Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μάης 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μάης 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μάης 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μάης 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μάης 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μάης 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μάης 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μάης 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μάης 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Υδάτινοι - Οι Μάγοι του Νερού

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Υδάτινοι - Οι Μάγοι του Νερού

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Τετ Δεκ 27, 2017 3:20 pm
Οι Μάγοι/Μάγισσες του Νερού ή Υδάτινοι συχνά αποκαλούνται με το όνομα "Μάγοι της Θάλασσας", αλλά οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκουν το Κάλεσμα τους με τα ποτάμια, τις λίμνες ή τα ρυάκια. Είναι σπάνιο για αυτούς να περιορίσουν τον εαυτό τους σε ένα τύπο υδάτινου σώματος. Σε γενικές γραμμές μπορούν να συγχρονιστούν με όλες τις μορφές του Νερού, ακόμα και της βροχής.

Στις περισσότερες μυθολογίες, ο άνθρωπος ξεπετάχτηκε από την Γη αλλά οι θεοί προήλθαν από το Νερό. Μια αιγυπτιακή θεωρία δηλώνει πως ο Ηλιακός Θεός Ρα γεννήθηκε από τα Αρχέγονα Ύδατα. Μπορεί να φαντάζει χαζό, αλλά σήμερα οι επιστήμονες και ειδικά της NASA, βασιζόμενοι πάνω στην αιγυπτιακή θεωρία, πιστεύουν ότι το Νερό υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο διάστημα. Λειτουργεί σαν ψυκτικό μέσο. Το νερό γίνεται ατμός στο εξωτερικό διάστημα και συμπιέζεται δημιουργώντας σύννεφα. Μόλις αυτά συμπιεστούν αρκετά, δημιουργείται ένα νέο άστρο.

Τι κάνει το Νερό; Αντανακλά. Έτσι το ίδιο πράγμα κάνουν και οι Υδάτινοι. Αν τους φωνάξεις, θα σου φωνάξουν και σένα. Αν είσαι αρκετά καλός απέναντι τους, θα σου φερθεί με τον ίδιο τρόπο σαν ανταπόδοση. Είναι πολύ δίκαιοι. Μοιράζεται αρκετές ιδιότητες με τα αδέρφια τους τους Γήινους, καθώς η Γη η ίδια αποτελείται από 90% νερό. Μέσα σε αυτές τις ιδιότητες είναι και η κεντρική πίστη του να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους πλήρως. Οι Υδάτινοι δέχονται ότι κάθε κίνηση που κάνουν δημιουργεί κυματισμούς στην επιφάνεια του νερού και κινούνται καταλλήλως.

Το Νερό θεωρείται θηλυκή δύναμη, και οι Υδάτινοι μπορεί να προτιμήσουν να αποκτήσουν μια συνεργασία με την Θεά, ενώ αναγνωρίζουν και διατηρούν ότι ο Θεός είναι μέσα στη Θεά. Θα μπορούσε κανείς να τους συσχετίσει με τους Ντιανικούς Μάγους (Dianic Witches). Οι Υδάτινοι μπορούν να δουν αυτά που αδυνατούν να δουν οι Μάγοι των άλλων Στοιχείων. Για την ακρίβεια, η ανθρώπινη αίσθηση της όρασης ανήκει στο Στοιχείο του Νερού. Όπως οι θάλασσες συγκεντρώνονται με την ζωή που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει και κατανοήσει, έτσι και αυτοί γνωρίζουν πως υπάρχουν πολλά περισσότερα στο κόσμο αυτό από αυτό που βλέπει το μάτι. Ενώ μπορεί είναι ιδιαίτερα προληπτικοί, για το μεγαλύτερο μέρος απλά ξέρουν ότι απλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που περιμένουν να ανακαλυφθούν, καθώς και τα πράγματα εκείνα που ο άνθρωπος ήδη ξέρει αλλά έχει ξεχάσει για αιώνες. Η αγγλική φράση "Out of the blue" (στα ελληνικά σημαίνει "στα ξαφνικά") είναι ένας ιδιωματισμός ο οποίος δείχνει την ικανότητα των Υδάτινων να συντονίζονται με την διαίσθηση τους. Πολύ συχνά είναι ευλογημένοι με μαντικές πρακτικές. Οι κάρτες Ταρώ είναι συνήθως το μέσο μαντείας που επιλέγουν, αλλά έχουν και ταλέντο στην Ραβδοσκοπεία.

