Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


5ο ΤΣΑΚΡΑ: ΒΙΣΟΥΝΤΑ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ

Μοιραστείτε
avatar
whiteknight
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Ζυγός Κόκκορας
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2011

5ο ΤΣΑΚΡΑ: ΒΙΣΟΥΝΤΑ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ

Δημοσίευση  whiteknight Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:19 pm

Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 27, 2011 7:35 pm Θέμα δημοσίευσης: 5ο ΤΣΑΚΡΑ: ΒΙΣΟΥΝΤΑ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ
Ονομάζεται: Βισούντα
Θέση: Λαιμός
Όργανα που σχετίζεται: Θυρεοειδής, Πνεύμονες, Φωνητικές Χορδές, Βρόγχοι
Γενικότερη συσχέτιση:
Επηρεάζει: Το Αιθερικό Σώμα (βλ. κείμενο Αύρα)
Χρώμα: Μπλε
Στοιχείο: Ήχος
Διακυβερνά: Επικοινωνία, Έκφραση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει: «Μιλώ»

Βισούντα στη σανσκριτική γλώσσα σημαίνει «γεμάτο καθαριότητα». Έτσι λέγεται το τσάκρα του λαιμού που βρίσκεται στην περιοχή του λάρυγγα. Τα τσάκρα του λαιμού είναι το κέντρο της ανθρώπινης ικανότητας για προσωπική έκφραση, επικοινωνία και έμπνευση.

Έχει σχέση με όλες τις πτυχές της επικοινωνίας, με το εγώ μας, με τους άλλους ανθρώπους, και με την συμπαντική δύναμη (η επικοινωνία εκδηλώνεται σε μορφή της πίστης). Το πέμπτο τσάκρα αποτελεί επίσης ένα σημαντικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα κατώτερα τσάκρα και το κέντρο του στέμματος.

Μέσω του τσάκρα του λαιμού εκφράζουμε όλα όσα είναι ζωντανά μέσα μας, το γέλιο και το κλάμα μας, τα συναισθήματα αγάπης και ευτυχίας. Αυτό το τσάκρα, μας δίνει την δυνατότητα να εκφράζουμε συνειδητά και σαφήνεια αυτά που γίνονται και υπάρχουν μέσα μας. Χάρη στο Βισούντχα ο άνθρωπος επιδιώκει την αυτοέκφραση.

Μπορούμε να πούμε ότι το τσάκρα του λαιμού λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Στο κατώτατο επίπεδο το τσάκρα αυτό, σαν ένα από τα πέντε κάτω τσάκρα, εκφράζει την επιθυμία να κατακτήσουμε την ικανοποίηση μέσω της έκφρασης των αισθημάτων, των απόψεων, των επιθυμιών, των ταλέντων κ.τ.λ. Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει τη φωνή του και να ακουστεί, να στείλει τα μηνύματά του σ’αυτούς που είναι δίπλα του.

Στο ανώτατο επίπεδο το τσάκρα αυτό είναι πρώτο από τα τρία πάνω τσάκρα και γι’αυτό πραγματοποιεί την επαφή με την ψυχή, το πνεύμα και την πνευματικότητα του ανθρώπου. Αποτελεί τον έλεγχο του εαυτού μας και των άλλων, την επιθυμία να αναρωτιόμαστε για τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους, τον κόσμο με σκοπό να καταλάβουμε πιο βαθιά κάποια πράγματα και όχι να έχουμε απλά κάποια επιφανειακή εντύπωση και να μην τα αντιμετωπίζουμε σαν κάτι αυτονόητο.

Το τσάκρα του λαιμού παρακινεί την αίσθηση της υπευθυνότητας.
Η αρμονική λειτουργία του τσάκρα του λαιμού

Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι ανοιχτό και ισορροπημένο, ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει τα συναισθήματά, τις σκέψεις, τις απόψεις και τις γνώσεις του σαφώς, άφοβα και ελεύθερα.

