Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Το Μέγα Μυστήριο του Άμχερστ

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Το Μέγα Μυστήριο του Άμχερστ

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Απρ 23, 2017 1:29 pm

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ως η πιο τρομακτική και πιο δημοσιοποιημένη υπόθεση υπερφυσικής δραστηριότητας, που στοίχειωσε τους κατοίκους του Άμχερστ της Νέας Σκωτίας (επαρχία του Καναδά). Μια πανίσχυρη αόρατη δύναμη βασάνισε, πλήγωσε και τραυμάτισε την Έσθερ Κοξ και την οικογένεια της το 1878 ως το 1879. Έντονη παραφυσική δραστηριότητα μαρτυρήθηκε από τους γείτονες, επιστήμονες, κληρικούς, γιατρούς και ερευνητές. Η Έσθερ και η οικογένεια της είχαν πέσει σε μια κόλαση που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν συμπεριλαμβανομένου του ντροπιαστικού εξονυχιστικού ελέγχου και τις κοροϊδίες από τους σκεπτικιστές.


Φωτογραφία της 18χρονης Έσθερ Κοξ

Σε αντίθεση με το στοίχειωμα φυσικής τοποθεσίας, αυτό το σκοτεινό στοίχειωμα ακολουθούσε ένα 18χρονο κορίτσι από το ένα μέρος στο άλλο. Μια μέρα, η δραστηριότητα ήταν τόσο έντονη και σκληρή που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι  οριστικά. Η υπόθεση έχει εγκυρότητα από άλλα στοιχειώματα λόγω των αξιόπιστων μαρτύρων, οι οποίοι είδαν σοκαριστικά γεγονότα να συμβαίνουν στην Έσθερ και γύρω της.  Ακόμα και όταν η κοπέλα βρισκόταν σε πλήρη οπτική θέση και ανίκανη να μπορούσε να τα δημιουργήσει από μόνη της τα γεγονότα. Ορισμένοι πιστεύουν, και το πιο λογικό, η δραστηριότητα να οφείλεται σε Πόλτεργκάϊστ, όπου τα έντονα ενοχλητικά συναισθήματα μια νεαρής κοπέλας να προκάλεσαν τις παράξενες, ανεξήγητες ψυχικές εκδηλώσεις. Αλλά η υπόθεση φέρετε να έχει να κάνει με κάτι τελείως έξω από αυτό και πιο δαιμονικό.

Η ιστορία ξεκινάει τον Αύγουστο του 1878 και διήρκησε ως τα τέλη του 1879. Η Έσθερ Κοξ ζούσε σε ένα εξοχικό σπίτι στο Άμχερστ, με αρκετούς συγγενείς της. Το εσπευσμένο γεγονό, αναφορικά, έλαβε χώρα όταν η κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεση με όπλο από γνωστό άνδρα της οικογένειας, τον Μπόμπ ΜακΝηλ.  Η Έσθερ είχε αναπτύξει κάποια αισθήματα τρυφερότητας απέναντι του, παρά τις φήμες για τον κακό του χαρακτήρα. Αυτή η κίνηση του τραυμάτισε την Έσθερ, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά της κοπέλας να αλλάξει εντελώς. Όπως αποκάλυψαν οι αδερφές της, την έβλεπαν να κλαίει με αναφιλητά τα βράδια στον ύπνο της και φαινόταν καταβεβλημένη και καταθλιπτική. Θεωρούσαν πως όλα αυτά ήταν γιατί δεν είχε ανταπόκριση από τον Μπομπ. Η Έσθερ ποτέ δεν τους είπε για την επίθεση.


Το εξοχικό σπίτι της Έσθερ Κοξ στο Άμχερστ, Νέα Σκωτία, Καναδάς.

Λίγο μετά από αυτό το συμβάν, άρχισαν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Η Έσθερ μοιραζόταν το δωμάτιο της με την αδερφή της Τζέιν, και οι δυο κοπέλες άκουγαν παράξενους ήχους με θρόϊσμα κάτω από το κρεβάτι τους. Αρχικά, θεώρησαν πως οι ήχοι είναι από κάποιο ποντίκι.  Αλλά γρήγορα ενισχύθηκαν τα γεγονότα όταν τις επόμενες ημέρες, οι ήχοι ακολουθούνταν από έντονα φρικιαστικές εμπειρίες που επιβεβαίωναν πως δεν υπήρχαν ποντίκια.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων βραδιών, το σώμα της Έσθερ πρηζόταν προκαλώντας της αγωνία ότι θα εκραγεί. Η θερμοκρασία του σώματος της άλλαζε από το πολύ καυτό στο παγερό κρύο σε δευτερόλεπτα.  Είχε σπασμούς και έπεφτε σε καταστολή, και έλεγε πράγματα που αργότερα αδυνατούσε να θυμηθεί. Τα σκεπάσματα και τα μαξιλάρια πεταγόντουσαν ακόμα και όταν τα μέλη της οικογένειας τα αντικαθιστούσαν. Επίσης, μια επιγραφή εμφανίστηκε πάνω από το κεφάλι της κοπέλας που έλεγε: “Έσθερ Κοξ, είσαι δική μου για να σκοτώσω”.  Υπήρχαν ήχοι σαν αστροπελέκια που φαίνεται να προερχόντουσαν κάτω από το κρεβάτι, και μετά από τη στέγη. Αρχικά, οι μάρτυρες όλων αυτών ήταν η Τζέιν, η αδερφή τους Όλιβ με τον σύζυγο της Ντάνιελ, ο αδερφός του Ντάνιελ και ο αδερφός της Έσθερ. Αναφέρεται πως ήταν και τα δυο μικρά της ανίψια, παιδιά των Όλιβ και Ντάνιελ.

