Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Ακασικά Αρχεία και Διάνοια: Πιθανοί συνεργάτες;

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Ακασικά Αρχεία και Διάνοια: Πιθανοί συνεργάτες;

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Σαβ Απρ 22, 2017 3:34 pm

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Σέβε Μπαλεστέρος, ο Μάικλ Τζόρνταν. Είναι μερικά από τα ονόματα που στις μέρες μας αποκαλούμε “Διάνοιες” . Με τον όρο αυτό, αποκαλούμε το άνθρωπο εκείνον που μπορεί να προσφέρει μια σημαντική “ενόραση” σε συγκεκριμένο πρόβλημα με πιθανή λύση. Τον χρησιμοποιούμε και για κάποιον που έχει ένα απίθανο επίπεδο ταλέντου ή κάποια ξεχωριστή ικανότητα, αν και τείνουμε να το ορίζουμε για τους αθλητές κυρίως.

Έχουν καταγραφεί πολυάριθμες υποθέσεις με ανθρώπους που υπέφεραν από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι και ξύπνησαν με νέο ταλέντο ή κάποια ικανότητα που δεν υπήρχε πριν. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν κατέληξαν να έχουν ένα τρανό όνομα όπως , για παράδειγμα ο Αϊνστάιν, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ή ο Σαίξπηρ, που επηρέασαν τον κόσμο σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά σίγουρα θα μπορούν να εντυπωσιάσουν το πιο στενό τους κύκλο, των φίλων και της οικογένειας τους, με τις νέες τους ικανότητες. Η σημερινή επιστήμη τείνει να πιστεύει πως ένας σημαντικός αριθμός αυτών των περιπτώσεων, θα μπορούσε να είναι μια “ανα-καλωδίωση” που έκανε από μόνος του ο εγκέφαλος, προσαρμόζοντας τις λογικές τους λειτουργίες και με τις νέες μεθόδους του να μπορεί να σκέφτεται με νέους τρόπους. Πολλοί το αποκαλούν αυτό ως “Μεταβαλλόμενη Κατάσταση Συνείδησης” (ένας ορισμός που τον επινόησε ο ψυχολόγος Τσαρλς Ταρτ), “Τρανς” ή απλά “Όνειρα”.

Φυσικά, από την άλλη μεριά είναι η θεωρία των “Ακασικών Αρχείων”. Παγκόσμια υπάρχει η πίστη ότι υπάρχει μια Παγκόσμια Βάση Δεδομένων όλης της Γνώσης και για να μπορέσει κάποιος να βιώσει μια εμπειρία τέτοια, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, από οποιονδήποτε και για όποιο λόγο θέλει. Όμως τι είναι ακριβώς τα “Ακασικά Αρχεία”;
Η λέξη “Ακασικά” προέρχεται από την σανσκριτική λέξη “Ακάσα” που σημαίνει “Ουρανός” ή “Αιθέρας”. Τα Αρχεία αντιλαμβάνονται ως μια συλλογή μυστικιστικής Γνώσης κωδικοποιημένη μέσα στον Αιθέρα, ένα μη υλικό Πεδίο Ύπαρξης. Τα Αρχεία υπάρχουν από την αρχή της Δημιουργίας και ίσως και πιο πριν. Όπως εμείς στον Υλικό Κόσμο έχουμε ποικίλων ειδικοτήτων βιβλιοθήκες, έτσι λέγεται πως υπάρχουν και ποικίλα Αρχεία (ανθρώπινα, ζωικά, φυτικά, ορυκτά κ.ο.κ.).

