Espresso - Οι μάγισσες (της wicca) πήραν τα βουνά

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Espresso - Οι μάγισσες (της wicca) πήραν τα βουνά

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Δευ Σεπ 20, 2010 2:27 am

Την Πρωτομαγιά, απ' άκρη σ' άκρη σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, οι πιστοί της wicca, της σύγχρονης μαγείας, συγκεντρώθηκαν σε σπίτια και δάση για τη μεγάλη τελετή, το Μπετλάν, κατά την οποία η «Μεγάλη Θεά» μένει έγκυος προκειμένου να γεννήσει τον «Μεγάλο Θεό», ο οποίος πεθαίνει και αναγεννιέται κάθε χρόνο! Οι γυμνές μάγισσες σε κατάσταση έκστασης λατρεύουν τη «Μεγάλη Θεά» και τον «αρσενικό Θεό» με τα κέρατα, ο οποίος συμβολίζει τη γονιμότητα. Οσο παράξενο και αν φαίνεται, η μαγεία της wicca γνωρίζει στις μέρες μας αξιοσημείωτη αναβίωση καθώς δεκάδες είναι οι Ελληνες που στρέφονται στον παγανισμό, επιδίδονται καθημερινά σε μαγικά, ξόρκια ακόμη και βουντού και δηλώνουν πολυθεϊστές, λάτρεις της γης και των καρπών της. Η «Espresso» κατάφερε και ήρθε σε επαφή με την Ελληνίδα μεγάλη ιέρεια, η οποία αυτοαποκαλείται «dragonenergy», περιηγήθηκε σε μαγικά περάσματα και μυήθηκε στα μυστικά της «πέμπτης θρησκείας» στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα μας αποκάλυψε η dragonenergy: «Εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, η wicca γνωρίζει τρομερή άνθιση. Στην Ελλάδα ήρθε πριν από περίπου εννέα χρόνια και σιγά-σιγά αποκτά ολοένα και περισσότερους πιστούς. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου διακόσια άτομα, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβή αριθμό καθώς είμαστε αναγκασμένοι να κρυβόμαστε λόγω της προκατάληψης. Οι Ελληνες στο άκουσμα και μόνο της λέξης “μαγεία” τρομάζουν και παρεξηγούν τα πάντα. Μας αποκαλούν σατανιστές και μας χρεώνουν τέρατα και όργια. Δεν είναι όμως έτσι» τόνισε και πρόσθεσε: «Η wicca είναι μια φιλειρηνική οργάνωση που βασίζεται στο σεβασμό της φύσης και την πίστη στις θεϊκές δυνάμεις του καθετί ζωντανού πάνω στη Γη. Δεν λατρεύουμε το σατανά, λατρεύουμε και εξυμνούμε τη φύση».


«Η τέχνη των σοφών» και η λατρεία της γης<

Η wicca, που μερικές φορές ονομάζεται «Η τέχνη» ή «Η τέχνη των σοφών» είναι μια θρησκεία που βασίζεται στη λατρεία της γης και της «Μεγάλης Θεάς» και στην αγάπη για τη φύση. Επηρεάστηκε από προ-χριστιανικά «πιστεύω» και πρακτικές της δυτικής Ευρώπης που δέχονται την ύπαρξη μιας υπερφυσικής δύναμης (της μαγείας) και θεοτήτων που είναι θηλυκές και αρσενικές, που ενυπάρχουν στη φύση και που δίνουν έμφαση στην τελετουργική παρακολούθηση των εποχών και των κύκλων της ζωής. Είναι ένας αρμονικός και ισορροπημένος τρόπος σκέψης και ζωής που προωθεί την ενότητα με τη θεότητα και όλα όσα υπάρχουν. Οπως μας εξηγεί η dragonenergy, περιέχει αναφορές στις θεότητες διαφόρων πανθέων όπως το κελτικό, το βόρειο, το ελληνικό, καθώς και σε σύμβολα, εποχιακές μέρες εορτασμού και πολλά άλλα. Μια μορφή της, η εκλεκτική wicca συνδυάζει τα «πιστεύω» της wicca και τις πρακτικές της με άλλα παγανιστικά και μη παγανιστικά στοιχεία. Οι διάφορες παραδόσεις της wicca είναι μέρος της παγανιστικής ομάδας των θρησκειών που βασίζονται στη λατρεία της γης. Ο όρος wicca βγαίνει από το «wicce», μια σκανδιναβική λέξη που σημαίνει «αυτή που είναι σοφή». Αν και κάποιες φορές χρησιμοποιείται ως όρος αντί για τη λέξη «witchcraft», δεν έχουν την ίδια ακριβώς έννοια. Η σύγχυση προκαλείται από το γεγονός ότι αυτοί που εξασκούν τη wicca, αλλά και αυτοί που εξασκούν το witchcraft (μαγεία) συχνά ονομάζονται witches (μάγισσες/μάγοι). Αλλά, παρ’ ότι όλοι όσοι εξασκούν τη wicca είναι μάγισσες/μάγοι, όλες οι μάγισσες/μάγοι δεν εξασκούν τη wicca καθώς η wicca είναι θρησκεία, ενώ η απλή εξάσκηση της μαγείας δεν είναι.


