Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Ο Ερχομός της Άσχημης Περιόδου

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Ο Ερχομός της Άσχημης Περιόδου

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Δευ Ιαν 09, 2017 8:21 pm

Πριν από περισσότερα από 3000 χρόνια, η Ρώμη είχε γίνει ραγδαία κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη. Και καθώς η αυτοκρατορία της επεκτεινόταν βόρεια και πέρα από τις Άλπεις, ο αριθμός των Δρυϊδων μειώθηκε, καθώς οι κατακτητικοί στρατοί έφεραν μαζί τους τους δικούς τους τρόπους και πιστεύω, που εξαπλώθηκαν στα πέρατα.

Πριν από 2017 πλέον χρόνια, στην Παλαιστίνη, η Χριστιανική θρησκεία γεννήθηκε. Όπως αυτοί που ακολουθούσαν την Εβραϊκή πίστη, οι Χριστιανοί πίστευαν σε ένα μόνο θεό. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δυο αυτών πίστεων ήταν ενώ πολλοί Εβραίοι πίστευαν πως ο Ιησούς Χριστός ήταν ένας προφήτης, οι ακόλουθοι του Χριστιανισμού πίστευαν πως ήταν ο γιος του θεού και μέρος της Αγίας Τριάδας, μια τριάδα δημιουργημένη από τον Θεό Πατέρα, Θεό Υιό και Θεό Άγιο Πνεύμα. Πίστευαν επίσης πως και ο μόνος τρόπος για να έρθουν σε επαφή με τον Θεό, ήταν μέσω του Ιησού Χριστού. Η Χριστιανική πίστη εξαπλώθηκε ανατολικότερα στην Ευρώπη από την Παλαιστίνη το 317 μ.Χ., όταν ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος την κήρυξε ως επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σε όλη την Ευρώπη, οι Αρχαίοι Θεοί εξορίστηκαν και η νέα θρησκεία πήρε την θέση τους.

Φυσικά, οι ακόλουθοι της Αρχαίας Θρησκείας επέμειναν με τις παραδόσεις τους, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ασυνήθιστο για τους Ιερείς, συμπεριλαμβανομένων και των Δρυίδων, στους οποίους στρεφόταν ο κόσμος για πνευματική ηγεσία, να διώκονται και σε ορισμένες περιπτώσεις να σκοτώνονται. Αλλά οι παλιές παραδόσεις δύσκολα πεθαίνουν και συνέχισαν να μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Μετά από 200 χρόνια, ο Πάπας Γρηγόριος ο Α' (540-604) κατέβαλε μεγάλο αγώνα και προσπάθεια στην εδραίωση της δύναμης της Καθολικής πίστης. Περίπου 10.000 άνθρωποι βαπτίστηκαν Καθολικοί, αποκηρύσσοντας τους Παλιούς Τρόπους και παραδίδοντας τον εαυτό τους στην Ρώμη. Ο Πάπας ήταν πανούργος. Κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν ήταν πρόθυμος να αλλάξει τους τρόπους του. Είδε ότι ο κόσμος θα συνέχιζε να συγκεντρώνεται για να λατρέψει τον έναν θεό στα μέρη όπου αυτοί και οι πατέρες τους και πατέρες των πατέρων τους, συγκεντρώνονταν για να λατρέψουν τους Αρχαίους Θεούς και να εκτελέσουν τις τελετές και τις γιορτές με την παραδοσιακή λατρεία. Έτσι, όπου ήταν δυνατό, με διάταγμα όρισε την κατασκευή εκκλησιών σε μέρη όπου υπήρχαν Παγανιστικά Τέμπλα.

Οι Παγανιστές πίστευαν σε μια οντότητα που αποκαλούσαν ως "Μέγιστος Όλων" που διαμορφωνόταν από τον Θεό και την Θεά. Σημεία που ήταν αφιερωμένα σε Αυτούς, ήταν κάτι το σύνηθες και όταν εκκλησίες στα σημεία εκείνα χτίστηκαν, συχνά αφιερώνονταν στη Παρθένο Μαρία και την αποκαλούσαν "Εκκλησία της Κυράς μας" (ο όρος "της Κυράς μας" ήταν ένα όνομα για την Αγία Παρθένο). Με λίγα λόγια... οι Αρχαία Θρησκεία επέμεινε.

Σε κάθε οργάνωση, όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο δύσκολη είναι στο να διαχειριστεί. Έτσι και με την Καθολική Εκκλησία. Το κέντρο της ήταν η Ρώμη αλλά εξαπλωμένη βόρεια στην Βρετανία, δυτικά στην σημερινή Ισπανία και Πορτογαλία και ανατολικά στην Ελλάδα, ήταν πολύ δύσκολο για τον Πάπα στο Βατικανό να σταματήσει τις παραλλαγές στις δοξασίες και τις τελετές να αναρριχώνται. Για να αποθαρρύνουν κάτι τέτοιο, ανακριτές επιστρατεύτηκαν για να ψάξουν για Χριστιανούς των οποίων η πίστη και πρακτικές τους δεν ήταν με το επίσημο δόγμα. Όποιος δεν ακολουθούσε το αληθινό μονοπάτι, θεωρούνταν Αιρετικός και αν δεν ανακαλούσε αμέσως όταν η γινόταν η κατηγορία, τον φυλάκιζαν και μερικές φορές τον σκότωναν...


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουλ 20, 2018 5:10 pm