Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Γήινοι - Οι Μάγοι της Γης (Μέρος 1ο)

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Γήινοι - Οι Μάγοι της Γης (Μέρος 1ο)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τετ Δεκ 27, 2017 12:56 pm


Ένα από τα καλύτερα πράγματα που αφορούν τους Μάγους της Γης ή Γήινους είναι η ικανότητα τους να παραμένουν σιωπηλοί. Μερικές φορές καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερα να μην πουν λέξη παρά να ρισκάρουν να πουν λάθος κουβέντες. Είναι πολύ προσεκτικοί στο τι θα πουν. Επειδή από την φύση τους δεν είναι αντιδραστικοί χαρακτήρες, όταν ένας Γήινος μιλάει, τα λόγια του έχουν βάρος. Τείνουν όμως να είναι κριτικοί απέναντι σε άλλους, αλλά πιθανά να μην το ομολογήσουν ανοιχτά. Αρκετά συχνά, καταπιέζουν τα συναισθήματα τους και κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν πιο συχνά από τους Μάγους των άλλων Στοιχείων. Καθώς η Γη είναι το στοιχείο τους, και είναι επιδέξιοι στον καθαρισμό, μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, σπάνια αρπάζουν ευκαιρίες που δεν είναι απαραίτητες. Προσγειωμένοι μέχρι το τέρμα, βοηθούν τους άλλους να βρουν κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα τους. Αντιμετωπίζουν τη ζωή με αργό και σταθερό ρυθμό. Είναι συντηρητικοί, υπομονετικοί και πρακτικοί. Οι Γήινοι μπορούν να βρεθούν να εργάζονται κάπου που να μπορούν απευθείας να αλλάξουν το κόσμο γύρω τους, ή να κάνουν μια εργασία που να φαίνεται βαρετή αλλά είναι παραδοσιακά απαραίτητη μέσα στα κοινωνικά πλαίσια. Αρχιτέκτονες, καθηγητές/δάσκαλοι, τραπεζίτες αλλά και Κοινωνικές Εργασίες είναι κάποιες από τις φυσικές επιλογές τους.

Πέρα από την καλή τους πλευρά, η άλλη τους μεριά δεν είναι κάποια που θα ήθελες να την νευριάσεις. Είναι ικανοί για απόλυτη καταστροφή, κάτι που για τους ίδιους είναι ένα φυσικό κομμάτι του Κύκλου της Ζωής. Σπάνια θα κοιτάξουν πίσω τους μετανιωμένοι. Θα χρειαστούν κάποιο χρόνο πριν αποφασίσουν ότι είναι θυμωμένοι και θα σου δώσουν κάθε ευκαιρία για να εξηγηθείς. Άπαξ και θυμώσουν, μπορούν να γίνουν πεισματάρηδες και να κρατήσουν κακία. Επειδή θα σου δώσουν εξ' αρχής κάθε ευκαιρία για να απολογηθείς, αν αποφασίσουν πως δεν τους αρέσεις, τότε θα υποστείς τις συνέπειες. Αρκετοί περνάνε αυτή τη γραμμή το πολύ μια φορά απέναντι σε έναν Γήινο. Αλλά είναι αιώνια συγκαταβατικοί και συγχωρούν αυτούς που αγαπούν και εμπιστεύονται.

Επειδή οι Γήινοι είναι τόσο ριζωμένοι με το σπίτι, θα πρέπει να προσέχουν να μην κλείσουν τον εαυτό τους εντελώς από τους άλλους. Είναι ωστόσο, σπάνια ντροπαλοί και μπορείς να τους πετύχεις σε κοινωνικές συναντήσεις. Οι Γήινοι έχουν ένα έμφυτο ταλέντο με την γλυπτική ακόμα και αν δεν το γνωρίζουν ακόμα. Όταν κρατούν στα χέρια τους κομμάτια από πηλό, μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα αγαλματάκια.