Ο «ιερέας» φιλάει την ιέρεια (απ’ την κορυφή ώς τα νύχια) πέντε φορές

Η wicca ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’50 από τον Τζέραλντ Γκάρντνερ, έναν Βρετανό δημόσιο υπάλληλο που πέθανε σε ηλικία ογδόντα ετών, το 1964. Η μυητική του διαδικασία περιείχε στοιχεία από μασονικές τελετές, τελετουργικής μαγείας και άλλα αποκρυφιστικά συστήματα, όπως επίσης και παραδοσιακής μαγείας. Αν και παλιότερα ήταν θρησκεία που περνούσε μόνο από γενιά σε γενιά, αργότερα εξελίχθηκε ώστε να συμπεριλάβει και μη Γκαρντνεριανές παραδόσεις καθώς και άτομα εκλεκτικά, που συνδύαζαν διάφορες παραδόσεις μαζί ή ασκούνταν μοναχικά.

Οι μάγισσες που ακολουθούν τον Γκάρντερ λατρεύουν τη «Μεγάλη Θεά» και τον «αρσενικό Θεό» με τα κέρατα. Οι συνάξεις τους απαριθμούν συνήθως δεκατρία μέλη, (έξι άνδρες, έξι γυναίκες και μία μεγάλη ιέρεια), που παίρνουν μυθικά ονόματα και περνούν από τρία επίπεδα μύησης. Το υψηλότερο αυτών ονομάζεται μεγάλη τελετουργία και περιλαμβάνει τη συμβολική σεξουαλική ένωση της μεγάλης ιέρειας με τον σύντροφό της μεγάλο ιερέα. Αλλες μεγάλες τελετές αφορούν το κατέβασμα της Σελήνης στη Γη, όπου ο μεγάλος ιερέας επικαλείται τη «Θεά» να κατέβει και να κυριεύσει τη μεγάλη ιέρεια. Η τελετή περιλαμβάνει μια ακολουθία από φιλιά που δίνει στο σώμα της ιέρειας ο ιερέας, απ’ την κορυφή ώς τα νύχια, για πέντε φορές. Ο Γκάρντνερ επέμενε ότι όσοι έπαιρναν μέρος στην τελετή έπρεπε να είναι εντελώς γυμνοί, ενώ κατά τη διάρκεια έπρεπε να μαστιγώνονται. Μάλιστα, πολλοί επικριτές του τον αποκαλούσαν ηδονοβλεψία και σαδομαζοχιστή.

Οπως μας ανέφερε πάντως η Ελληνίδα μεγάλη ιέρεια, «στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά. Στις τελετές δεν γίνονται όργια, ούτε χορεύουμε γυμνοί. Αυτό που γίνεται είναι κάτι σαν θεατρικό δρώμενο και τίποτα παραπάνω» τόνισε και πρόσθεσε: «Στις τελετές συμμετέχουμε ντυμένοι και υμνούμε τη “Θεά” και τις προσφέρουμε δώρα, όπως λουλούδια, φρούτα κ.ά. Ποτέ, μα ποτέ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει σεξουαλικές πράξεις ή όργια».


