Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Το Άνοιγμα του "Mundus Cereris"

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Το Άνοιγμα του "Mundus Cereris"

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τετ Οκτ 05, 2016 12:04 pmΗ κυριολεκτική μετάφραση του "Mundus Cereris" είναι "ο Κόσμος της Κέρες". Η Κέρες (Ceres) για τους  Ρωμαίους, ήταν η αντίστοιχη της Θεάς Δήμητρας της ελληνικής μυθολογίας. Κόρη του Σάτουρν και της Οπς, καθώς και αδερφή και σύζυγος του Τζούπιτερ.

H Κέρες/Δήμητρα είναι μια από τους "Dii Consentes", τους "12 Μεγίστους Θεούς" της Ελληνορωμαϊκής μυθολογίας. Είναι επίσης και μια από τους "Dii Novensiles", μια ομάδα 9 θεών που υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους. Ο κυρίαρχος ρόλος της και η εξουσία της είναι πάνω στη Αγροτική Γονιμότητα, κυρίως τα δημητριακά. Από το όνομα της προήλθε και η αγγλική λέξη "cereal"(δημητριακά), και στις δύο γλώσσες αντίστοιχα. Τα δημητριακά αποτελούν την βάση στην διατροφή των ανθρώπων, και για το λόγο αυτό η Κέρες ήταν μεγάλης σημασίας Θεά. Έχει επιρροή πάνω στα χωράφια, το ψωμί και τους εργάτες που ασχολούνται με το θέρισμα. Πέρα από αυτό το ρόλο, η Κέρες εξουσιάζει την "Μεταιχμιακότητα", τις μεταβάσεις που περνάει ο άνθρωπος καθώς προχωράει στη ζωή του. Είναι η μετάβαση από τη Ζωή στο Θάνατο, ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους που έχει εξουσία η Κέρες. Ζει κάτω από την γη, ανάμεσα στις ρίζες των φυτών που μεγαλώνουν. Από αυτήν ανθίζει η ζωή, βγαίνοντας από τον Κάτω Κόσμο στο Κόσμο μας. Όταν πεθαίνει, ξαναγυρνάει πίσω σε αυτήν. Η πνευματική και φυσική μετάβαση.

Δεν είναι μια θεότητα του Θανάτου, όπως πολλοί την θεωρούν. Είναι το κατώφλι που περνάμε, ο φύλακας του ταξιδιού μας, ο καθοδηγητής δίπλα μας καθώς περνάμε από το ένα στάδιο στο άλλο. Ωστόσο, μερικά από τα μεταβατικά στάδια στη ζωή μας είναι κάτω από την εξουσία της. Έχει σημαντική θέση όσων αφορά τις Τελετές Γάμου και Διαζυγίου. Ίσως γιατί είναι η προσωποποίηση της Αγνότητας. Φυσικά αυτό δεν είναι ίδιο με την Παρθενία. Μια αγνή κοπέλα μπορεί να παντρευτεί, καθώς και μια μητέρα, αν ακολουθεί τους νόμους και τις ηθικές ιδέες της κοινότητας της που αποτελούν την ενσάρκωση της αγνότητας. Σύμφωνα με τους Ρωμαϊκούς τρόπους, η παραβίαση της αγνότητας μπορούσε να ρίξει κοινωνικά  μια γυναίκα στην χαμηλότερη βαθμίδα, για πάντα. Τέτοια παράβαση εξοργίζει την Κέρες.

Το "Mundus Cereris" είναι μια Πύλη για τον Κόσμο της Κέρες, την Μεγάλη Μητέρα των σιτηρών και των καλλιεργειών. Τρεις μέρες το χρόνο, σημεία περιόδου θέρους, άνοιγε αυτή η Πύλη και προσφορές από το θέρος τοποθετούνταν μέσα στην Πύλη για την Θεά. Αυτές οι προσφορές ήταν η αναγνώριση της εύνοιας της Θεάς καθ' όλο το έτος και ταυτόχρονα μια προσευχή για μελλοντικές εύνοιες. Στις μέρες μας, λέγεται ότι δεν υπάρχει πλέον το "Mundus Cereris" για να μπορέσουμε να το ανοίξουμε. Ορισμένα αρχαιολογικά ευρήματα υποστηρίζουν ότι η αρχαία Πύλη έχει βρεθεί. Όπως και να έχει, μπορείς ακόμα να εκπληρώσεις τη θρησκευτική φύση της ημέρας αυτής. Ανοίγεις μια λακκούβα, την ορίζεις με πέτρες και δημιουργείς μια σκεπή από πάνω της. Καθαγιάζεις την πύλη αυτή στο όνομα της Κέρες/Δήμητρας και κάνεις τις προσφορές σου στο όνομα της. Έτσι δημιούργησες μια μικρή, προσωπική "Mundus Cereris".

Υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με το "Mundus Cereris", για το αν είναι όντως μια Πύλη για τον Κάτω Κόσμο του Άδη ή όχι. Ενσυναισθησιακά, ανοίγοντας την Πύλη αυτή, άνοιγαν και ένα μονοπάτι για τον Κάτω Κόσμο μέσα από την φυσική διείσδυση μέσα στη γη, αλλά και μέσα από την Μεταιχμιακή φύση της Κέρες. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ένα πέρασμα για τις Σκιές των Νεκρών Προγόνων, δημιουργώντας ένα κατώφλι μεταξύ Ζωής και Θανάτου. Οι προσφορές, ενσυναισθησιακά επίσης, αφήνονταν στο κατώφλι για όποιον Πρόγονο επέλεγε να έρθει μπρος. Για τους Ρωμαίους, ήταν μέρα φόρος τιμής της Θεάς. Μέρα για να αναγνωρίσουν τις αλλαγές μέσα στο έτος που πέρασε, να ζητήσουν καθοδήγηση και υποστήριξη στις επόμενες μεταβάσεις που ακολουθούν, για δύναμη κα ι γνώση για να διατηρήσουν την αγνότητα μέσα στη ζωή τους. Αλλά κυρίως, μια μέρα για να θυμηθούν τους νεκρούς που πέρασαν το Κατώφλι. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι η φυσική πράξη του Ανοίγματος, αντικατοπτρίζει την μετάβαση στη Ζωή, από την μια κατάσταση στην άλλη. Αρχίζοντας με το κανάλι της γέννησης και τελειώνοντας με το πέρασμα από τη Ζωή στο Θάνατο.

Οι τρεις μέρες που "άνοιγαν" την Πύλη, ήταν 7 Kalends* του Σεπτέμβρη (24 Αυγούστου, με το σύγχρονο), 3 Nones** του Οκτώβρη (5 Οκτωβρίου) και 5 Ides*** του Νοέμβρη (8 Νοεμβρίου). Αν δεν το παρατηρήσατε, οι ημερομηνίες αυτές πέφτουν πάνω σε Γιορτές Θέρους πολλών Παγανιστικών Παραδόσεων οι οποίες επίσης γιορτάζουν την μετάβαση από τη Ζωή στο Θάνατο. Όπως φαίνεται, το μεταφυσικό Άνοιγμα της Πύλης είναι τελικά παγκόσμιο. Την Ρωμαϊκή εποχή, αυτές τις μέρες είχαν ορισμένους νόμους και απαγορεύσεις που εφαρμόζονταν. Απαγορευόταν ο γάμος ή τεκνοποίηση, οι διαμάχες και οι παρελάσεις, η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων. Έξω από την πολιτεία, κάθε δημόσια δραστηριότητα επιτρεπόταν αλλά δεν θεωρούνταν φρόνιμο η επαγγελματική συναλλαγή.

Για να τιμήσουν την Θεά είχαν πολλούς τρόπους. Άφηναν άφθονες τροφές τις οποίες είχαν θερίσει πιο πριν. Πρόσφεραν τα πρώτα άνθη και φρούτα. Τα δημητριακά, που ήταν και η ειδικότητα της, ήταν ιερά για αυτήν. Πρόσφεραν τις γνωστές και στις μέρες μας, κούκλες από φύλλα καλαμποκιού, για να μπορέσουν να φέρουν λίγη από την δύναμη της στο σπίτι κατά τους χειμερινούς μήνες. Φυσικά πρόσφεραν και γουρούνι, το οποίο καθαριζόταν και εξαγνιζόταν στο όνομα της Κέρες, θυσιάζονταν και τα εντόσθια του αφαιρούνταν. Βέβαια, αυτό στις μέρες μας δεν είναι απαραίτητο καθώς μπορεί να αντικατασταθεί με την κολοκύθα. Φαίνεται γνωστό με το Halloween και το Samhain, έτσι;*Kalends, δείχνει την αρχή κάθε μήνα, όταν η Ημισέληνος εμφανιζόταν και έτσι αντιστοιχεί με την 1η μέρα.

**Νones, δείχνει το πρώτο τέταρτο της Σελήνης και αντιστοιχεί στην 5η μέρα των μηνών Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Απρίλιος, Ιούνιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος. Αντιστοιχεί και στην 7η μέρα των μηνών Μάρτιος, Μάιος, Ιούλιος και Οκτώβριος

***Ιdes, έδειχνε την Πανσέληνο και αντιστοιχεί με την 13η μέρα του κάθε μήνα, όταν οι Nones έπεφταν την 5η μέρα και την 15η μέρα όταν οι Νones έπεφταν την 7η μέρα (μπέρδεμα εWink


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Ιουν 25, 2018 1:19 am