Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Η Γέννηση της Μαγείας

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Η Γέννηση της Μαγείας

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τρι Ιαν 10, 2017 11:58 am

Στα αγγλικά η λέξη "Magic" προέρχεται από την ελληνική λέξη "Μαγεία", η οποία με την σειρά της προέρχεται από τη λέξη "Μάγοι". Οι Μάγοι ήταν μια κάστα από Πέρσες Ιερείς οι οποίοι μελετούσαν την αστρολογία και εξασκούσαν την Μαντική Τέχνη. Η Περσία (το σημερινό Ιράν) δεν ήταν το μοναδικό μέρος όπου εξασκούνταν αυτές οι Τέχνες πριν από χιλιάδες χρόνια.

Σε όλο το κόσμο, σε κάθε προϊστορικό πολιτισμό, οι άνδρες και οι γυναίκες κοιτούσαν τα άστρα για καθοδήγηση και τον πνευματικό κόσμο για έμπνευση. Αυτοί ήταν οι πρόγονοι μας οι οποίοι λάτρευαν τους Αρχαίους Θεούς, φρόντιζαν τα πνεύματα αυτών που είχαν πεθάνει και έφυγαν για να μείνουν στον πνευματικό κόσμο. Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες αυτές τις κοινωνίες, υπήρχε ένας άνθρωπος, συνήθως άντρας, ο οποίος θεωρούνταν πως είχε την δυνατότητα να επικοινωνεί με τα πνεύματα των Προγόνων. Σήμερα, ένα τέτοιο άνθρωπο τον αποκαλούμε "Σαμάνο". Υπάρχουν πολλά μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου ο Σαμάνος παίζει κυρίαρχο ρόλο στις μικρές κοινωνίες.

Ως μέρος του ρόλου του (συνήθως και ρόλου της), ο Σαμάνος εκτελούσε τελετές και έκανε μαγεία. Οι τελετές αυτές βοηθούσαν στην οριοθέτηση του συνηθισμένου από του ασυνήθιστου, επικεντρώνοντας σε πλευρές της κοσμικής διαδικασίας, που πίστευαν πως έλεγχε κάθε πλευρά της Ζωής. Η Μαγεία ήταν καίριας σημασίας κομμάτι αυτών των τελετών και για να είμαστε και δίκαιοι, σήμερα έχουν καταφέρει να διασωθούν μερικά μαγικά στοιχεία στις σύγχρονες θρησκείες, και οι περισσότερες από αυτές έχουν ρίζες σε πλευρές της Σαμανικής πρακτικής. Για παράδειγμα, ορισμένοι Ρωμαιοκαθολικοί πιστεύουν ότι κατά την Λειτουργία, το ευλογημένο κρασί γίνεται το αίμα του Ιησού και το ψωμί το σώμα του (αν και πλέον το θεωρούν πιο πολύ συμβολικό παρά κυριολεκτικό). Και για να παραδειγματιστεί το τελευταίο, οι Σούφι ("Σουφισμός" ορίζεται ως εσωτερική πνευματική διάσταση του Ισλάμ, οι πρώτες ασκητικές κοινότητες) πιστεύουν πως αν εισέλθουν σε κατάσταση έκστασης μέσα από έντονη σωματική άσκηση, οι ιερείς τους μπορούν να επικοινωνήσουν με τον θεό τους.

Καθώς "ο πολιτισμός" χάραζε, και σύμφωνα με αρχαιολογικές αποδείξεις, πρώτα στην Μεσοποταμία και από κει εξαπλώθηκε ανατολικά στην Ινδία και δυτικά στην Αίγυπτο, θρησκείες γεννήθηκαν όπου η μαγεία έπαιξε κεντρικό ρόλο, και μαγεία και θρησκεία εξαρτιόνταν σε τελετές για τη διατήρηση της Κοσμικής Τάξης. Οι θρησκείες της Αρχαίας Αιγύπτου, της Κλασσικής Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης, καθώς και του Κέλτικου κόσμου και των Σκανδιναβικών χωρών, είχαν όλες τη μαγεία στις ρίζες τους.