Όταν το τσάκρα είναι ανοιχτό, ο άνθρωπος μπορεί να ελέγχει το λόγο του. Μπορεί να τηρεί σιωπή και να ακούει προσεχτικά αυτό που λένε οι άλλοι, δεν νιώθει την ανάγκη να υψώνει τον τόνο της φωνής για να ακουστεί. Ο άνθρωπος έχει την αίσθηση ότι μπορεί να εκφράζει την προσωπικότητά του, την άποψή του, την πίστη, καθώς και τις δημιουργικές ικανότητες σε οποιαδήποτε τομέα, στις σπουδές, στην κοινωνία, στη δουλειά, στο οικογενειακό περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά, νιώθει τον εαυτό του αρκετά σίγουρο, για να ακούει και να παραδέχεται άλλες απόψεις, τις οποίες μπορεί να αποδεχτεί. Δεν φοβάται ότι αυτό το γεγονός μπορεί να βλάψει την προσωπικότητά του, όπως και δεν νιώθει την ανάγκη να υποστηρίζει με κάθε τρόπο τη δική του γνώμη αν δεν υπάρχει λογική αιτία να το κάνει.

Μιλάει εντυπωσιακά, έχει πλούσια φαντασία, αλλά μαζί με αυτό ξέρει να διαλέγει τα λόγια για να γίνει κατανοητός για τον συνομιλητή του. Όλα όσα λέει είναι απλά και κατανοητά. Η εσωτερική ενότητα είναι για αυτόν καλή υποστήριξη, ακόμα και όταν αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες και πειρασμούς που μπορούν να τον μπερδέψουν. Μπορεί να κρατιέται, να πει όχι όταν το χρειάζεται, αλλά μπορεί να είναι επίσης ευέλικτος στις απόψεις και να ψάχνει τρόπους της επίτευξης του συμβιβασμού.

Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι ανοιχτό, ο άνθρωπος νιώθει ότι είναι ελεύθερος, αυτοτελής και ανεξάρτητος. Είναι αποφασιστικός, έχει σωστή άποψη για τον εαυτό του, μπορεί να παραδέχεται τις αδυναμίες, τα προσόντα και τα ταλέντα του.

Στο ανώτατο επίπεδο το τσάκρα του λαιμού δημιουργεί την ικανότητα να καταλαβαίνεις την δύναμη της σκέψης, να ελέγχεις τη σκέψη, καθώς και να την καταπνίγεις εύκολα, αν χρειαστεί να βρεθείς σε κάποιες καταστάσεις όπου οι σκέψεις δεν χρειάζονται, για παράδειγμα κατά το διαλογισμό. Η σχέση με την Ανώτατη δύναμη γίνεται πιο εκφραστική και εμφανίζεται η ικανότητα να λαμβάνει διάφορα μηνύματα του σύμπαντος. Ο άνθρωπος μπορεί тα χρησιμοποιεί αυτά τα σύμβολα και να τα καταλαβαίνει, να δημιουργεί και να νιώθει την έμπνευση, να έχει μεγάλη φαντασία.

Η ικανότητα να ακούει κανείς, που είναι χαρακτηριστική για το ανοιχτό τσάκρα του λαιμού, αποκτά καινούργια σημασία στο ανώτατο επίπεδο. Ο άνθρωπος μπορεί να ακούει «το κρυφό νόημα των λεγόμενων», να συγκεντρώνεται πλήρως σ’όλα που του λένε και να ανακαλύπτει στα λόγια των άλλων το νόημα που είΗ δυσαρμονική λειτουργία του τσάκρα του λαιμού.ναι αδύνατο να εκφραστεί προφορικά!
Η δυσαρμονική λειτουργία του καρδιακού τσάκρα

Όταν το τσάκρα του λαιμού βρίσκεται σε ανισορροπία, ο άνθρωπος έχει δυσκολίες με την προσωπική έκφραση. Έχει αρκετά προβλήματα στην επικοινωνία και δύο από τα προβλήματα αυτά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συγκρούσεις και την δυσαρμονία σ’όλους τους τομείς της ζωής του.