Στην αρχαιότητα, πρόσβαση στα Αρχεία είχαν άνθρωποι από διαφόρους πολιτισμούς όπως οι Ινδιάνοι, Μουρ (Μουσουλμάνοι της Βόρειας Αφρικής), Θηβετιανοί, Bonpo (Ακόλουθοι της Bon. Θιβετιανή βουδιστική θρησκεία), Αιγύπτιοι, Έλληνες, Πέρσες, Χαλδαϊκοί, Εβραίοι, Κινέζοι, Χριστιανοί, Δρυίδες και Μάγιας. Λέγεται πως οι αρχαίοι Ινδοί σοφοί των Ιμαλάϊων, ήξερα πως κάθε ψυχή, jiva, άτμα ή οντότητα, κατέγραψε κάθε της στιγμή της ύπαρξης της σε ένα “Βιβλίο”, και πως αν κάποιος μπορέσει να συντονίσει τον εαυτό του σωστά, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Βιβλίο. Ο γνωστός Νοστράδαμος ισχυρίστηκε πως είχε πρόσβαση στα Αρχεία μέσα από μεθόδους που χρησιμοποίησε οι οποίες προέρχονταν από τους έλληνες Μάντεις, τον μυστικισμό των Χριστιανών και των Σούφι και την Καμπάλα. Άλλοι που ισχυρίστηκαν το ίδιο είναι: : Charles Webster Leadbeater (Θεοσοφιστής και συγγραφέας αποκρυφισμού), Annie Besant (Θεοσοφίστρια, ακτιβίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων, συγγραφέας και ρήτορας), Alice Bailey (Συγγραφέας εσωτερισμού), Samael Aun Weor (Λέκτορας, συγγραφέας και ιδρυτής της “Παγκόσμιας Χριστιανικής Γνωστικής Κίνησης”), William Lilly (Αστρολόγος, συγγραφέας, μεταφραστής και αστρολογικός σύμβουλος), Manly P. Hall (Φιλόσοφος και συγγραφέας), Dion Fortune (Αποκρυφίστρια, συγγραφέας, τελετουργική μάγισσα), George Hunt Williamson (Λέκτορας και συγγραφέας), Rudolf Steiner (Φιλόσοφος, αρχιτέκτονας και εσωτεριστής), Max Heindel (Χριστιανός αποκρυφιστής, αστρολόγος και μύστης) and Edgar Cayce (Χριστιανός μύστης και Διάμεσος).

Ένα άλλο παράδειγμα είναι του Srinivasa Ramanaujan. Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1887 στην Ινδία. Δεν είχε καμία εκπαίδευση ή γνώση πάνω στα μαθηματικά, πριν αρχίσει να βλέπει στα όνειρα του την Ινδή θεά Namagiri (Μορφή της Ινδής θεάς Lakshmi, θεά του πλούτου, της ευημερίας και της καλοτυχίας. Σύντροφος του Βισνού). Αυτό ήταν που τον βοήθησε να αναπτύξει μαθηματικό δαιμόνιο. Ο ίδιος το περιέγραψε ως ασυνήθιστο και κάθε φορά που συνέβαινε, έγραφε αυτό που του παρουσιαζόταν σε χαρτί με την πρώτη ευκαιρία που είχε. Οι μαθηματικές φόρμουλες αυτές σχεδόν αποδείχτηκαν αληθής. Ορισμένες ήταν ήδη γνωστές ως αληθής. Η αξιοσημείωτες συμβουλές του έγιναν έμπνευση για μεγαλύτερες έρευνες και έστρωσαν τον δρόμο της επιτυχίας σε πολλά πεδία.

Και δεν σταματάνε εδώ τα γεγονότα, συμπτώσεις ή όπως μπορεί να το εξηγήσει κανείς. Ο Ρώσος χημικός Dmitri Mendeleev, θεωρείται γενικά ως ο πατέρας της ανακάλυψης του Περιοδικού Πίνακα. Ο ίδιος επίσης ισχυρίστηκε πως η ανακάλυψη του προέκυψε μέσα από όνειρο. Σε αυτό είδε έναν μεγάλο πίνακα και επάνω του ήταν πεσμένα τα στοιχεία στη θέση τους. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, άρχισε να κρατάει και ο ίδιος σημειώσεις με το που ξύπναγε. Άλλες ανακαλύψεις που έγιναν με παρόμοιο τρόπο περιλαμβάνουν το Μόριο του Βενζόλιου και η Θεωρία της Σχετικότητας. Και αν προχωρήσουμε και σε πιο σημερινούς χρόνους, θα συναντήσουμε τον Αμερικανό ιδρυτή της Apple, Στηβ Τζομπς, ο οποίος συχνά ισχυριζόταν πως οι ονειροπολήσεις του ήταν η έμπνευση του για τις συσκευές όπως το IPad & IPhone.