Οι Υδάτινοι βλέπουν λίγα σε όσα θεωρούν ως εμπόδιο. Καταλαβαίνουν ότι η μοίρα τους είναι στα χέρια τους, και αν δεν μπορούν να κυλήσουν μέσα από κάτι, θα κυλήσουν από γύρω του. Μόλις αποφασίσουν, ελάχιστα πράματα μπορούν να τους σταματήσουν από το να λάβουν αυτό που θέλουν. Θεωρούνται ως μια αξεπέραστη δύναμη, επειδή το νερό υπάρχει στη Γη σε τρεις μορφές. Δεν θα αποδεχτούν καμία αδυναμία. Έχουν μια στενή σύνδεση με την θηλυκή πλευρά της φύσης. Καταλαβαίνουν την αναπαραγωγή και συμπεριφέρονται παρόμοια πάνω σε αυτό με τους Γήινους. Η γυναικεία περίοδος ανήκει στο Στοιχείο του Νερού, και για το λόγο αυτό είναι ισχυροί σε πρακτικές που αφορούν τη Σελήνη και τελετές που έχουν να κάνουν με την Ωρίμανση. Ενώ οι Υδάτινοι είναι περισσότερο σε επαφή με την δημιουργία, τα αδέρφια τους οι Γήινοι είναι πιο συγκεντρωμένοι στον κύκλο της αναγέννησης.

Ειδικεύονται στη θεραπεία, τον εξαγνισμό, την ομορφιά, τα συναισθήματα, τη διαίσθηση και την ενέργεια. Το μαγικό τους στυλ είναι βασισμένο στο ένστικτο. Αν τους έρθει να κάνουν έναν εξαγνισμό, θα το κάνουν. Δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα οι αντιστοιχίες και χρόνος για να εκτελέσουν ένα ξόρκι/τελετή. Ο χρονισμός τους είναι εξ' ολοκλήρου στο χέρι τους, καθώς δεν θα βιαστούν από άλλους για να λάβουν μια απόφαση ή να δράσουν. Είναι μυημένοι στην Υδάτινη Μαγεία, την Μαγεία του Πάγου και του Χιονιού, και μπορούν έτσι να σου πουν τα πάντα σχετικά με τον ρόλο του Νερού στο Μεταφυσικό και Φυσικό Πεδίο. Ο Χειμώνας κυβερνιέται από το Νερό, και έτσι την εποχή αυτή οι Υδάτινοι είναι στο μέγιστο της δύναμης τους. Φέρουν μέσα τους την ικανότητα να μεταμορφώνουν το υγρό σε στερεό κατά το χειμώνα, όπως το νερό γίνεται πάγος. Την περίοδο αυτή, στρέφονται προς το μέσα τους και αξιολογούν τους στόχους τους. Συχνά κατά την διαδικασία αυτή, επαναπροσδιορίζουν τον εαυτό τους. Έτσι οι Υδάτινοι γίνονται πιο ισχυροί κάθε χρόνο. Ξέρουν πως όπως ο ξηρός πάγος είναι κολλητικός, έτσι είναι και ο ρόλος τους να κρατούν τα πράματα μαζί ενωμένα.

Την περίοδο του χειμώνα, είναι ασυνήθιστα απασχολημένοι, ακόμα και για τον ενεργό τρόπο της ζωής τους. Επειδή είναι στο αποκορύφωμα της δύναμης τους και ενσαρκώνουν και τις τρεις μορφές του νερού κατά τη διάρκεια της περιόδους, μπορεί να είναι κάπως ευέξαπτοι. Και αν προσθέσεις το γεγονός ότι η τεχνητή θέρμανση ( η φωτιά είναι μια επιρροή εξάτμισης για το νερό) που ανάβεται μέσα στα σπίτια το χειμώνα και οι οικογένειες τείνουν να είναι μαζεμένες, μπορεί οι Υδάτινοι να γίνουν γκρινιάρηδες και στρεσαρισμένοι στα χέρια σου. Προσδοκούν για δωμάτιο όπου θα μπορούν σκορπιστούν και να κυλήσουν. Μια απλή χιονόπτωση μπορεί να τους ηρεμήσει και να χαλαρώσει το πνεύμα τους, και αντλούν την δύναμη τους από αυτό. Αν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, ένα μακρύ μπάνιο ή μια κούπα ζεστό τσάι συνήθως τους βοηθάει. Αλλά αν επισκεφτείς έναν Υδάτινο, κατά τη περίοδο αυτή, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι ένας πολύ καλός οικοδεσπότης, άσχετα από τον χρονισμό. Είναι γνωστοί άλλωστε για την γενναιόδωρη φιλοξενία τους.

Στο σπίτι τους η διακόσμηση είναι συνήθως χωρίς κάποιο θέμα, αλλά με παιχνιδιάρικη διάθεση να είναι ο κύριος κανόνας. Μπορεί να έχει ιδιόρρυθμα γυάλινα αντικείμενα, πρίσματα, τόνους από μαξιλάρες και μαξιλάρια καθώς και ενυδρείο. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το μπλε και το πράσινο, τόσο στη γκαρνταρόμπα τους όσο και στο σπίτι τους. Λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι, οι δουλειές του σπιτιού μένουν στην άκρη. Ενώ θέλουν όλα να είναι καθαρά, καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να υπάρχει "θαλασσινό αλάτι", δηλαδή σκόνη. Δεν ανέχονται την ακαταστασία και το χάος, διότι τους αποσπά την προσοχή.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το ιδιόρρυθμο τους χιούμορ, και αυτό γιατί απλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Κάποια από αυτά που λέγονται είναι σαν να προέρχονται από το πουθενά σε σχέση με το θέμα που συζητιέται, και έτσι μπορούν να σε κάνουν να πεθάνεις στα γέλια. Αυτό είναι  σκόπιμο, καθώς είναι ξέγνοιαστοι. Αλλά μόλις αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι έχουν μια βαθιά ιδέα για τη ζωή, θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη. Όταν έχει να κάνει με σοβαρή κουβέντα, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα σημείο της συζήτησης και να αγγίξει μια πλευρά που οι άλλοι Στοιχειακοί Μάγοι δεν βλέπουν. Οι Υδάτινοι είναι πολύ σοφοί.