Η Μαγεία δεν έχει γενέτειρα, αλλά η Αρχαία Αίγυπτος μπορεί να θεωρηθεί το λίκνο της. Εκεί πίστευαν πως ο ηλιακός θεός Ρα πέθαινε στον δυτικό ουρανό κάθε μέρα, για να περάσει τις ώρες του σκότους στον Κάτω Κόσμο και μαγικά να αναγεννηθεί κάθε πρωί στον ανατολικό ουρανό. Αργότερα, πολλοί μάγοι πίστευαν πως τα 9/10 της μαγείας του κόσμου προέρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο. Μάλιστα βασίζονται στο ότι η Παλαιά Διαθήκη παρουσιάζει τους Αιγύπτιους Μάγους τόσο πανίσχυρους που μπορούσαν να αναπαράγουν την ίδια μαγεία που ο Μωυσής χρησιμοποίησε για να πείσει τον Φαραώ να αφήσει τον λαό του να φύγει από την Αίγυπτο.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, η μαγεία ήταν γνωστή με τον όρο "Χέκα" (Heka), όπου ήταν μια λεκτική φόρμουλα η οποία θα έπρεπε να αναπαραχθεί όπως ακριβώς οριζόταν για να λειτουργήσει, και μια κίνηση ή χειρονομία που έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένο χρόνο και μέρος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και θέση. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν πως δυο πράγματα που έχουν συνδεθεί, μπορούν να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ακόμα και αν έχουν χωριστεί. Συνεπώς, για να θεραπευτεί ένα έγκαυμα, έψελναν τις ίδιες λέξεις που είπε η Ίσις πάνω από τον γιο της Όρους όταν είχε καεί, και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στους εχθρούς κάποιου με κακομεταχείριση μιας κέρινης εικόνας τους. Από αυτά και παρόμοια άλλα, γεννήθηκε η πίστη στα προστατευτικά φυλαχτά τα οποία αποτελούσαν μεγάλης σημασίας τόσο για τους ζωντανούς όσο και για τους πεθαμένους.

Η Αίγυπτος ήταν μια ιδιαίτερα στρωματοποιημένη κοινωνία, όπου ο καθένας ήξερε την θέση του, αλλά δεν υπήρχε επαγγελματική τάξη Μάγων. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε καν γενική λέξη για τους Μάγους. Η Μαγεία ήταν τομέας των Ιερέων και όσων μελετούσαν τα ιερά βιβλία. Αλλά η μαγεία σε μικρή και προσωπική βαθμίδα, ήταν στο εύρος οποιουδήποτε επιθυμούσε να παρατηρήσει τις συνθήκες που παρουσιάζονταν, και να κρίνοντας από τα σχέδια στους τάφους και στους παπύρους που έχουν διασωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, η μαγεία έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο στην καθημερινή ζωή τους. Υπάρχουν καταγεγραμμένα ξόρκια για να αποφύγει κάποιος τον θάνατο, για εκδίωξη αρρώστιας, για απόκρουση του Κακού Ματιού, για θεραπεία δαγκώματος φιδιού, για εκδίωξη ποντικών από το στάβλο αλλά και για την αποφυγή επερχόμενης καταιγίδας. Υπήρχε ακόμα ξόρκι που εξασφάλιζε τα διάφορα πλεονεκτήματα περιληπτικά σε μια φράση "Να είσαι ευλογημένος κάθε μέρα".

Στον Ελληνορωμαϊκό κόσμο, οι Θεοί λατρεύονταν κατάλληλα και ιστορίες για αυτούς να παρατηρούν τον ανθρώπινο κόσμο από ψηλά, από εκεί που ζούσαν και χρησιμοποιούσαν τις μαγικές τους δυνάμεις για να βοηθήσουν αυτούς που προτιμούσαν και καθυστερούσαν αυτούς που τους αποδοκίμαζαν, ήταν μέρος της κοινής πίστης τους. Και το ίδιο ακριβώς μπορεί να ειπωθεί και για τον Γερμανικό και Σκανδιναβικό κόσμο.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, στο πέρας του Χρόνου, λάτρευαν τα ίδια πράγματα. Ποτάμια, δέντρα, φυτά, ζώα, τον άνεμο και την βροχή, τον ήλιο και το φεγγάρι. Αλλά πιθανά, οι Κέλτες παγανιστές ήταν που έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην θρησκευτική τελετουργία, αλλά λίγα είναι γνωστά σχετικά με τους Κέλτες καθώς δεν υπάρχουν σωμένα γραπτά κείμενα και οι αρχαιολογικές αναφορές είναι ελάχιστες. Ένας αριθμός αφιερωματικών σημείων έχουν βρεθεί, που δείχνουν ότι τα θρησκευτικά καθήκοντα εκτελούνταν σε μέρη φυσικής σημασίας.


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουλ 20, 2018 5:12 pm