Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


2ο ΤΣΑΚΡΑ: ΣΒΑΝΤΧΙΣΤΑΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΤΣΑΚΡΑ

Μοιραστείτε
avatar
whiteknight
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Ζυγός Κόκκορας
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2011

2ο ΤΣΑΚΡΑ: ΣΒΑΝΤΧΙΣΤΑΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΤΣΑΚΡΑ

Δημοσίευση  whiteknight Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:15 pm

Ονομάζεται: Ιερό, Σβαντxιστάνα
Θέση: Ακριβώς κάτω και πίσω από τον Αφαλό
Όργανα που σχετίζεται: Σπλήνα, Ουροδόχος Κύστη, Νεφρά
Γενικότερη συσχέτιση: Όλα τα υγρά του σώματος
Επηρεάζει: Τα Συναισθήματα
Διακυβερνά: Διαφορά, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Κίνηση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει: «Αισθάνομαι»
Χρώμα: Πορτοκαλί
Στοιχείο: Νερό

Το δεύτερο τσάκρα, βρίσκεται στην περιοχή της λεκάνης και είναι το επίκεντρο της σεξουαλικής ενέργειας και δημιουργικών ικανοτήτων. Το σεξουαλικό τσάκρα, έχει σχέση με την σεξουαλικότητα με βαθύτατη έννοια. Σχετίζεται άμεσα με την σεξουαλική πράξη, με το πώς αντιλαμβανόμαστε την σεξουαλικότητά μας και το πώς αντιμετωπίζουμε το φύλο που έχουμε από την γέννησή μας... Το σεξουαλικό τσάκρα, απεικονίζει την συνειδητοποίηση της σεξουαλικότητας, την επιλογή των σεξουαλικών συντρόφων και πολλών συναισθημάτων και αντιδράσεων που έχουν σχέση με το σεξ. Ακριβώς αυτό το τσάκρα, συγκεντρώνει τους κανόνες του σεξ, που κυριαρχούν στο περιβάλλον του παιδιού είτε αυτό θεωρείται κάτι φυσιολογικό και ωραίο, είτε κάτι αμαρτωλό και απαγορευμένο. Το σεξουαλικό τσάκρα, απεικονίζει την ικανότητα για την δημιουργία κάτι καινούργιου, που να έχει σχέση με την προσωπικότητά σας.
Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΤΣΑΚΡΑ

Όταν το σεξουαλικό τσάκρα λειτουργεί αρμονικά, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την προσωπικότητά του, ξεχωρίζει τον εαυτό του από τους άλλους, αλλά και ταυτόχρονα είναι ανοιχτός για τα αισθήματα άλλων ανθρώπων, τα δέχεται και επικοινωνεί μαζί τους. Εύκολα κάνει γνωριμίες με τους ανθρώπους άλλου φύλου και δεν έχει δυσκολίες στην επικοινωνία μαζί τους. Τέτοιος άνθρωπος έχει φυσιολογική και λογική αντιμετώπιση του σεξ.
Η ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΤΣΑΚΡΑ

Η αιτία της ανισορροπίας του σεξουαλικού τσάκρα μπορεί να είναι οι δυσαρμονικές καταστάσεις που υπήρχαν στην περίοδο της ανάπτυξης του τσάκρα, καθώς και στην περίοδο της σεξουαλικής ωριμότητας. Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη από το αίσθημα αβεβαιότητας στον σεξουαλικό τομέα, την αυτοανάλυση και τις προσπάθειες να συνειδητοποιήσεις το φύλο σου.
Ο άνθρωπος αρχίζει και βγάζει νέα σεξουαλική ενέργεια, ενώ οι γονείς ή οι δάσκαλοι δεν μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του και να τον μάθουν να χειρίζεται την ενέργεια αυτή. Καμιά φορά η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να προκαλέσει κάποιες όχι πολύ φυσιολογικές ιδέες, που κάνουν τον άνθρωπο να ντρέπεται τα συναισθήματά του. Αυτό κάνει τον έφηβο να κρύβει τα συναισθήματά του, να τα θεωρεί αφύσικα και επιβλαβή, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοπεποίθησή του.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει σε συντηρητικό περιβάλλον, όπου η σεξουαλικότητα θεωρείται κάτι αμαρτωλό και απαγορευμένο, κάτι που να αξίζει να τιμωρηθεί. Οι προσπάθειές του να καταπνίγει την σεξουαλικότητά του, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο να εκφράζει τις σεξουαλικές του επιθυμίες όπως το γρήγορο σεξ χωρίς βαθιές συναισθηματικές σχέσεις, οι ασυγκράτητες σεξουαλικές φαντασιώσεις, η επιθυμία να βλέπει πολλές ερωτικές ταινίες κτλ.
Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΤΣΑΚΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το σεξουαλικό τσάκρα έχει σχέση με τη λεκάνη, τα νεφρά, τη χοληδόχο κύστη, τους μυς, τα γεννητικά όργανα, τη λύμφη και όλα τα υγρά του οργανισμού.
Τα νεφρά, που είναι το κυριότερο όργανο για το οποίο είναι υπεύθυνο το σεξουαλικό τσάκρα, σχετίζονται με την ντροπή, την αυτοκριτική, την κριτική από τους άλλους, τις απογοητεύσεις και το αίσθημα της αποτυχίας. Η ικανότητά μας να δεχόμαστε άλλον άνθρωπο χωρίς κριτική και προκατάληψη, βασίζεται στην ικανότητά μας να φερόμαστε με τον ίδιο τρόπο και στον εαυτό μας. Αυτό που θεωρούμε απαράδεκτο για μας, μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικό και αποδεκτό από τους άλλους.
Οι πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη αποδεικνύουν την βαθιά και μακρόχρονη αυτοκατάκριση. Όταν το σεξουαλικό τσάκρα δεν είναι ισορροπημένο, ο άνθρωπος συχνά κάνει αυτοκριτική και αισθάνεται ότι έβλαψε τον εαυτό του, κάνοντας κάποιο λάθος. Αυτό συμβάλει στην καταφυγή στην αυτοκριτική, την απογοήτευση, ακόμα και στο αίσθημα της ντροπής, τα οποία μπορούν να παραμείνουν στον άνθρωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για πάντα. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουμε τις πράξεις των άλλων ανθρώπων γύρω μας.
Το σεξουαλικό τσάκρα όπως και το βασικό, είναι υπεύθυνο για τα γεννητικά όργανα που εκφράζουν την θηλυκότητα και το αρρενωπό. Τι σημαίνει να είσαι άντρας ή γυναίκα; Το τσάκρα αυτό αποδεικνύει το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως άντρα ή γυναίκα. Φερόμαστε στα γεννητικά όργανα με αγάπη όπως και σ’άλλα μέρη του σώματός μας; Αντιλαμβανόμαστε τα σεξουαλικά συναισθήματα σαν κάτι φυσιολογικό; Η κακία και το παράπονο που έχουμε για τους σεξουαλικούς συντρόφους μας, μπορούν να προκαλέσουν τα σεξουαλικά προβλήματα. Είναι μία από τις αιτίες των κολπικών λοιμώξεων, κνησμού, φλεγμονής.
Οι απόψεις της κοινωνίας για το σεξ και τη σεξουαλική ζωή σαν κάτι ντροπαλό και βρώμικο, η ένταση και η επιθυμία να ανταποκρίνεσαι στις σεξουαλικές επιθυμίες του συντρόφου σου, όλα αυτά προκαλούν πολλά προβλήματα, που έχουν σχέση με την σεξουαλικότητα του ανθρώπου, τα γεννητικά όργανα και την περίοδο.
Ισορροπημένο τσάκρα μπορεί να λύσει όλα τα σεξουαλικά προβλήματα, ακόμα και τα χρόνια που θεωρούνται σοβαρά.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚΡA ΣΤΗΝ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το σεξουαλικό τσάκρα επηρεάζει την λειτουργία του λεμφικού συστήματος το οποίο συμβάλλει στον καθαρισμό του οργανισμού από τα κατάλοιπα. Το λεμφικό σύστημα, βοηθάει στη μεταφορά των λευκωμάτων προς τα τριχοειδή αγγεία και στη ρύθμιση του όγκου του πλάσματος αίματος.
Η λύμφα είναι ένα από τα πιο σπουδαία μεταφορικά συστήματα του οργανισμού. Γι’αυτό εξασφαλίζοντας την σωστή ισορροπία του σεξουαλικού τσάκρα, συμβάλουμε στην γενική τόνωση του οργανισμού και βελτιώνουμε την ικανότητά του να αντιστέκεται στις εξωτερικές μολύνσεις.

Πηγη: http://www.key-reiki.com/el/chakra/38-chakra/66-2nd-chakra

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Ιουν 25, 2018 12:43 pm