Η οικογένεια δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή επάνω τους, από φόβο της κοροϊδίας, αλλά τα γεγονότα τους ανάγκασαν να ζητήσουν βοήθεια από τον γιατρό Καρίτ, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από τις εκδηλώσεις αυτές. Ήταν μάρτυρας της επιγραφής, τα δυνατά αστροπελέκια, αλλά και κάτι που φαινόταν ως ευφυή χτυπήματα ως απόκριση σε αυτά που ερωτούνταν τα “πνεύματα”.  Οι γείτονες αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σπίτι της Έσθερ.  Οι θόρυβοι και τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά πλέον που ακούγονταν κοντά 180 μέτρα μακριά. Ο γιατρός το περιέγραψε ως χτύπημα με βαριοπούλα πάνω στην οροφή.

Η υπόθεση μόλις άρχισε να γίνεται γνωστή πλέον.

Μέσα στο σπίτι τα πράγματα άρχισαν να μετακινούνται μόνα τους, να πετάνε στον αέρα ή να υλοποιούνται από το πουθενά. Οικιακά αντικείμενα άρχισαν να εξαφανίζονται από το ένα σημείο και να εμφανίζονται σε άλλο, ενώ αργότερα, φωτιές άναβαν μυστηριωδώς. Ανά διαστήματα τα φαινόμενα σταματούσαν μέχρι να αρχίσουν πάλι, αλλά συνήθως ακολουθούσαν την Έσθερ όπου πήγαινε. Άρχισε να ακούει φωνές και να βλέπει οντότητες που την βασάνιζαν με ποικίλους τρόπους. Την τρόμαζαν και έφτασαν σε σημείο να την πληγώνουν σωματικά.

Η κατάσταση είχε γίνει τόσο ανυπόφορη για την οικογένεια, με τις τρομακτικές εκδηλώσεις και τις φωτιές που άναβαν στο σπίτι μέσα, που έπρεπε να φύγει η Έσθερ. Την πήρε μαζί της μια ευγενική οικογένεια, όπου της επέτρεψαν να δουλέψει στο σαλούν-εστιατόριο της, αλλά τα φαινόμενα δεν σταμάτησαν. Οι ντόπιοι έγιναν μάρτυρες απίστευτων πραγμάτων. Ένα μαχαίρι που μυστηριωδώς αιωρήθηκε, εκσφενδονίστηκε και μαχαίρωσε την Έσθερ. Κάποιος της το έβγαλε, αλλά το μαχαίρι πέταξε ξανά πίσω στην Έσθερ, στην ίδια πληγή.

Την υπόθεση άρχισαν να ερευνούν επιστήμονες, κληρικοί και άλλοι γιατροί. Ένας πασίγνωστος αιδεσιμότατος επισκέφθηκε την Έσθερ και έγινε μάρτυρας όπου μια κατσαρόλα με παγωμένο νερό, ακουμπισμένη πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, άρχισε να βράζει. Ο βαπτιστής κληρικός Έντγουϊν Κλέι, υπερασπίστηκε την κοπέλα αφού ερεύνησε και έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν αυτή που προκαλούσε αυτές τις εκδηλώσεις. Ο ίδιος αργότερα, μίλησε περί της αυθεντικότητας της υπόθεσης στις ομιλίες τους, όπου ο κόσμος πήγαινε για να τον ακούσει.
Ντόπιοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι της Έσθερ, όλο περιέργεια, για να δουν στα κλεφτά κάποιον από τα ιπτάμενα αντικείμενα, να ακούσουν τους κρότους ή να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα μέσα από ερωτήσεις και χτυπήματα. Η κοπέλα μέχρι τον Άγιο Ιωάννη έφτασε στο Νιου Μπράνσγουικ, όπου μελετήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων, και σύμφωνα με αναφορές, επικοινώνησαν με τα πνεύματα και κατέληξαν πως ήταν ένας αριθμός από οντότητες που στην ουσία την στοίχειωναν.

Τον Ιούνιο του 1879, ο ερευνητής και συγγραφέας Γουόλτερ Χάμπελ, πέρασε 6 εβδομάδες στο σπίτι της Έσθερ για να μπορέσει να καταγράψει το στοίχειωμα. Ισχυρίζεται πως ήταν θύμα των δικών του παραφυσικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο σπίτι της κοπέλας, και ήταν μάρτυρας πολλών βίαιων εκδηλώσεων μαζί με την Έσθερ. Όταν το βιβλίο του εκδόθηκε, μέσα ανέφερε 13 μάρτυρες που ορκιζόταν ότι βίωσαν τα παραφυσικά γεγονότα από πρώτο χέρι. Από κει και πέρα, κάθε φορά που η Έσθερ γύρναγε στο εξοχικό της οικογένειας της, οι εκδηλώσεις ενισχύονταν. Ενώ δούλευε για τον Άρθουρ Ντέβισον, ο στάβλος του πήρε φωτιά και καταστράφηκε, κατηγορώντας την Έσθερ για εμπρησμό, για τον οποίο και η κοπέλα πέρασε ένα μήνα στη φυλακή.  Μετά από αυτό το γεγονός, τα φαινόμενα άρχισαν να υποχωρούν σιγά σιγά.

Η Έσθερ Κοξ, μετά από όσα της συνέβησαν, κατάφερε και προχώρησε στη ζωή της και παντρεύτηκε  δυο φορές. Απέκτησε δυο παιδιά και κατάφερε να μετακομίσει στο Μπρόκτον της Μασαχουσέτης με τον δεύτερο της σύζυγο.


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουλ 20, 2018 5:00 pm