Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


Είδη διαλογισμού

Μοιραστείτε
avatar
<kostas>
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Τοξότης Βουβάλι
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010

Είδη διαλογισμού

Δημοσίευση  <kostas> Την / Το Τρι Ιουν 29, 2010 4:39 pm

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός: Ο σωστός τρόπος για να ξεκινήσουν όσοι δεν έχουν εμπειρία με τον διαλογισμό "οι αρχάριοι", Σε αυτόν τον διαλογισμό δίνουμε πολλές οδηγίες για να μπούμε στην κατάσταση του διαλογισμού. Είναι η εύκολη μέθοδος να μας εισάγει στο διαλογισμό. Στην Xαλάρωση της Γιόγκα, στη Γιόγκα Νίντρα και στην Aυτοΰπνωση δίνουμε συνεχόμενες οδηγίες όταν καθοδηγούμε. Εδώ στο καθοδηγούμενο διαλογισμό είναι διαφορετικά. Οι οδηγίες είναι πιο λιτές. Έχουν ένα πρακτικό χαρακτήρα να δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις, τις απαραίτητες τεχνικές. Μπορεί να φτιάξουμε την στάση του διαλογισμού ή να δώσουμε κάποια σημεία συγκέντρωσης. Είναι όμως μία εσωτερική κατάσταση, μια διαδικασία πέρα από τις τεχνικές. Είναι πιο εύκολο όταν διαλογιζόμαστε μαζί με άλλους, είναι μια προσωπική συγχρόνως διαδρομή και εμπειρία.

Διαλογισμός Ζα Ζεν: Ο διαλογισμός Ζα Ζεν που μεταφράζεται σαν "σιωπηλό κάθισμα" ή "κάθισμα στη σιωπή." Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο από τη παράδοση του "Zen" επειδή με τον συνηθισμένο όρο ''διαλογισμό'' που δεν είναι και τόσο ακριβής, οι διάφορες σχολές έχουν πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και έντονη κίνηση. Για αυτό επιλέξαμε αυτό τον όρο για το καθημερινό διαλογισμό γιατί δεν είναι απλώς ένα όνομα αλλά συγχρόνως και μια οδηγία (κάθισμα στη σιωπή). Μας υποδεικνύει την στάση του σώματος αλλά και του νου. Είναι ο πιο προσιτός και ελεύθερος διαλογισμός.

Διαλογισμός με Μάντρα (ειδικός ήχος - δόνηση) : Είναι περισσότερο σαν προετοιμασία για τον διαλογισμό παρά κανονικός διαλογισμός. Χρησιμοποιούμε ειδικούς ήχους που η δόνηση τους προάγει τη συγκέντρωση. Η βελτίωση της συγκέντρωσης είναι ένα από τα πολλά οφέλη που μπορούμε να έχουμε με την πρακτική του διαλογισμού και της γιόγκα γενικότερα. Αρχίζει να γίνεται συγκέντρωση όταν εισχωρούμε στη δόνηση του ήχου. Ειδικά όταν χρησιμοποιείται τη πρωταρχική και αρχέγονη δόνηση που συμβολίζει το Σύμπαν το απόλυτο "ΩΜ". Τότε όταν η δόνηση του ήχου δονεί μέσα μας ξεπερνάει τα όρια του διαλογισμού και της συγκέντρωσης και ενώνεται με το Απόλυτο, το Σύμπαν και βιώνουμε την Ολοκλήρωση, την Πληρότητα.

Vipassana Meditation: Συνδυάζει τον διαλογισμό που είμαστε κανονικά καθισμένοι σε θέση που νοιώθουμε άνετα, με διαλείμματα με συνειδητό περπάτημα, με επίγνωση και ''επιπλέον'' βοηθήματα που προάγουν την συγκέντρωση. Υπάρχει και αντικείμενο συγκέντρωσης που συνήθως είναι απλά η φυσική κίνηση, το πήγαινε - έλα της αναπνοής ή την αίσθηση που έχουμε ή ότι άλλο μας βοηθάει στην συγκέντρωση και προάγει την επίγνωση. Είναι πιο εύκολο όταν συντονίζονται και άλλοι με την Vipassana μα και με κάθε διαλογισμό. Για αυτό σχηματίζουμε ομάδες διαλογισμού, τον κάνει πιο βαθή

Διαλογισμός με ανοιχτά μάτια "Ο Καθρέπτης της Ψυχής" ή αν προτιμάτε "Ο Καθρέπτης του Νου." Γίνεται σε ειδικές συνθήκες και χρειάζεται ειδικό περιβάλλον. Οδηγεί στην επίγνωση τόσο απόλυτα ξεκάθαρα που είναι σαν να έχουμε έναν καθρέφτη που καθρεφτίζει το εσωτερικό μας και βλέπουμε το μέσα μας, το νου μας, τις σκέψεις μας. Κατά γενική ομολογία είναι μια δυνατή εμπειρία. Δεν τον κάνουμε συχνά και όταν γίνεται αποτελεί έκτακτο γεγονός.
_________________

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Ιουν 25, 2018 1:30 am