Το πρώτο του πρόβλημα είναι το πρόβλημα της επικοινωνίας μεταξύ της προσωπικότητας και του σώματος, που μπορεί να είναι δυσαρμονικό. Ο άνθρωπος δεν ακούει το σώμα του, δεν μπορεί να ακούει τις φυσιολογικές του ανάγκες και επιθυμίες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να εξαντλήσει τις δυνάμεις, ο άνθρωπος δεν έχει καμία ιδέα για την φύση του, και το γεγονός αυτό τον κάνει να είναι εκτιθεμένος σε πολλές αρρώστιες.

Το δεύτερο πρόβλημα της επικοινωνίας είναι ανικανότητα να έχει αρμονικές σχέσεις και την ενότητα ανάμεσα στα συναισθήματα από τη μία πλευρά και τις σκέψεις και τη λογική από την άλλη. Σε αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος μπορεί να χάσει την ικανότητα να εκφράζει τα αισθήματά του. Έχει την τάση για ονειροπολησίες, συζητάει στη φαντασία του με τους ανθρώπους, τα αισθήματα προς τους οποίους θέλει να εκφράσει, αλλά δεν μπορεί να το κάνει στην πραγματικότητα.

Η δυσαρμονία στο τσάκρα του λαιμού μπορεί να εκδηλώνεται στην χαμηλή αυτοπεποίθηση και συνεχή αυτοκριτική. Ο άνθρωπος αισθάνεται ότι για να γίνει κατανοητός για τους άλλους, πρέπει να φέρεται, να μιλάει και να δράσει όπως το θέλουν οι άλλοι. Αυτός φοβάται να εκφράζει τις πραγματικές του απόψεις, που μπορούν να υποστούν κριτική και θα καταστρέψουν την αυτοπεποίθησή του που είναι και εκτός αυτού ήδη χαμηλή.

Οι διαταραχές στην επικοινωνία, που προκαλούνται από την ανισορροπία του τσάκρα του λαιμού, επίσης μπορούν να εκδηλωθούν στη γλώσσα και το λόγο.

Ο άνθρωπος μπορεί να μιλάει ασύνδετα, να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να βρει κατάλληλες και κατανοητές λέξεις για να εκφράσει τις σκέψεις του.

Η έλλειψη της ισορροπίας στο τσάκρα του λαιμού μπορεί να εκδηλωθεί στην υπερβολική φλυαρία και την επιθυμία να μιλάει μόνο για να τραβήξει την προσοχή. Μπορεί να παρατηρείται η τάση για κουτσομπολιά, που εμφανίζεται λόγω της φοβίας απέναντι σε «παράλογες διακοπές» της κουβέντας και συνεχούς ψαξίματος των θεμάτων της συζήτησης. Ο άνθρωπος μπορεί να μην ξέρει να ακούει τους άλλους, ή μπορεί να ακούει μόνο αυτό που θέλει να ακούσει, ή απλά δεν είναι ικανός να καταλαβαίνει το νόημα των λεγόμενων.

Λόγω των δυσκολιών στην έκφραση των συναισθημάτων, όταν το τσάκρα βρίσκεται σε ανισορροπία, ο άνθρωπος μπορεί να γίνει απότομος και να ξεσπάει όταν τα καταπνιγμένα αισθήματα βγαίνουν προς τα έξω. Ταυτόχρονα η ανισορροπία στο τσάκρα μπορεί να οδηγήσει στην απάθεια και αδιαφορία λόγω της έλλειψης των ικανοτήτων της επικοινωνίας, που βοηθούν τον άνθρωπο να καταλαβαίνει τους άλλους και να νιώθει αγάπη προς αυτούς.
Η σχέση του τσάκρα του λαιμού με το σώμα

Το τσάκρα του λαιμού επηρεάζει τα όργανα όπως τον λάρυγγα, το λαιμό, τις φωνητικές χορδές, τον θυροειδή αδένα, τον παραθυροειδή αδένα, το σαγόνι, το επάνω μέρος των πνευμόνων, τα νεύρα, τα αυτιά, τους μυς και τα χέρια.

Η ανισορροπία του τσάκρα εκδηλώνεται σε συχνές φλεγμονές του λάρυγγα, μολύνσεις και παθήσεις του λάρυγγα, διαταραχές στη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, παθήσεις των πνευμόνων, προβλήματα ακοής, παθήσεις και μολύνσεις των αφτιών, διαταραχές στον λόγο, βατταρισμό, πνευματικές μολύνσεις, σπασμούς, πόνους στο λαιμό, τέντωμα στους μυς του λαιμού, προβλήματα με τα χέρια και διάφορες νευρολογικές αρρώστιες.

