναμης και μέγιστης γενναιοδωρίας. Σαν πνεύμα της Αγάπης, του Έρωτα, του Ρομαντισμού και του Σεξ, η ιδιότητα της Γονιμότητας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χαρίσματα της. Για τον λόγο αυτό, προστατεύει την περιοχή της κοιλιάς και το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, έτσι ακόμα και οι διαταραχές τους ανήκουν υπό την εξουσία της. Μπορεί να επικαλεστεί ακόμα και για φυσική θεραπεία.

Η Οσούν είναι πνεύμα του Γλυκού Νερού, όπως των ποταμιών, των ρυακιών και των καταρρακτών. Ο ιερός της αριθμός είναι το 5 και τα χρώματα της ανήκουν στο φάσμα του κίτρινου, του χρυσού και του πορτοκαλί. Μπορεί να υλοποιηθεί στο κόσμο μας με την μορφή Γοργόνας ή σαν εκτυφλωτική γυναίκα. Τα ιερά πουλιά, ταγμένα υπό την προστασία της είναι το Όρνεο και το Παγόνι. Παρόλο που είναι το πνεύμα του πολύτιμου φρέσκου νερού, είναι επίσης και η προσωποποίηση του μελιού. Μπορείς να την επικαλεστείς με τα δυο εμβλήματα της. Ένα ποτήρι φρέσκο νερό και ένα πιατάκι μέλι. Είναι ο παραδοσιακός τρόπος επίκληση της. Αλλά πριν προχωρήσεις, καλό είναι να δοκιμάσεις πρώτα το μέλι, καθώς είναι ζωτικής σημασίας στην επίκληση. Αυτό γιατί, ο θρύλος λέει πως μια φορά προσπάθησαν να την δηλητηριάσουν με μέλι και από τότε τις προσφορές τις παρακολουθεί με καχυποψία.

Η Οσούν φέρνει εις πέρας πολλά ξόρκια χρησιμοποιώντας το αγαπημένο της φυτό, την Κολοκύθα. Οι σπόροι είναι τα παιδιά της. Όσοι επικαλούνται τις δυνάμεις την γονιμότητας της, αποφεύγουν να φάνε τους σπόρους της Κολοκύθας ή οποιουδήποτε κίτρινου κολοκυθιού, σε όποια μορφή και αν είναι. Καθαρίζεις το εσωτερικό μιας μικρής κολοκύθας. Γράφεις στην συνέχεια σε ένα κομμάτι χαρτί, το όνομα σου ολόκληρο και το μήνυμα σου που θες να λάβει η Οσούν. Πασάλειψε το χαρτί με μέλι και τοποθέτησε το μέσα στην κολοκύθα. Έχε ένα κίτρινο κερί ανάμεσα στα χέρια σου και φόρτισε το με την επιθυμία σου. Τοποθέτησε το κερί μέσα στην κολοκύθα, πάνω από το χαρτί, και άναψε το.

Αυτός ήταν ένας τρόπος απο τους παραδοσιακούς, για να ζητήσεις βοήθεια από την Οσούν. Πιο αποτελεσματικό είναι αν το κάνεις για 5 συνεχής μέρες, με καινούρια υλικά και φρέσκα.
    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουν 23, 2018 2:44 pm