Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Η Διαβόητη Βούλα

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Η Διαβόητη Βούλα

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τρι Ιαν 10, 2017 1:25 pm

Το 1484, ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Η’ έκδωσε μια παπική βούλα η οποία αφορούσε την πρακτικής της μαγείας. Δεν ήταν βέβαια ο πρώτος που έκανε κάτι τέτοιο. Αρκετοί προκάτοχοι του είχαν γράψει πάνω σε αυτό το θέμα και τι θα έπρεπε να γίνει σχετικά με αυτό. Του Ιννοκέντιου ήταν διαφορετικό, καθώς ήταν πολύ πιο πολυδιαβασμένο από τις προηγούμενες. Χάρη στην Ευρωπαϊκή εφεύρεση της κινητής τυπογραφίας από τον Johannes Gutenberg περίπου το 1432 (βέβαια στην Κίνα ήταν ήδη γνωστό και το χρησιμοποιούσαν αιώνες πριν), ήταν εύκολο για την Εκκλησία να εκδίδει πολλά αντίτυπα από την Βούλα του Ιννοκέντιου. Χωρίς την τυπογραφία, θα έπρεπε να αντιγραφεί εργαστηριακά χειρόγραφα από μοναχούς.

Σε όλη την Ευρώπη, οι ιερείς διάβαζαν ότι οι κληρικοί, λαϊκοί και γυναίκες δεν αντιμετώπιζαν την απειλή που προερχόταν από την μαγεία με αρκετή σοβαρότητα. Ο Ιννοκέντιος επέμεινε ότι ήταν καθήκον του κάθε Ρωμαιοκαθολικού (και εννοούσε σχεδόν όλους, καθώς η Εκκλησία ήταν πανίσχυρη) να βοηθήσουν τους ανακριτές να ψάξουν για μάγισσες και μάγους.

Ενώ είναι αλήθεια ότι υπήρχαν άντρες και γυναίκες που έκαναν πρακτική της Μαγείας ως Μαύρη Τέχνη, λατρεύοντας τον Σατανά και εκτελώντας κακοποιά ξόρκια, ο περισσότερος κόσμος που τέθηκε υπό εξέταση από το καχύποπτο μάτι των ανακριτών, ήταν αθώοι. Ήταν άνθρωποι που πίστευαν ότι τα βοτανικά γιατρικά που είχαν κληρονομήσει από τις γενιές τους, είχαν αποτέλεσμα. Ήταν συνήθως χωρικοί άνθρωποι που ήταν πιο εναρμονισμένοι με τις δυνάμεις της Φύσης από ότι τα αστικά ξαδέρφια τους. Είναι παραπάνω από πιθανό, σχεδόν βέβαιο για την ακρίβεια, ότι μερικές από αυτές τις συνταγές και το πώς τιθασεύονταν οι δυνάμεις της Φύσης, να είναι ότι διασώθηκε από τις παραδόσεις και τις τελετές των Δρυίδων.

Δεν σταμάτησε όμως εδώ η υστερία. Για την ακρίβεια τώρα είναι που ξεκινάει η πιο αιματηρή περίοδος της Ανθρώπινης Ιστορίας, για τα επόμενα 200 χρόνια. Η Βούλα του Ιννοκέντιου παρότρυνε δυο μοναχούς, Χέϊνριχ Κράμερ και Τζέϊκομπ Σπρένγκερ να εκδώσουν το πασίγνωστο “Malleus Malleficarum” (γνωστό και ως “Το Σφυρί των Μαγισσών”), το οποίο στην ουσία ήταν ένα ουσιαστικό εγχειρίδιο για το κάθε κυνηγό μαγισσών. Εξηγούσε γιατί η Μαγεία ήταν τόσο τρομακτική, γιατί ήταν καθήκον του κάθε καλού Καθολικού να την εξαλείψει και να πει αν κάποιος εξασκούσε τις Μαύρες Τέχνες.

Στο παραλήρημα τους ενάντια στην Μαγεία, οι δυο αυτοί μοναχοί (που ήταν ανακριτές επίσης), κατηγοριοποίησαν τους τύπους των μάγων. Κατηγόρησαν τις μάγισσες ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Διάβολο και ήταν υπό την δούλεψη του και συνεργάζονταν για να εξαπλώσουν τους σκοτεινούς τρόπους του. Το βιβλίο αυτό περιέγραφε λεπτομερώς πως μια δίκη έπρεπε να γίνει, ξεκινώντας με ένα σημείωμα το οποίο κολλούσαν στους τοίχους της εκκλησίας της ενορίας (ή του Δημαρχείου). Το σημείωμα έλεγε:

Ενώ εμείς, ο Εφημέριο του/ης… αποπειρόμαστε με όλη μας την δύναμη και κόπο να διατηρήσουμε τους Χριστιανούς ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν με ενότητα και ευτυχία της Καθολικής Πίστης και να τους κρατήσουμε πολύ μακριά από κάθε μάστιγα απεχθής αίρεσης… Συνεπώς, εμείς ο προαναφερθείς Δικαστής των οποίων το γραφείο ανήκει, στη δόξα και τιμή του λατρεμένου ονόματος του Ιησού Χριστού και της εξύψωσης της Αγίας Ορθόδοξης Πίστης, και για την ταπείνωση του αίσχους της αίρεσης ιδιαίτερα σε όλες τις μάγισσες γενικά και σε κάθε μία ξεχωριστά οποιασδήποτε κατάστασης…

Το βιβλίο προχώρησε για να ενημερώσει πως θα πρέπει να γίνονται οι διαδικασίες ενάντια στις κατηγορούμενες μάγισσες. Ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να συλλαμβάνονται. Πως θα πρέπει να ερωτούνται οι μάρτυρες. Η χρήση βασανιστηρίων. Και η ετυμηγορία. Οι Δικαστές απαγορεύονταν να αγγίξουν τον κατηγορούμενο με τα γυμνά χέρια τους και να έχουν στο λαιμό τους ένα σακουλάκι με αλάτι το οποίο καθαγιάστηκε στην Λειτουργία της Κυριακής. Μέσα σε αυτό υπήρχαν και βότανα επίσης καθαγιασμένα και κλεισμένα μέσα σε καθαγιασμένο κερί. Οι μάγισσες θα έπρεπε να μπαίνουν στο δικαστήριο ανάποδα και αν ο δικαστής πρέπει να πλησιάσει τον κατηγορούμενο, θα πρέπει να κάνει το σταυρό του και να πλησιάσει γενναία. Με τον τρόπο αυτό, οι δυο μοναχοί έγραψαν “… με τη βοήθεια του Θεού, η δύναμη του παλαιού Όφι θα σπάσει…”


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουλ 20, 2018 5:11 pm