Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Οι Δυνάμεις της Κατάρας

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Οι Δυνάμεις της Κατάρας

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τρι Αυγ 22, 2017 7:46 pm

Η Κατάρα είναι ένα κακόβουλο ξόρκι ή επιθυμία για τιμωρία, βλάβη ή θάνατο. Οι Κατάρες είναι κομμάτι όλων των πρακτικών Μαγείας και Γητείας από την αρχαιότητα. Οι Καθολικοί ιερείς είναι εξουσιοδοτημένοι να καταριόνται. Η Κατάρα στα αγγλικά λέγεται “Curse” και προέρχεται από την Αγγλοσαξονική λέξη “Cursein”, η οποία ετυμολογικά δεν είναι γνωστή αλλά σημαίνει “επίκληση για ζημιά ή κακό”.

Οι Κατάρες δημιουργούνται ή “πετιόνται” (σύμφωνα με την λαογραφική παράδοση) με ποικίλους τρόπους, και μέσα σε αυτούς είναι η μαγεία αλλά και η αυθόρμητη πράξη. Σε ευρύτερη έννοια, το να εύχεται κάποιος την αρρώστια για κάποιον άλλον είναι μια μορφή Κατάρας, καθώς προβάλει μια Σκεπτομορφή, δημιούργημα της θέλησης και της φαντασίας πάνω στο θύμα. Οι περισσότερες ευχές αρρώστιας είναι προσωρινές και έχουν λίγο ως και καθόλου αποτέλεσμα. Όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα και η προβολή, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η Κατάρα. Οι πιο ισχυρές από όλες τις κατάρες είναι αυτές του Νεκροκρέβατου, καθώς ο ετοιμοθάνατος μπορεί να προβάλει πιο έντονα την επιθυμία του. Το να καταραστεί κάποιος επιζώντες, επιτυχημένες γενιές ή και ακόμα τοποθεσίες, μπορεί να κρατήσει για αιώνες, όπως στην Κατάρα που δημιούργησε η μάγισσα Γριά Τσάτοξ (Old Chattox).

Οι Κατάρες μπορούν να ειπωθούν είτε προφορικά είτε γραπτά. Ένα παράδειγμα επίσημης γραπτής Κατάρας είναι ο “Αναθεματισμός” που ανακηρύσσει ο Πάπας, ο οποίος αφορίζει με αυτό κάποιον από την Καθολική Εκκλησία. Το “Κακό Μάτι” είναι μια Κατάρα η οποία είναι και αθέλητη αλλά και σκόπιμη, προκαλώντας στο θύμα να υποφέρει από κακοτυχία και πιθανά κάποιες φορές θάνατο. Το να δείχνει κάποιος με το δάχτυλο ή με ένα κόκκαλο, ειδικά όταν ξεστομίζει την κακία, είναι μια παγκόσμια μέθοδος εκδήλωσης της Κατάρας στη Μαγεία και την Γητεία.  Μαγικά αντικείμενα, όπως κέρινα κουκλάκια και ομοιώματα (υποκατάστατα του θύματος), μπορούν τελετουργικά να καταραστούν, να καούν, να μαχαιρωθούν ή να σημαδευτούν με όποιον τρόπο. Μια φωτογραφία ενός θύματος μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά, όπως και τα νύχια, τα μαλλιά και όποιο άλλο προσωπικό του αντικείμενο. Συνηθισμένα αντικείμενα, μπορούν να καταραστούν μέσα από μια τραγωδία και κακοτυχία και μπορούν να επηρεάσουν τα άτομα που τα κατέχουν.