Ο λάρυγγας είναι το όργανο με την βοήθεια του οποίου κάνουμε τη φωνή μας να ακούγεται και εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τις ευχές. Και αν υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες αρρώστιες του λάρυγγα και του λαιμού.

Έτσι συμβαίνει, όταν ο άνθρωπος έχει την αίσθηση ότι δεν είναι ικανός να εκφράζει το εγώ του και να ζητήσει να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες του. Αυτή είναι η λειτουργία του λαιμού. Να μας δώσει την δυνατότητα να εκφράζουμε αυτό που είναι στην καρδιά μας, να λέμε τη γνώμη μας, τις επιθυμίες μας και τις σκέψεις μας. Όταν ο άνθρωπος δεν αφήνει τον εαυτό του να το κάνει, νιώθοντας φόβο απέναντι στο γύρω περιβάλλον του και το πώς οι απαιτήσεις του και οι σκέψεις του θα αντιληφθούν, βλάπτει με αυτό τον τρόπο την βασική λειτουργεία του λάρυγγα.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι η αιτία της μολυσματικής αρρώστιας του λάρυγγα, και ειδικότερα, επαναλαμβανόμενες μολύνσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να ελεγχτεί αν ο άνθρωπος αισθάνεται και καταλαβαίνει το φυσικό και σημαντικό για τη ζωή, δικαίωμα, να εκφράζει ελεύθερα τις επιθυμίες, τα αισθήματα και τις απόψεις του. Πολύ συχνά είναι η αιτία των χρονικών παθήσεων του λάρυγγα των παιδιών, των οποίων οι γονείς προσπαθούν να μιλάνε και να παίρνουν αποφάσεις για αυτά και να τα κάνουν να σωπάσουν όταν εκείνα προσπαθούν να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και επιθυμίες.

Υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα, που έχει σχέση με την λειτουργία του τσάκρα του λαιμού, η απώλεια της φωνής. Όπως και οι διάφορες αρρώστιες του λάρυγγα, μπορεί να εμφανιστεί λόγω του απωθημένου θυμού και κακίας. Η απώλεια της φωνής, σχετίζεται με τον φόβο του ανθρώπου να μιλήσει και να βγάλει προς τα έξω τον απωθημένο θυμό του.

Η αφηραμάδα και η ανικανότητα να συγκεντρωθεί, επίσης μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια της φωνής, γιατί ο άνθρωπος δεν ξέρει που να κατευθύνει την φωνή του, για να πετύχει το σκοπό και να εκφράσει την επιθυμία.

Όπως και ο λάρυγγας, ο λαιμός συμβολίζει την ευλυγισία, γιατί μας επιτρέπει να κοιτάμε μπροστά, γύρω και πίσω. Όταν ο άνθρωπος έχει σοβαρά προβλήματα με τον λαιμό, περιορίζεται η κινητικότητά του και εμφανίζονται οι σπασμοί στους μυς. Χρειάζεται να γίνει ο έλεγχος για να καταλάβει ο άνθρωπος αν υπάρχουν κάποια πράγματα, που δεν μπορεί να τα δει ή αν το υπερβολικό πείσμα εμποδίζει την ανάπτυξή του. Τα προβλήματα με το σαγόνι επίσης μπορούν να εξαρτώνται από την υπερβολική καταπίεση της προσωπικής έκφρασης. Ο άνθρωπος νιώθει ότι θέλει να πει πολλά αλλά σφίγγει τα δόντια και με το ζόρι κρατάει μέσα του τον θυμό και την αγανάκτηση που είναι έτοιμα να βγουν προς τα έξω. Οι σκέψεις οι οποίες έχουν σχέση με την επιθυμία της εκδίκησης, η αγανάκτηση και ο θυμός επίσης μπορούν να προκαλέσουν τις παθήσεις των σαγονιών, που καμιά φορά εκδηλώνονται στο σφίξιμο των δοντιών την ώρα του ύπνου.

