Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Σαμανισμός

Μοιραστείτε
avatar
manren
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Καρκίνος Χοίρος
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Σαμανισμός

Δημοσίευση  manren Την / Το Δευ Ιουν 28, 2010 3:52 pm

Οι αρχαίοι πρόγονοι του ανθρωπίνου γένους, ανακάλυψαν το πώς να μεγιστοποιούν τις δυνάμεις του Νου και της Ύλης, κυρίως για λόγους θεραπευτικούς, είτε της ψυχής, είτε του πνεύματος είτε του σώματος, και αυτές οι εντυπωσιακές πρακτικές ονομάστηκαν Σαμανισμός.

Ο Σαμανισμός είναι ίσως η αρχαιότερη τέχνη του κόσμου που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα. Μελέτες αρχαιολόγων και ανθρωπολόγων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Σαμανισμός είναι ηλικίας τουλάχιστον 10.000 ετών, δεν αποκλείεται λοιπόν να μιλάμε για μια γνώση που κρατά μνήμες από τότε που ο Άνθρωπος στάθηκε στα πόδια του.

Αν και δείγματα Σαμανισμού βρίσκουμε στην αρχαία ιστορία λαών όλων των Ηπείρων, η φιλοσοφία και πρακτική του άνθισε και εξελίχθηκε ιδιαίτερα με τους Ιθαγενείς της Βορείου κυρίως Αμερικής (Ινδιάνοι), όπου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εξασκείται.

Η κάθε Ινδιάνικη φυλή έχει έναν Σαμανό, (όχι απαραίτητα άντρα, μπορεί να είναι και γυναίκα) τον λεγόμενο «Άνθρωπο των Φαρμάκων», ο οποίος είναι κατά κάποιο τρόπο ο Σοφός της φυλής, ο Γιατρός, ο Πνευματικός Ηγέτης και ο Σύμβουλός της. Ο Σαμανός διδάσκει την τέχνη σε κάποιον που έχει επιλέξει από την φυλή τον οποίο θεωρεί άξιο και έτοιμο να λάβει την γνώση και ο οποίος θα είναι ο επόμενος Σαμανός της φυλής μετά τον θάνατο του Διδασκάλου του.

Αν και ο βασικός σκοπός του Σαμανού είναι να θεραπεύει τους ασθενείς της φυλής του και να συμβουλεύει για διάφορα θέματα, οι γνώσεις και οι δυνάμεις του δεν σταματούν εκεί. Μπορεί να επικοινωνήσει με τα πνεύματα των προγόνων, να δει το κοντινό μέλλον της φυλής, να προβλέψει τον καιρό του ερχόμενου έτους, να επηρεάσει τα καιρικά φαινόμενα, να εισέρχεται σε άλλες διαστάσεις ταξιδεύοντας αστρικά, είναι θηριομορφιστής, αστρολόγος, φυσιοδίφης, βοτανολόγος, φιλόσοφος, και γενικά η λίστα των γνώσεων και ικανοτήτων του είναι αρκετά μεγάλη, αλλά αυτό που είναι πάνω απʼ όλα, είναι ένας άνθρωπος απόλυτα εναρμονισμένος με την Φύση.

Σίγουρα οι γνώσεις του είναι αρκετά δελεαστικές και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχειρούν να μάθουν την τέχνη του Σαμανού, αλλά εδώ κρύβεται η παγίδα του ότι η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και δεν μπορεί να διδαχθεί από τον οποιοδήποτε ή αυτόνομα, αλλά μονάχα από Σαμανό. Η μύηση στην γνώση δεν αποκλείεται να σκοτώσει τον μαθητευόμενο ή να τον τρελάνει. Μέσα όμως σε αυτήν την σκληρότητα της εκπαίδευσης κρύβεται και η σοφία της τέχνης.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα ο Νέο-Σαμανισμός, ο οποίος είναι ένα κράμα Παγανισμού και Σαμανισμού. Οι πρακτικές και η εκπαίδευση είναι σημαντικά πιο ακίνδυνες και πιο απλουστευμένες, αλλά από την άλλη η δύναμη δεν είναι εξίσου αποτελεσματική.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν και ο Σαμανισμός είναι περισσότερο φιλοσοφία παρά θρησκεία θεωρείται ο Πατέρας όλων των θρησκειών, και οι πρακτικές του θεωρούνται πρόδρομοι της Ιατρικής αλλά και της Μαγείας...!
avatar
Cat of Cheshire
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 28/12/2011

Απ: Σαμανισμός

Δημοσίευση  Cat of Cheshire Την / Το Τρι Ιαν 03, 2012 11:34 am

Σωστά είναι τα όσα διάβασα! Να προσθέσω μόνον κάποιες λεπτομέρειες. Η διδαχή των Σαμάνων είναι επικίνδυνη μόνο όταν δεν γίνεται από πραγματικό δάσκαλο! Οι διδαχές τους βασίζονται στις εμπειρίες στις ιστορίες και στο χιούμορ! Η άλλη λεπτομέρεια είναι ότι Πάντα ο Δάσκαλος επιλέγει τον Μαθητή, όχι το αντίθετο....

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Ιουν 24, 2018 4:38 am