Πρωτοπόροι στις Κατάρες θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι έγραφαν τις Κατάρες τους πάνω σε μαγικούς παπύρους. Αυτό πέρασε αργότερα στους Αρχαίους Έλληνες και στους Ρωμαίους. Από τον 5ο αιώνα π.Χ μέχρι και τον 5ο αιώνα μ.Χ., οι “Κατάδεσμοι” (Tabellae Defixonium), ήταν επιγραφές χαραγμένες πάνω σε λεπτό φύλλο μόλυβδου και με αυτές ζητούσαν από τους θεούς, τα πνεύματα και τους νεκρούς να εκτελέσουν μια μαγική πράξη, πιο συχνά για κακό, προς έναν άνθρωπο ή αντικείμενο ή αλλιώς εξανάγκαζαν το θύμα της κατάρας.  Ήταν ιδιαίτερα γνωστοί στον Ελληνιστικό κόσμο. Οι Κατάδεσμοι παρέδιδαν κάποιον στις δυνάμεις του Κάτω Κόσμου. Επάνω στην επιγραφή χάραζαν το όνομα του θύματος, την κατάρα, διάφορα μαγικά σύμβολα και ονόματα διαφόρων θεοτήτων, ή κυρίως οι Δαίμονες επικαλούνταν για να εκτελέσουν την κατάρα. Τις έθαβαν κοντά σε καινούριους τάφους, σε πεδία μάχης ή σε μέρη εκτελέσεων, όλα αυτά για τα οποία πίστευαν ότι κατοικούνταν από τα πνεύματα των νεκρών, κατευθείαν για τον Κάτω Κόσμο. Οι Κατάρες έδιναν στα πνεύματα την δύναμη να βιαιοπραγήσουν επάνω στο θύμα. Σταθεροποιούνταν με καρφιά και τα πέταγαν σε πηγάδια, ρυάκια ή ποτάμια όπου και εκεί πίστευαν ότι κατοικούσαν πνεύματα.

Οι Κατάρες γινόντουσαν για διαφόρους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου και την αποτροπή των αντίπαλων αθλητών από το να κερδίσουν στα αγωνίσματα, όπως η Κατάρα για Αρματοδρομία (στα τέλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) που βρέθηκε στην Αφρική, στην οποία αναγραφόταν:

Επικαλώ εσέ, δαίμων, όποιος και αν είσαι, να βασανίσεις και να σκοτώσεις, από την ώρα αυτή, τη μέρα αυτή, τη στιγμή αυτή, τα άλογα της Πράσινης και της Λευκής ομάδας, σκότωσε και διέλυσε τους ηνίοχους Clarus, Felix, Primulus, Romanus, ανάσα να μη τους αφήσεις μέσα τους. Επικαλώ εσέ, από αυτόν που παραδόθηκε σε σένα, την ώρα, ο θεός της θάλασσας και του αέρα[…]

Ενώ συνέβαιναν αυτά στην αρχαιότητα, κατά την διάρκεια των Δικών των Μαγισσών στην Ευρώπη και στην Βρετανία, οι μάγισσες κατηγορούνταν ότι καταριόντουσαν τα θύματα τους και ότι προκαλούσαν μάστιγες, κακοτυχία, αρρώστιες, ακόμα και θάνατο. Πιο πάνω αναφερθήκαμε στο όνομα “Γριά Τσάτοξ”. Το 1612-13, περίπου 20 άτομα κατηγορήθηκαν με την υποψία ότι ασκούσαν μαγεία στο Πέντλ Φόρεστ, της Κομητείας Λάνκασιρ της Αγγλίας. Από τους 20 αυτούς, οι 11 δικάστηκαν. Η 60χρονη χήρα Άννι Γουίτλ, γνωστή με το όνομα “Γριά Τσάτοξ”, ομολόγησε από μόνη της ότι είχε κάνει Συμφωνία με τον διάβολο για να μπορεί να εξασκεί μοχθηρή μαγεία. Όταν ένας αγρότης της ζήτησε να φύγει από το χωράφι του, εκείνη το ούρησε και του είπε πως από εκείνη τη στιγμή το χωράφι του ήταν καταραμένο και τα ζωντανά του δεν θα μπορούσαν να βοσκήσουν εκεί. Για αιώνες, κανένα ζωντανό δεν μπόρεσε να βοσκήσει  εκεί και πέθαιναν. Το 1950, βρέθηκε ένα δηλητηριώδες χόρτο το οποίο πιθανά να ήταν και η αιτία. Όπως και συ, έτσι και τότε, πολλοί σκεφτήκαν πως το χόρτο αυτό ήταν μια φυσική αιτία για το πρόβλημα, αλλά οι ντόπιοι δήλωναν πως είναι αφύσικο το χόρτο αυτό να φυτρώνει μόνο σε εκείνο το σημείο και πουθενά αλλού στην περιοχή τριγύρω.