Οι Γήινοι είναι δάσκαλοι και παλεύουν να δώσουν το καλό παράδειγμα στους μαθητές τους, τα παιδιά και τους φίλους. Κάνουν πράξη όσα διδάσκουν και πιστεύουν πως οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Για χιλιάδες χρόνια, τα Κόκαλα της Γης (πέτρες) έχουν χρησιμοποιηθεί σαν διδακτικά μέσα. Τα εικονογράμματα (σύμβολα ζωγραφισμένα πάνω στη πέτρα) και τα πετρογλυφικά (σκαλισμένα σύμβολα) χρονολογούνται από την εποχή των Αρχαίων Αιγυπτίων. Σχεδόν κάθε πολιτισμός έχει την δική του μορφή πέτρινης διδασκαλίας. Το Στοιχείο της Γης κυβερνά την εποχή της Άνοιξης. Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, η Γη αλλά και οι Μάγοι της επανέρχονται στη ζωή. Καθώς τα λουλούδια ανθίζουν και τα ζώα ξυπνούν από τον χειμερινό λήθαργο, έτσι και οι Γήινοι γίνονται ένα με την φύση. Απευθείας επηρεάζεται από την αύξηση της ζωτικής ενέργειας των όλων. Η προσωπική τους δύναμη είναι στο μέγιστο της κατά τη διάρκεια της Άνοιξης.

Ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του μονοπατιού των Γήινων είναι το μοίρασμα. Η Μάνα Γη μοιράζεται όλο της το είναι με τα άλλα Στοιχεία. Επιτρέπει στον εαυτό της να είναι η πηγή της ζωής των όλων. Δέρνεται από τις καταιγίδες, καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, αλλά συνεχίζει να μην αλλάζει και να εξελίσσεται διαρκώς. Οι Γήινοι της βρίσκονται κοντά στο αρχέτυπο αυτό. Προσπαθούν να παραμείνουν ήρεμοι και σταθεροί κατά τη διάρκεια των καταιγίδων της ζωής. Έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να διατηρούν την ηρεμία τους. Έχουν και ένα μικρό μειονέκτημα, αυτό του να κινούνται πολύ αργά. Γνωρίζουν ότι διαθέτουν όλο το χρόνο του κόσμου και έτσι δεν είναι άτομα τα οποία θα κάνουν τα πάντα εκείνη τη στιγμή. Η φράση κλειδί τους είναι "Όλα στην ώρα τους". Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή θέλει να δείξουν σε αυτήν την έκφραση της προσωπικότητας τους καθώς μπορεί να βαλτώσουν και να σταματήσουν την ανάπτυξη τους. Με λίγα λόγια, αντιστέκονται της αλλαγής.

Όσων αφορά τις μαγικές πρακτικές Μαντείας, οι Γήινοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα την Υδροσκοπεία (Aqua scrying) ή τη Πυροσκοπεία (Pyro scrying), από τις Μαντικές πρακτικές που κυβερνιούνται από τη Γη. Και αυτό γιατί η Γη αποτελεί τη βάση για όλα τα Στοιχεία. Σαν σύνολο η Γη περιέχει την Φωτιά και το Νερό και είναι θεμέλιο για τον Αέρα. Άρα υπάρχει πολύ περισσότερο από την Γη πέρα από το χώμα και τα φυτά.  Η ανθρωπότητα ανήκει και αυτή στο Στοιχείο της Γης. Κάθε είδος μαγείας που αξιοποιεί τα αποτυπώματα, τα μαλλιά ή τα νύχια, είναι μέσα στις Στοιχειακές δυνάμεις των Γήινων.  Από μαγικής πλευράς, οι Γήινοι είναι ένα σύνολο από Χουντού, Βουντού, Ινδιάνικες παραδόσεις και σαμανικές πρακτικές, ο Χρυσός Κανόνας των Wiccans και η ηθική τους, καθώς και η Προγονική Παράδοση.


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουλ 21, 2018 4:20 pm