Δυσοσμία από το στόμα χωρίς φανερές φυσιολογικές αιτίες, για παράδειγμα σάπια δόντια ή προβλήματα της πέψης, μπορεί να έχει σχέση με την δυσλειτουργία του καρδιακού τσάκρα. Η κατάσταση αυτή σχετίζεται με την έκφραση των κακών σκέψεων και προθέσεων, τη συνηθισμένη και τη συχνή χρησιμοποίηση του στόματος για το βγάλσιμο των σκεπτικών «σκουπιδιών,» όπως κουτσομπολιά και προσβλητικά άσχημα λόγια.

Η λειτουργία του τσάκρα του λαιμού έχει σχέση με τα προβλήματα του στόματος. Το στόμα είναι πύλη από την οποία λαμβάνουμε το φαγητό, φυσιολογικό, συναισθηματικό και πνευματικό καθώς και εκφράζει την ικανότητα να απορροφάμε νέες ιδέες. Οι αρρώστιες του στόματος μπορούν να απεικονίζουν τη μη αντίληψη των νέων ιδεών ή το μπλοκάρισμα των σκέψεων.

Στην περίπτωση των σημαντικών διαταραχών της λειτουργίας του τσάκρα του λαιμού υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ο βατταρισμός. Καμιά φορά αυτό συνοδεύεται με σοβαρές διαταραχές στην λειτουργία του καρδιακού και σεξουαλικού τσάκρα ή του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, καθώς και των τριών τσάκρα μαζί. Γενικά, ο βατταρισμός μπορεί να συμβολίζει την έλλειψη της αυτοπεποίθησης, τον φόβο να εκφράζουμε την γνώμη μας και την ανικανότητα να εκφράζουμε τα βαθιά αισθήματα. Στην τελευταία περίπτωση ο βατταρισμός παρουσιάζεται όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να εκφράζει τα αισθήματά του σε κάποιο συγκεκριμένο άνθρωπο ή πράγμα.

Η κωφότητα και τα προβλήματα με την ακοή σχετίζονται με την ανισορροπία του τσάκρα του λαιμού. Η κωφότητα συμβολίζει την ανεπιθυμία να ακούει, την επιθυμία να κλειστεί στον εαυτό του, να απομονωθεί από όλο τον κόσμο. Πιθανόν στο παρελθόν ο άνθρωπος αντιμετώπισε πολλά ακουστικά κίνητρα που προκάλεσαν «πόνο», για παράδειγμα άκουγε τους καυγάδες των γονέων, άκουγε τα μυστικά που δεν έπρεπε να πει σε κανένα, ήταν μάρτυρας της ταπείνωσης με λόγια κ.τ.λ. Οι παρόμοιες εμπειρίες δίνουν την αίσθηση «καλύτερα να μη τα άκουγα ποτέ».

Καμιά φορά τα προβλήματα της ακοής εκφράζουν την αίσθηση των υπερβολικών εξαντλητικών εξωτερικών επιδράσεων: ατελείωτες συμβουλές των γονέων, που δεν επέτρεπαν στο παιδί να συγκεντρωθεί στον εαυτό του, «μπορείς» και «μη» που αφορούσαν όλα τα πράγματα κ.τ.λ. Καμιά φορά τέτοια πράγματα γίνονται αιτίες των ωτικών μολύνσεων των παιδιών, που απλά ζητάνε να τους αφήσουν ήσυχα.