Σε πολυάριθμες Δίκες Μαγισσών, πολλές μάγισσες και μάγοι κατηγορήθηκαν ότι καταριόντουσαν ανθρώπους με το να καρφώνουν βελόνες σε κουκλάκια, με δύναμη και εκτελώντας διάφορα ξόρκια.  Οι Κατάρες συνήθως είναι γραπτές ή δημοσίως ανακηρύσσουν ότι μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα τους επάνω στο θύμα τους. Ωστόσο, πολλές Κατάρες γίνονται με κρυφές μαγικές τελετές. Μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδος κατάρας είναι το να προσεύχεται ο μάγος ενάντια του θύματος του, ακόμα και στο θάνατο ( αυτές οι κατάρες λέγονται και “Θανατικές Προσευχές” ή “Hex”).

Νομίζεις ότι οι Κατάρες είναι μόνο ανάμεσα σε Μάγους και Θνητούς (σύγχρονος όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το πρόσωπο που δεν ασχολείται με τη Μαγεία); Στην Δυτική Μαγική Παράδοση, οι Κατάρες γίνονται ακόμα και ανάμεσα στους Αποκρυφιστές και τους Μάγους, και δεν θεωρείται ανήθικο. Παρεξηγήσεις, λογομαχίες, διαφωνίες και διενέξεις μπορούν να καταλήξουν σε πόλεμο με κατάρες. Διάσημες μάχες με κατάρες έλαβαν χώρα ανάμεσα σε μέλη της Ερμητικής Τάξης της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένου και της αποστολής βαμπιρικών οντοτήτων. Ο πασίγνωστος Σάμιουελ Λιντέλ Μακ Γκρέγκορ Μάδερς και ο Άλιστερ Κρόουλι είχαν εμπλακεί σε τέτοιες αμοιβαίες επιθέσεις. Ο μάγος Ουίλιαμ Γκρέϊ (γνωστός και ως Μπιλ Γκρέϊ, ήταν άγγλος Τελετουργικός Μάγος και Ερμητικός Καμπαλιστής, καθώς και συγγραφέας) ήταν γνωστό ότι έστελνε πανίσχυρες κατάρες στους περισσότερους μαθητές του.

Οι Κατάρες πραγματοποιούνται ακόμα σε μαγικές κάστες και κύκλους στη σύγχρονη μας εποχή, αν και οι εξασκούμενοι συχνά είναι μυστικοί σχετικά με αυτό λόγω της πίστης των νέων γενεών που θεωρούν πως αυτή η πράξη είναι ανήθικη και θα γυρίσει πίσω στον αποστολέα. Στην Γουίκα και τον Παγανισμό, καθώς και άλλες σύγχρονες μαγικές παραδόσεις υπάρχει η πίστη πως οποιαδήποτε μορφή μαγείας θα επιστρέψει στον αποστολέα, και κάποιες φορές στο τριπλάσιο. Επομένως, η Κατάρα θα επιστρέψει πίσω στον αποστολέα αλλά με τριπλάσιο το αποτέλεσμα της. Πιο αποδεκτό από τους περισσότερους είναι τα “Δεσμευτικά Ξόρκια” ή τα “Δεσίματα” (Binding spells), τα οποία έχουν την δύναμη να εμποδίσουν κάποιον από το να επέμβει/εμπλακεί ή να κάνει κακό. Η ηθική πλευρά ενάντια της πράξης του να καταριέται κάποιος, δεν εμφανίζεται στις περισσότερες μαγικές και γητευτικές πρακτικές έξω από τη σύγχρονη Δύση.

