Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


1ο ΤΣΑΚΡΑ: ΜΟΥΛAΝΤΧΑΡΑ ΒΑΣΙΚΟ ΤΣΑΚΡΑ

Μοιραστείτε
avatar
whiteknight
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Ζυγός Κόκκορας
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2011

1ο ΤΣΑΚΡΑ: ΜΟΥΛAΝΤΧΑΡΑ ΒΑΣΙΚΟ ΤΣΑΚΡΑ

Δημοσίευση  whiteknight Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:14 pm

Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 27, 2011 7:30 pm Θέμα δημοσίευσης: 1ο ΤΣΑΚΡΑ: ΜΟΥΛAΝΤΧΑΡΑ ΒΑΣΙΚΟ ΤΣΑΚΡΑ
Ονομάζεται: Ρίζα, Βάση, Κουνταλίνι, Μουλαντχάρα
Θέση: Βάση της Σπονδυλικής Στήλης, στην θέση λεγόμενη και «ουρά»
Όργανα που σχετίζεται: Γεννητικά όργανα, Σπονδυλική Στήλη
Γενικότερη συσχέτιση: Τα Οστά
Επηρεάζει: Το Φυσικό Σώμα
Διακυβερνά: Σταθερότητα, Αξιοπιστία, Ενότητα
Ρήμα που το χαρακτηρίζει: «Έχω»
Χρώμα: Κόκκινο
Στοιχείο: Γη

Αυτό το τσάκρα μας συνδέει με τον κόσμο των υλικών αγαθών.
Το βασικό τσάκρα είναι ο αγώνας για την επιβίωση και αυτοσυντήρηση και η πηγή όλων των ενστίκτων που υπάρχουν για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας μας, καθώς και για την ικανοποίηση των απαραίτητων απαιτήσεών μας. Πριν απ’όλα την ενστικτώδη επιθυμία και την ανάγκη να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τον κίνδυνο...

Το βασικό τσάκρα ενισχύει το βασικό μας ένστινκτο της επιβίωσης - την ανάγκη να εργαζόμαστε για να πετύχουμε την σταθερότητα, που εξασφαλίζει την τροφή και την στέγη στην οικογένειά μας και τα παιδιά μας. Όλα αυτά αποτελούν το μέρος του ρόλου μας και των αναγκών μας σ’αυτό τον κόσμο. Αυτό ακριβώς το τσάκρα ενεργοποιεί τα σεξουαλικά ένστικτα (αντίθετα από την συνειδητοποίηση της σεξουαλικότητας που είναι η λειτουργία του δεύτερου τσάκρα). Σ’αυτό το τσάκρα υπάρχει το σεξουαλικό ένστινκτο λόγω της ανάγκης της αναπαραγωγηκότητας και αυτοσυντήρησης.
Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΣΑΚΡΑ

Όταν το βασικό τσάκρα είναι ανοιχτο και λειτουργεί αρμονικά, ο άνθρωπος αισθάνεται βαθύ δεσμό με την Γη και την φύση. Ο άνθρωπος έχει την αίσθηση της σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και εσωτερικής δύναμης. Αρκετά εύκολα πετυχαίνει τους οικονομικούς στόχους και αισθάνεται σιγουριά στον κόσμο και στην ζωή. Αυτή η σιγουριά τον απαλάσσει από τις ανησυχίες για τις βασικές ανάγκες απαραίτητες για επιβίωση, γιατί νιώθει ότι στον κόσμο υπάρχουν όλα αυτά οποία χρειάζεται και όλα αυτά είναι στην διάθεσή του.
Η ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΣΑΚΡΑ

Η ανισορροπία του βασικού τσάκρα εκδηλώνεται σε όχι αντίστοιχη αυτοσυνγκέντρωση στις ανάγκες επιβίωσης και υλικές ανάγκες. Όλες οι σκέψεις του ανθρώπου είναι συγκεντρωμένες στις φυσιολογικές ανάγκες όπως φαγητό, ποτά, σεξ και λεφτά και σε κάποιες περιπτώσεις όταν υπάρχει πολύ βαθιά ανισορροπία να γίνουν, το μόνο πράγμα το οποίο ονειρεύεται ο άνθρωπος και το μοναδικό ενδιαφέρον του. Ο άνθρωπος μπορεί πλήρως ή εν μέρει να συγκεντρωθεί στην ικανοποίηση των αναγκών του, αγνοούνται οι ανάγκες και τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων. Μπορεί να τον πιάσει η τσιγκουνιά για τα λεφτά και θα εμφανιστεί η επιθυμία να μαζέψει όσο περισσότερα υλικά αγαθά γίνεται (ποτέ δεν θα είναι ικανοποιημένος – κάπου βαθιά πάντα θα έχει ανασφάλειες για τον γύρω κόσμο).
Οι άνθρωποι των οποίων το βασικό τσάκρα πάντα βρίσκεται στην ανισορροπία, μπορούν να εκδηλώνουν τον εγωκεντρισμό, την επιθετικότητα και το ευέξαπτο. Προσπαθούν επίσης να επιβάλλουν την γνώμη τους με την βία και να εκφράζουν τον θυμό όταν οι επιθυμίες τους δεν πραγματοποιούνται.
Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΣΑΚΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το βασικό τσάκρα, που έχει την πιό χαμηλή συχνότητα, είναι συνδεδημένο με το σώμα και τα πιο σκληρά σημεία του, όπως τα οστά, το σκελετό και τους μυς. Όταν σ’αυτά υπάρχει ανισορροπία, πρέπει να ελέγξουμε το βασικό τσάκρα.
Έτσι για παράδειγμα η σκολίωση απεικονίζει την έλλειψη της υποστήριξης από το σύμπαν, ανικανότητα της αρμονικής συνύπαρξης. Αν και η σκολίωση εμφανίζεται στην μικρή ηλικία, κανονικά εξελίσσεται στα παιδικά χρόνια και εκδηλώνεται αργότερα. Ο τρόπος με τον οποίο καταλαβαίνουμε την υποστήριξη του σύμπαντος αναπτύσσεται στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του τσάκρα και τα τραύματα που περάσαμε σ’αυτή την ηλικία επηρεάζουν την γενική μας εμπιστοσύνη για την ζωή.
Οι αρθρώσεις, που επιτρέπουν να κινούνται τα άκρα μας, συμβολίζουν ευελικτηκότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές. Οι διάφορες αρρώστιες των αρθρώσεων, όπως ο ρευματισμός και η αρθρίτιδα σημαίνουν ότι χρειάζεται να ελέγξουμε το βασικό μας τσάκρα και να φτιάξουμε την ισορροπία της.