Ο μαγικός κύκλος, ο βωμός και τα εργαλεία

Μερικοί wiccans συμμετέχουν σε ομάδες που ονομάζονται συνάξεις (covens) και άλλοι δουλεύουν μοναχικά. Υπάρχουν πολλές παραδόσεις, υπο-παραδόσεις και γενεαλογίες της wicca, όπως η Γκαρντνεριανή, η Κορρελλιανή, η Αλεξανδριανή, η Ντιανική, η Faery, η Κελτική και άλλες. Στις παραδοσιακές τελετές οι wiccans συναντιούνται μέσα σε ένα μαγικό κύκλο που δημιουργείται με τελετουργικό τρόπο. Εκεί λέγονται προσευχές προς τη «Θεά» και το «Θεό», σηκώνεται ενέργεια από τους παρευρισκομένους και γίνονται διάφορες εργασίες. Παραδοσιακά, πριν γίνεται τελετουργικό μπάνιο, ενώ μετά ακολουθεί δείπνο. Οπως εξηγεί η dragonenergy, τα πιο σημαντικά εργαλεία του βωμού, εκτός βέβαια από τον ίδιο το βωμό, που μπορεί να είναι από ένα μικρό τραπεζάκι ώς ένα ιδιαίτερο δωμάτιο αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό, είναι:

- Στιλέτο: Αν και παραδοσιακά η λαβή του είναι συνήθως μαύρη, αυτό που έχει σημασία είναι να ταιριάζει με το προσωπικό σου στιλ. Η λεπίδα πρέπει να είναι αιχμηρή και από τις δύο πλευρές και να είναι φτιαγμένη από μέταλλο καθώς συμβολίζει τη δύναμη που παίρνουμε στα χέρια μας όταν εργαζόμαστε με τη μαγεία. Το στιλέτο χρησιμοποιείται κυρίως για να κατευθύνει την ενέργεια στο μαγικό κύκλο και θεωρείται ότι δεν πρέπει ποτέ να αγγίξει αίμα, εκτός από του κατόχου του. Συμβολίζει την αρσενική αρχή της θεότητας. Ανάλογα με την παράδοση, μπορεί να σχετίζεται με το στοιχείο του Αέρα και την Ανατολή (η προσωπική μου άποψη) ή με το στοιχείο της Φωτιάς και το Νότο.

- Ραβδί: Παραδοσιακά πρέπει να είναι φτιαγμένο από ξύλο. Το καλύτερο είναι να το φτιάξει ο κάτοχός του πηγαίνοντας σε ένα δάσος και επιλέγοντας ένα πεσμένο ξύλο ή ζητώντας την άδεια κάποιου δέντρου να κόψει ένα κλαδί του. Στην περίπτωση που το αγοράσει, πρέπει να είναι καινούργιο και αχρησιμοποίητο. Το ραβδί μπορεί να έχει επάνω του οτιδήποτε, όπως λίθους, κρυστάλλους, φτερά, χαραγμένα σύμβολα, όπως ρούνες και ό,τι νιώθει ο κάτοχός του ότι είναι καλό να έχει το ραβδί του. Το παραδοσιακό μέγεθος του ραβδιού είναι η απόσταση από τον αγκώνα του κατόχου του μέχρι την άκρη του τεντωμένου μεσαίου δακτύλου. Το ραβδί, ανάλογα με την παράδοση, σχετίζεται με το στοιχείο της Φωτιάς και το Νότο (η προσωπική μου άποψη) ή με το στοιχείο του Αέρα και την Ανατολή.

- Δισκοπότηρο: Το δισκοπότηρο μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα ή μέγεθος και χρησιμοποιείται για την προσφορά σπονδών στις θεές και τους θεούς ή για άλλη τελετουργική χρήση. Το δισκοπότηρο σχετίζεται με το στοιχείο του Νερού και τη Δύση και συνήθως φιλοξενεί κρασί, χυμούς ή ακόμη καλύτερα χυμό από κόκκινα σταφύλια χωρίς αλκοόλ, όπως συνήθιζαν να προσφέρουν οι πρόγονοί μας.