Στην Τελετουργική Μαγεία, τα πνεύματα ή οι Δαίμονες που αρνούνται να εμφανιστούν μπροστά στον μάγο όταν επικαλούνται σε κάποια τελετή, μπορεί να καταραστούν να καούν στην Αιώνια Φωτιά από τον μάγο τον ίδιο. Αυτού του είδους απειλές λέγεται ότι τρομοκρατεί τα πνεύματα στο να υποκύψουν. Το “Κλειδί του Σολομώντα” δίνει την παρακάτω Κατάρα:

Στερούμαι από εσέ όλες τις αρμοδιότητες και την αρμοδιότητα, που μπορεί εσύ να απόλαυσες μέχρι τώρα.  Και με τις αρετές τους και τη δύναμη, υποβιβάζουμε εσέ προς την λίμνη από θειάφι και από φωτιά, και προς τα βαθύτερα βάθη της Αβύσσου, ώστε εσύ να καείς εκεί μέσα αιώνια για πάντα.

Υπάρχει μια Κατάρα η οποία είναι γνωστή ως η “Κατάρα των Αλυσίδων” και έχει να κάνει με τελετουργική κατάρα και σφράγισμα του απείθαρχου Δαίμονα μέσα σε ένα κουτί δεμένο με σιδερένιες αλυσίδες. Η Κατάρα ορίζει:

Ω! Πνεύμα Χ, που είσαι απείθαρχο και μοχθηρό, επειδή δεν έχεις υπακούσει στις εντολές μου και στα ένδοξα και ακατανόητα Ονόματα του αληθινού Θεού, του Δημιουργού όλων των πραγμάτων, τώρα με την ακαταμάχητη δύναμη αυτών των Ονομάτων σε καταριέμαι στα βάθη του Απύθμενου Λάκκου, εκεί να παραμείνεις στην άσβεστη φωτιά και το θειάφι μέχρι τη Μέρα της Οργής, εκτός και αν εσύ αυτοστιγμεί εμφανιστείς σε αυτό το τρίγωνο ενώπιον αυτού του κύκλου, για να κάνεις το θέλημα μου. Πρόσελθε γρήγορα και ειρηνικά με τα Ονόματα Άδωναι, Σαβαώθ, Άδωναι, Αμιοραμ. Έλα, έλα, Άδωναι Βασιλιά των Βασιλιάδων προστάζει εσέ.

Στην συνέχεια ο μάγος γράφει το όνομα του Δαίμονα και τη σφραγίδα σε περγαμηνή, την οποία την τοποθετεί μέσα σε ένα μαύρο ξύλινο κουτί το οποίο περιέχει θειάφι και άλλα αποκρουστικά σε μυρωδιά υλικά. Έπειτα δένει το κουτί με σιδερένιες αλυσίδες, με τις οποίες φυλακίζουν τον Δαίμονα. Ο μάγος κρεμάει το κουτί στην άκρη ενός σπαθιού και το κρατάει πάνω από μια φωτιά, λέγοντας:

Επικαλούμαι εσέ, Φωτιά, από Αυτόν που δημιούργησε αυτά και όλα τα πλάσματα σε αυτό τον κόσμο να καεί, να βασανιστεί και να καταναλώσει αυτό το πνεύμα Χ, τώρα και για πάντα.

Ο μάγος προειδοποιεί τον Δαίμονα ότι το όνομα του και η σφραγίδα του θα καεί μέσα στο κουτί και θα θαφτεί μετά. Αν το πνεύμα συνεχίσει να μην εμφανίζεται, ο μάγος συνεχίζει από μόνος του σε μεγαλύτερες κατάρες, καλούμενος την οργή όλης της συνοδείας του Παραδείσου, του ήλιου, της σελήνης, των άστρων και το φως όσων κατοικούν στο Παράδεισο. Σαν εσχάτη λύση, ο μάγος ρίχνει το κουτί μέσα στη φωτιά. Ο Δαίμονας θα το βρει αβάσταχτο και θα αναγκαστικά θα εμφανιστεί.