Πιθανά, όλα τα παραπάνω να φαίνονται ανοησίες και υπερβολικά. Οπότε ας το δούμε και από την επιστημονική οδό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την πλήρη κατανόηση για το πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί. Τεστ δοκιμάζονται με την τεχνολογία της Μαγνητοεγκεφαλογραφίας (ΜΕΓ). Τα υποκείμενα που καλούνται να λάβουν μέρος και εξεταστούν, κάνουν συνηθισμένες εργασίες ενώ είναι μέσα σε ΜΕΓ σαρωτές. Οι υπολογιστές καταγράφουν τις αντιδράσεις των εγκεφαλικών κυμάτων στις εργασίες που εκτελούνται και τα αποτελέσματα αναλύονται από τους ειδικούς. Σε μια από αυτές τις συνεδρίες, έγινε μια ανακάλυψη που εξέπληξε πολλούς. Ενώ το υποκείμενο υπο εξέταση ήταν σε κατάσταση ξεκούρασης μέσα στον ΜΕΓ , ο υπολογιστής εντόπισε εναλλακτικά εγκεφαλικά κύματα ενώ τα βασικά παρέμεναν σε αδράνεια. Αυτά είναι τα Άλφα Κύματα και πιστεύεται πως είναι οι εργασίες του βαθύτερου ασυνείδητου μυαλού.

Τα Α-Κύματα έχουν συνδεθεί με την αποκλίνων σκέψη και μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργική νόηση. Οι ειδικοί πιστεύουν πως έτσι διαμορφώνονται οι ιδέες και η σκέψη. Προσπαθούν ακόμα να εξηγήσουν από πού προέρχονται και πως ακριβώς λειτουργούν. Ορισμένοι υποψιάζονται πως είναι τεχνητά και σκόπιμα έχουν μεταδοθεί στον άνθρωπο συλλογικά και ελάχιστοι από αυτούς μπορούν να τα λάβουν. Μπορούν άραγε αυτές οι μεταδόσεις να καταγραφούν ή έστω να ελεχθούν; Ακόμα πιθανά δεν έχει βρεθεί ο σωστός άνθρωπος ,στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή για να μπορέσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα να προχωρήσει μπροστά σε αυτόν τον τομέα…

Από την Ιστορία γνωρίζουμε ότι ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ ήταν αυτός που ανακάλυψε το τηλέφωνο. Όμως την ίδια μέρα που κατοχύρωνε την πατέντα του, ο Ελάϊτζα Γκρέι έκανε ακριβώς το ίδιο. Στην Ιστορία όμως, παρόλο που το όνομα του δεύτερου παραβλέφθηκε, η δική του συσκευή είναι αυτή που επιβίωσε μέχρι τις μέρες μας και εξελίχθηκε. Πως γίνεται αυτοί οι δύο άντρες να κατοχυρώσουν ανεξάρτητα τις πατέντες τους για την ίδια εφεύρεση, την ίδια μέρα αλλά σε διαφορετικό μέρος; Παρόμοια περίπτωση ήταν και αυτή μεταξύ των Αδερφών Ράιτ και του Σάμιουελ Λάνγκλεϊ. Και οι δυο πλευρές διαγωνίστηκαν στο να επιτύχουν μια κατασκευή πτήσης, ελαφρότερη από τον αέρα, για πρώτη φορά. Όπως έγινε και ανάμεσα στον Δαρβίνο και τον Άλφρεντ Γουάλας. Και οι δυο ανέπτυξαν τη δική τους θεωρία πάνω στην εξέλιξη του ανθρώπου ως είδος, φτάνοντας σε παρόμοια συμπεράσματα.