Όπως τα μαγικά μυθικά αδέρφια τους, τις Γοργόνες και τις Υδάτινες Νύμφες, τείνουν να λατρεύουν τα μακριά μαλλιά. Λατρεύουν να τα πιάνουν κότσο λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά τα αφήνουν να μεγαλώνουν ασχέτως απ' αυτό. Τα αποτελέσματα που έχει το νερό στο σώμα έχει απευθείας μεταφυσικές ιδιότητες στους Υδάτινους. Είναι συνήθως πανέμορφοι, νεότεροι στην εμφάνιση από την ηλικία τους και έχουν καλή μνήμη και εύρος προσοχής, καθώς και λαμπερά μάτια. Είναι αργοί στο να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα, διότι πάντα λαμβάνουν υπ' όψιν τους όλες τις πλευρές του ζητήματος πριν αποφασίσουν. Άρα όταν εκφράσουν την γνώμη τους, να είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλά μελετημένη. Είναι ανοιχτόμυαλοι και δίκαιοι. Η δύναμης τους κρύβεται στην διπλή φύση τους, μια ικανότητα να βλέπουν τα σημεία και τις απόψεις των άλλων. Και όπως το νερό, μπορούν να βρουν το δρόμο τους μέσα από μικρές σχισμές και χαραμάδες μιας κατάστασης. Μπορεί αρχικά να επιλέξουν να απαντήσουν βασιζόμενοι στο ένστικτο τους, αλλά αν νέα δεδομένα έρθουν στο φως, μπορεί να αλλάξουν άποψη, καθώς είναι ευέλικτοι.

Το Κάλεσμα τους είναι να βοηθούν τους άλλους. Είναι πάρα πολύ καλοί θεραπευτές, ψυχίατροι, παιδίατροι ή υπηρετικό προσωπικό. Συχνά ο κόσμος προσελκύεται από την χαλαρωτική φύση τους και έρχονται κοντά τους για συμβουλή. Σαν ένα χαλαρωτικό μπάνιο, προβάλλουν μια αύρα άνεσης και γαλήνης. Μπορεί να είναι συχνά κυκλοθυμικοί, αλλά σαν την θάλασσα την ίδια, είναι συνέχεια σε κίνηση. Σπάνια καθυστερούν και είναι γεμάτοι ενέργεια και πάντα σε μετακίνηση. Τα συναισθήματα τους βασίζονται στην επιρροή που έχει η Σελήνη πάνω στη θάλασσα.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Witcher στις Παρ Δεκ 29, 2017 11:25 am, 1 φορά


_________________
Dinle kalp sesini
avatar
Mentor
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Τοξότης Μαϊμου
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2017

Απ: Υδάτινοι - Οι Μάγοι του Νερού

Δημοσίευση  Mentor Την / Το Πεμ Δεκ 28, 2017 6:40 pm

Ένα εξαιρετικό άρθρο που πραγματικά αξίζει χειροκρότημα cheers Πιστεύω ότι διαβάζοντας αυτή την σειρά άρθρων κάποιος μπορεί να βρεί την πηγαία σύνδεση του με ένα ή περισσότερα Στοιχεία και να τα καλλιεργήσει Very Happy

Witcher έγραψε:Στις περισσότερες μυθολογίες, ο άνθρωπος ξεπετάχτηκε από την Γη αλλά οι θεοί προήλθαν από το Νερό. Μια αιγυπτιακή θεωρία δηλώνει πως ο Ηλιακός Θεός Ρα γεννήθηκε από τα Αρχέγονα Ύδατα.

Είναι μια θεωρία που αν την σκεφτούμε καλύτερα ευσταθεί... Τα Νερά είναι μια Θηλυκή Ενέργεια, και μάλιστα τα Αρχέγονα Νερά ίσως αναφέρονται στο ίδιο μας το υποσυνείδητο, τα Ύδατα της Ψυχής μας. Ο Ήλιος είναι μια Αρσενική Ενέργεια, που όριζε την αρχή και το τέλος της ημέρας, με τον ίδιο τρόπο που το σώμα μας και η Προσωπικότητα μας όριζει το που αρχίζουμε και που τελειώνουμε εμείς στο φυσικό συνειδητό κόσμο...

Και αν κάποιος έχει μελετήσει τον Τροχό του Έτους, θα δει ότι πάντα η Θεά (θηλυκή ενέργεια) γεννά τον Θεό (αρσενική ενέργεια)....

#somefoodforthought

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουλ 21, 2018 4:21 pm