Ο Μύθος του Μονόκερου

Μοιραστείτε
avatar
Lady of The Wind
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011

Ο Μύθος του Μονόκερου

Δημοσίευση  Lady of The Wind Την / Το Τετ Ιουλ 20, 2011 3:19 pm


Ο Μύθος του Μονόκερου


Μύθος του Μονόκερου -η πρώτη σφαιρική και ολοκληρωμένη μελέτη στην ελληνική βιβλιογραφία γι αυτό το παράξενα όμορφο, αγνό, ευγενικό και μοναχικό ζώο- έρχεται για μια ακόμη φορά να μας μαγέψει, όπως τότε, στα παιδικά μας χρόνια, αλλά και να μας προβληματίσει, σε σχέση με το πώς και ποιοί διαμορφώνουν την ανθρώπινη Ιστορία.
Μπορεί να μη γνωρίζουμε πότε ακριβώς ή πού και πώς ξεκίνησε ο μύθος του μονόκερου, ωστόσο διασχίζει την καταγεγραμμένη Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας μέσω του Κτησία, του Ξενοφώντα και του Αριστοτέλη, αλλά και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους μέσω του Πλίνιου, του Αιλιανού και του Απολλώνιου του Τυανέα. Ένας μύθος που φτάνει μέχρι τα υψίπεδα του Θιβέτ, την Περσία, την Ινδία... και όχι μόνο.
Όποιος και να ήταν ο πρώτος τόπος κατοικίας του και το αρχικό του όνομα, ο μονόκερος, πότε ως πραγματικό ζώο και πότε ως θαυματουργό, συνδέθηκε με το μεγαλείο και το μυστήριο της Φύσης. Στο πέρασμα των αιώνων η μορφή του πέρασε στη σφαίρα του μύθου και σταδιακά μαράζωσε, καθώς δεν υπήρχε πλέον αρκετός χώρος για μια πίστη που δεν στηριζόταν στις αισθήσεις. Παρ όλα αυτά, μέχρι σήμερα εξακολουθεί και παραμένει ένα διαχρονικό και διαπολιτισμικό σύμβολο άφθαρτο από τον ορθολογισμό της σύγχρονης εποχής, ένα κάλεσμα για μια άλλη ζωή, μαγική, όμορφη, παραμυθένια...


flower flower


    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Ιαν 22, 2019 4:38 am