- Πεντάλφα: Είναι παραδοσιακά ένας πλατύς δίσκος από μέταλλο, ξύλο ή ακόμη καλύτερα πέτρα. Είναι ένα εργαλείο προστασίας που για άλλους σχετίζεται με το στοιχείο της Γης και το Βορρά και για άλλους με το πέμπτο στοιχείο ή πνεύμα ή ακάσα και με το κέντρο του κύκλου. Χρησιμοποιείται και σαν σημείο δύναμης για τη φόρτιση τελετουργικών ή μαγικών εν γένει αντικειμένων.

Αλλα σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε στο βωμό είναι:

- Χύτρα: Η χύτρα, απαραίτητη στην κελτική μαγεία, αντιπροσωπεύει το στοιχείο του Νερού και συνδέεται με την ανάμειξη και τη μεταμόρφωση. Μέσα της μπορούν να τελεστούν ξόρκια διάφορων ειδών, ενώ γεμάτη νερό μπορεί να χρησιμεύσει σαν εργαλείο μαντείας.

- Κουδούνι: Αρκετοί wiccans χρησιμοποιούν το κουδούνι στις τελετές για να καλέσουν τα στοιχειακά ή τους φύλακες των παρατηρητηρίων ή για να τρομάξουν και να απομακρύνουν κακά πνεύματα, λόγω της δύναμης που έχουν οι δονήσεις.

- Μπολίν (μαχαίρι): Είναι συνήθως ένα απλό μαχαίρι με λευκή λαβή που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για φυσικό κόψιμο βοτάνων ή κορδονιών ή άλλων συστατικών, για σκάλισμα συμβόλων πάνω σε κεριά ή ξύλο κ.λπ. και γενικά για όλες τις πρακτικές εργασίες, για τις οποίες δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το στιλέτο.

- Βιβλίο σκιών: Είναι ένα σημαντικό αντικείμενο της τέχνης, όπου καταγράφουμε όλα όσα σχετίζονται με τη μαγεία μας: τελετές, ξόρκια, σκέψεις, εμπνεύσεις, πληροφορίες, εμπειρίες κ.λπ. Μπορεί να είναι χειρόγραφο και να βρίσκεται πάνω στο βωμό ή να είναι ακόμη και ένα μεγάλο αρχείο στον υπολογιστή.

- Σκήπτρο: Παραδοσιακά πρέπει να είναι φτιαγμένο από ξύλο και, αν είναι δυνατόν, από τον κάτοχό του. Είναι σαν το ραβδί μόνο που είναι πολύ μεγαλύτερο, τουλάχιστον στο ύψος των ώμων του κατόχου του και τόσο χοντρό, όσο μπορούμε να το κρατήσουμε άνετα. Πρέπει να κοπεί στην αύξηση του φεγγαριού και να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

- Κεριά: Τα κεριά σχετίζονται με τη Φωτιά και τον Αέρα και χρησιμοποιούνται για να δίνουν ενέργεια στο βωμό και τον κύκλο, για να τον φωτίζουν, για ξόρκια και για κάθε σχεδόν μαγική εργασία. Στη μαγεία των κεριών είναι πολύ σημαντικό το χρώμα και λιγότερο το άρωμά τους.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Πηγη: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


_________________
Dinle kalp sesini
avatar
manren
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Καρκίνος Χοίρος
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Απ: Espresso - Οι μάγισσες (της wicca) πήραν τα βουνά

Δημοσίευση  manren Την / Το Δευ Σεπ 20, 2010 10:07 am

καταπληκτικο θεμα witcher μπραβο που το βαλες και επεισης πρεπει να παραδεχτουμε οτι η wicca οντως αρχηζει και αποκτα μια σταθερη θεση αναμεσα στις θρησκιες καθως ολο και περισσοτεροι στρεφονται εκει λογο οτι εχουν απογοητευτει απο τις τωρινες επισημες θρησκειες

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Δεκ 18, 2018 1:28 pm