Το αίμα επίσης έχει σχέση με την λειτουργία του βασικού τσάκρα. Το αίμα είναι το παν για τη ζωή και το σώμα. Γι’αυτό η ανισορρπία της λειτουργίας του βασικού τσάκρα μπορεί να εξελιχθεί στην αναιμία ή στα προβλήματα του πηξήματος του αίματος.
Τα δύο άλλα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την σωστή ή μη λειτουργία του βασικού τσάκρα είναι δυσκοιλιότητα και αιμορρόϊδες. Η δυσκοιλιότητα απεικονίζει σοβαρό πρόβλημα στην ικανότητα να αποχαιρετήσεις κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα τα λεφτά, στην εξέφραση των συναισθημάτων, στην ανικανότητα να ξεχνάς τις κακίες του παρελθόντος, στο μάζεμα τα παλιών πραγμάτων, στην διατήρηση των σχέσεων που πια δεν σε οφελούν πουθενά και τα λοιπά.
Όταν εμφανίζεται το πρόβλημα της χρονικής δυσκοιλιότητας, πρέπει να θεραπεύεται αμέσως. Δεν είναι μικρό το προβληματάκι όπως συνηθίζουν να την θεωρούν οι περισσότεροι. Στην περίπτωση της χρόνιας δυσκοιλιότητας η ουσία του προβλήματος είναι στην ηλικία, στην οποία γινόταν η εξέλιξη του βασικού τσάκρα, δηλαδή από 1 με 7 ετών.
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να φέρει πολλές περιπλοκές καθώς την αποθήκευση των τοξικών ουσιών στο πεπτικό σύστημα, μετεωρισμό, χρονική ανικανότητα της πέψης και τα λοιπά.
Οι αιμορρόïδες επίσης απεικονίζουν τον φόβο του χωρισμού και συνήθως με τον πόνο που προξενήθηκε στο παρελθόν. Αυτή η αρρώστια επίσης μπορεί να είναι φυσιολογική εκδήλωση του συναισθηματικού φόβου της έλλειψης του χρόνου και της σιγουριάς στη ζωή.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το βασικό τσάκρα σχετίζεται με γονάδες (όρχεις και ωοθήκες) και επινεφρίδια. Η δραστηριότητα των γονάδων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών Μουλαντχάρα - η αναπαραγωγικότητα και η σωστή λειτουργία του σεξουαλικού ενστίνκτου.
Όταν εμφανίζονται κάποια προβλήματα, που σχετίζονται με την λειτουργία των γονάδων οι γιατροί κάνουν τη διάγνωση της αστυσίας ή στειρότητας για ορμονικούς και φυσιολογικούς λόγους. Σ’αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλετε στην αρμονική λειτουργία το βασικό τσάκρα. Θα κάνει πολύ καλό η επίδραση του κόκκινου χρώματος και κόκκινων πετρών, γιατί το κόκκινο χρώμα ενεργοποιεί την λειτουργία των σεξουαλικών σημείων και συμβάλλει στην θεραπεία της αστυσίας και στειρότητας.
Τα επινεφρίδια απεικονίζουν ένα μέρος των πιο σημαντικών λειτουργιών του βασικού τσάκρα. Ενώνονται πάνω από τον άνω λοβό των νεφρών και αποτελούνται από το έξω στρώμα, που παράγει ορμόνες προτεϊνης και έσω στρώμα που παράγει στεροεδείς ορμόνες. Ανάμεσα στις ορμόνες που παράγει το έξω στρώμα των επινεφριδίων, μεγάλη σημασία έχει η αλδοστερόνη, που συμμετέχει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, έχει επίδραση στα νεφρά, παρακρατάει τα υγρά και τα άλατα στον οργανισμό, καθώς και η κορτιζόλη, που αυξάνει την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών, (αμυλοσάκχαρο, αμινοξέα, λιπαρά οξέα), στο αίμα βοηθώντας τον οργανισμό να ξεπερνάει αγχωτικές καταστάσεις.
Στην κατάσταση του στρες το έσω στρώμα των επινεφριδίων παράγει την αδρεναλίνη. Οι φυσιολογικές αλλαγές που προκαλούνται από την ανδρεναλίνη συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Χάρη σ’αυτό ενεργοποιείται η αντίδραση «πολέμησε και υποχώρησε» τέτοια αντίδραση είναι ο πρωτόγονος μηχανισμός της εξέλιξης του κόσμου και προετοιμάζει το σώμα για την καταπολέμηση του στρες και στην μετέπειτα φυγή. Στις μέρες μας όταν οι επικινδυνες καταστάσεις για την ζωή έγιναν σπάνιες, ο μηχανισμός ενεργοποιείται στις διαφορετικές καταστάσεις του στρες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν στρες σε διάφορες καταστάσεις ενεργοποιώντας αυτή την αντίδραση σχεδόν κάθε μέρα στο δρόμο, στην δουλειά, στην συνάντηση με τον προϊστάμενο, στις οικογενιακές διαφωνίες, στις προετοιμασίες για τις εξετάσεις και τα λοιπά. Το στρες, που ενεργοποιεί τον μηχανισμό «πολέμησε και υποχώρησε» είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες, ο οποίος εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και την λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.

Πηγη: http://www.key-reiki.com/el/chakra/38-chakra/65-1st-chakra

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Μαϊος 27, 2018 10:40 am