Οι Κατάρες στις μέρες μας είναι πιο εύκολο να ενεργοποιηθούν μέσα από αντικείμενα. Ένα αντικείμενο μπορεί να το καταραστεί κάποιος μέσα από μια τελετουργία για να προκαλέσει σε όποιον το κατέχει διάφορα δεινά όπως κακοτυχία μέχρι και θάνατο. Στην Αγγλία υπάρχουν τα “Ουρλιαχτά Κρανία” (ανθρώπινα κρανία τα οποία είναι καταραμένα να στοιχειώνουν το γύρω περιβάλλον τους. Τέτοιο κρανίο είναι του Αγίου Αμβροσίου Μπάρλοου, άγγλος Βενεδεκτίνος μοναχός, του οποίου βρίσκεται στο Γουόρντλεϊ Χολ, του Μείζον Μάντσεστερ), τα οποία στην Αγγλία πιστεύουν πως είναι κατειλημμένα  από ανήσυχα πνεύματα νεκρών. Ορισμένα από αυτά ανήκουν σε θύματα θρησκευτικών διωγμών κατά τον 16ο αιώνα, με το ξεκίνημα της Μεταρρύθμισης του Ερίκου Η’, βασιλιά της Αγγλίας. Άλλα κρανία είναι από τον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο στα μέσα του 17ου αιώνα, ενώ άλλα ανήκουν σε θύματα τα οποία αποκεφαλίστηκαν σε βίαια επεισόδια, όπως δολοφονίες.  Τα θύματα συχνά δίνουν την ίδια νεκροκρέβατη Κατάρα, δηλαδή, αν δεν θαφτούν τα απομεινάρια τους μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους, τα πνεύματα τους δεν θα μπορέσουν να ησυχάσουν. Τα Κρανία λειτουργούν ως συναγερμοί όταν κάποιος πάει να τα βγάλει από το σπίτι.  Λέγεται πως επανεμφανίζονται μυστηριωδώς και εκδικούνται με το επιφέρουν κακοτυχία ή θάνατο. Βίαιες καταιγίδες ή πυρκαγιές μπορεί να καταστρέψουν περιουσίες, ή να ξεραθούν καλλιέργειες ή τα ζωντανά να πεθάνουν από αφυδάτωση και ασιτία.

Αλλά μακράν η πιο γνωστή Κατάρα είναι αυτή του Τουταγχαμών. Στην αρχαία Αίγυπτο, για να προστατέψουν τους τάφους τους από τους τυμβωρύχους, χρησιμοποιούσαν κατάρες. Ήταν γραμμένες στους τοίχους και στις σαρκοφάγους μέσα στο τάφο. Πίστευαν πως αν βεβηλωθεί ο  τάφος, θα άφηνε το πνεύμα του νεκρού χωρίς κατοικία.  Με βάση αυτά, έγινε γνωστή η Κατάρα του Τουταγχαμών και τον υπερπολυτελή Αιγυπτιακό τάφο του, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1922 από τον Λόρδο Κάρναβον και τον Χάουαρντ Κάρτερ. Σύμφωνα με το θρύλο, οι άνδρες βρήκαν μια πήλινη επιγραφή μέσα στον τάφο πάνω στην οποία ήταν γραμμένη η Κατάρα: “Ο Θάνατος θα θερίσει με τα φτερά του όποιον διαταράξει την ηρεμία του Φαραώ”. Ωστόσο, η ύπαρξη μιας τέτοιας επιγραφής δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ούτε και φωτογραφήθηκε και πιθανά να εξαφανίστηκε από τη συλλογή με τα κειμήλια. Σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο Μπομπ Μπρίερ, είναι αμφίβολο να υπήρξε μια τέτοια επιγραφή. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πηγές για μια τέτοια Κατάρα. Επιπλέον, δεν μπορεί να στηριχτεί κάτι τέτοιο διότι δεν ήταν τυπικό έθιμο των Αιγυπτίων να γράφουν σε πήλινη πλάκα αλλά και να περιγράφουν τον Θάνατο να έρχεται με φτερά.