Έχοντας τον ορισμό της “Διάνοιας” και τι είναι τα Ακασικά Αρχεία, άραγε μπορεί ένας άνθρωπος να είναι μια διάνοια ή να γίνει; Αν οι διάνοιες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία, θα μπορούσαν άραγε να θεωρηθούν ως μια συλλογική βιβλιοθήκη που να περιέχεται μέσα στον Αιθέρα; Αν είναι εφικτή η πρόσβαση στα Αρχεία, αυτό σημαίνει ότι μπορούν μέσω των ανθρώπων να καθοδηγήσουν την υπάρχουσα σκέψη προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση;…


_________________
Dinle kalp sesini
avatar
Black Panther
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Καρκίνος Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 06/07/2014

Απ: Ακασικά Αρχεία και Διάνοια: Πιθανοί συνεργάτες;

Δημοσίευση  Black Panther Την / Το Σαβ Απρ 22, 2017 11:09 pm

Εξαιρετικό θέμα, αυτό μελετώ χρόνια. Γράφω από tablet τώρα και είχα γράψει ένα πολύ όμορφο συμπληρωματικό σχόλιο, πάνω σε αυτά που παράθεσες. Έγραψα συμπυκνωμένα και απλά όση γνώση κουβαλάω στο χαζοκέφαλό μου και λίγο πριν το ολοκληρώσω το μήνηυμα έσβησε... εξ ολοκλήρου. Το λαμβάνω ως σημάδι απαγόρευσης συμπαντικής από μέρους μου, και δεν επιχειρώ εκ νέου να παραθέσω τις γνώσεις που κουβαλάω...
Εχω όμως να πω πως το ποστ σου είναι υπέροχο και δίνει τροφή για πολύ σκέψη. Κρίμα, μου έσβησε ολόκληρο κείμενο... δεν πειράζει.
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Απ: Ακασικά Αρχεία και Διάνοια: Πιθανοί συνεργάτες;

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Απρ 23, 2017 10:48 am

Πάνθηρα, ίσως να μην είναι ακόμα η ώρα να παραθέσεις τις γνώσεις σου, γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν μερικές γνώσεις ημιτελής που να θέλουν ή περισσότερο ψάξιμο ή απλά να πρέπει να τις δεις από άλλη οπτική πλευρά για να τα ολοκληρώσεις...Έχει συμβεί και σε μένα. Όποτε γίνεται συνήθως το νέο αποτέλεσμα βγαίνει πιο ολοκληρωμένο ...


_________________
Dinle kalp sesini
avatar
Black Panther
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Καρκίνος Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 06/07/2014

Απ: Ακασικά Αρχεία και Διάνοια: Πιθανοί συνεργάτες;

Δημοσίευση  Black Panther Την / Το Κυρ Απρ 23, 2017 4:16 pm

Ίσως να χεις δίκιο, ίσως και να μην έπρεπε να βγουν τόσο ανοιχτά αυτά που γνωρίζω, γιατί στην καθημερινότητά μου,κάνω χρήση των γνώσεων αυτών, οπότε δεν χρησιμοποιώ πλέον μαντικές μεθόδους, μόνο νοητική πρόθεση και επιτυγχάνω το επιθυμητό, μετά από πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες.
Όπως και να χει, μια νοητική μεθοδολογία τέτοιου τύπου ολοκληρωμένη, καλό είναι να μην την βγάλω. Αν δε είναι ημιτελής και δεν το γνωρίζω, ακόμα χειρότερα...

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Μαϊος 27, 2018 10:42 am