Πέρα από αυτά όμως, μυστήριοι θάνατοι επηρέασαν μερικούς από αυτούς που βοήθησαν στο άνοιγμα του τάφου και την εκσκαφή. Ο Κάρναβον πέθανε στα 56 του χρόνια, δυο μήνες μετά. Έκοψε το πρόσωπο του στο ξύρισμα, και το κόψιμο μολύνθηκε. Ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και μέσα στο παραλήρημα του επαναλάμβανε: “ένα πουλί γδέρνει το πρόσωπο μου”.  Όταν πέθανε, λέγεται πως όλα τα φώτα στο Κάιρο έσβησαν. Ο Τζόρτζ Τζέι Γκούλντ, αμερικανός επιχειρηματίας, επισκέφτηκε τον τάφο και πέθανε λίγο αργότερα. Ο βρετανός βιομήχανος Τζοέλ Γουλφ επισκέφτηκε τον τάφο και στην επιστροφή του στην Αγγλία με καράβι, ανέβασε απότομα πυρετό και πέθανε. Μέσα σε 7 χρόνια, 22 άτομα πέθαναν φαινομενικά πρόωρα. Τα 13 από αυτά ήταν παρόντες στο άνοιγμα του τάφου. Το 1966 και 1972, δυο Αιγύπτιοι υπεύθυνοι αρχαιοτήτων που είχαν εμπλακεί με την έκθεση των θησαυρών του Τουταγχαμών, πέθαναν. Ό ένας πέθανα όταν τον χτύπησε αμάξι και ο άλλος πέθανε όταν η χρυσή μάσκα του Τουταγχαμών έφυγε για την έκθεση στην Αγγλία. Ο Κάρτερ πέθανε από φυσικά αίτια το 1939, ο οποίος διατηρούσε ισχυρό σκεπτικισμό σχετικά με την Κατάρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, οδηγώντας τον  στο να υποστηρίξει την ιδέα ότι η πίστη σε κατάρες, ξεκινάει την αυτό-εκπλήρωση τους.

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης, ο κόσμος πανικοβάλλεται και νιώθει απροστάτευτος, ευάλωτος. Υπάρχουν πολυάριθμες γιατρειές ενάντια στις Κατάρες παγκοσμίως. Τα Φυλαχτά προστατεύουν απέναντι στις κατάρες ή της αντανακλούν, είτε το πρόσωπο έχει συγκεκριμένη γνώση επάνω σε αυτό είτε όχι. Ημιπολύτιμοι λίθοι και κοσμήματα έχουν χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων σαν Φυλαχτά απέναντι στις Κατάρες και μορφές σκοτεινής μαγείας, αρρώστιας και κακοτυχίας (οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έγραφαν ξόρκια πάνω σε Λαπίς Λαζούλι, ενώ οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι φορούσαν συγκεκριμένους ημιπολύτιμους λίθους και πολύτιμα πετράδια σαν δαχτυλίδια και περιδέραια για να απομακρύνουν τις κατάρες). Θεωρείται πως κάποιος μπορεί να καταραστεί από τον εχθρό του για πολλούς λόγους. Ξόρκια, φυλαχτά και επικλήσεις γίνονται για επιφέρουν προστασία και παρέμβαση από καλοκάγαθες θεότητες και πνεύματα και  να λυθεί. Κάποιος που έχει καταραστεί μερικές φορές πηγαίνει σε άλλο μάγο ή μάγισσα για να την αντιστρέψει και να καταραστεί αυτόν που τον καταράστηκε ή να την λύσει.


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Μαϊος 27, 2018 10:43 am