Τα χέρια σχετίζονται το τσάκρα του λαιμού. Αυτά εκφράζουν την ικανότητά μας να αποκτάμε εμπειρία, να βγάζουμε συμπεράσματα από αυτή και να μην την αντιμετωπίζουμε σαν εμπόδιο ή γεγονός που προκαλεί πόνο. Οι διάφορες ασθένειες των χεριών μπορούν να εκδηλωθούν στην αίσθηση ότι η δύσκολη εμπειρία της ζωής είναι βάρος, καθώς και στην επιθυμία να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να αυτοαπομακρυνθεί από όλα αυτά που συμβαίνουν. Εκτός από αυτό υπάρχει σχέση ανάμεσα στα σεξουαλικά προβλήματα και την λειτουργία του τσάκρα του λαιμού. Συχνά η ανισορροπία του σεξουαλικού τσάκρα συνοδεύεται με την ανισορροπία του τσάκρα του λαιμού. Και τα δύο τσάκρα ενεργοποιούν την έκφραση και τις δημιουργικές ικανότητες, γι’αυτό κατά την θεραπεία των σεξουαλικών προβλημάτων πρέπει να εξεταστεί το σεξουαλικό τσάκρα, καθώς και η αλληλοεπίδραση των δύο τσάκρα. Το τσάκρα του λαιμού παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της εντύπωσης για τον εαυτό σου, και κάποια ανδρικά ή γυναικεία σεξουαλικά προβλήματα έχουν σχέση ακριβώς με αυτό το τσάκρα.
Η επίδραση του τσάκρα στην ορμονική λειτουργία

Με το τσάκρα του λαιμού σχετίζονται ο θυρεοειδής και ο παραθυρεοειδής αδένες.

Οι ορμόνες που επεξεργάζονται από το θυρεοειδή αδένα, είναι σημαντικές για την απαραίτητη ταχύτητα του μεταβολισμού και τον καθορισμό του βαθμού της ενεργητικότητας του οργανισμού. Τα προβλήματα με θυρεοειδή αδένα έχουν άμεση σχέση με την αίσθηση της ταπείνωσης, την αίσθηση ότι ο άνθρωπος είναι τελευταίος στη σειρά για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά του, την συνεχή ανάγκη να υπολογίζει τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των άλλων ανθρώπων λόγω της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Το γεγονός αυτό προκαλεί τον άνθρωπο να προσελκύει τις καταστάσεις που τον εμποδίζουν να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.

Υποθυρεοειδισμός είναι αρρώστια που ο θυρεοειδής αδένας δεν λειτουργεί ενεργητικά, όμως ο μεταβολισμός, που απεικονίζει την ικανότητά μας να λαμβάνουμε και να δίνουμε, γίνεται πολύ αργός, αυτό συμβαίνει κυρίως με τις γυναίκες. Αυτή η ασθένεια συμβολίζει την άρνηση της προσωπικής έκφρασης, την ανικανότητα να υποστηρίζεις τη γνώμη σου και να πραγματοποιείς τις φυσικές σου επιθυμίες και ανάγκες.

Υπερθυρεοειδισμός είναι η αρρώστια που ο αδένας αντιθέτως λειτουργεί υπερβολικά ενεργητικά και προκαλεί την επιτάχυνση του μεταβολισμού. Αυτό απεικονίζει την εσωτερική αντίσταση στο αίσθημα της ταπείνωσης ή της καταπίεσης. Ο άνθρωπος νιώθει ότι θέλει να είναι πρώτος σ’όλα όσο στην οικογένεια τόσο και στην δουλειά.

Η βρογχοκήλη είναι ακόμα μια αρρώστια του θυρεοειδή αδένα που εκφράζει την αίσθηση της ταπείνωσης και της αγνόησης των επιθυμιών του από τους ανθρώπους γύρω του, την αίσθηση ότι τον εκμεταλλεύονται. Ο άνθρωπος νιώθει ότι αναγκάζεται να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των άλλων και όχι δικές του, να κάνει όλα για τους άλλους, ενώ κανένας δεν υπολογίζει τις δικές του επιθυμίες και δεν θέλει να κάνει τίποτα για αυτόν.

Η κατάσταση όταν ο άνθρωπος συνέχεια μετράει «τι έκανε αυτός για μένα, και τι εγώ για αυτόν», επίσης προκαλεί την δυσλειτουργία του μεταβολισμού.

Ο παραθυρεοειδής αδένας βρίσκεται στο θυρεοειδή αδένα και επεξεργάζεται την ορμόνη, που είναι υπεύθυνη για το επίπεδο του ασβεστίου στο αίμα. Η περιεκτικότητα του ασβεστίου στο πλάσμα του αίματος επηρεάζει την λειτουργία όλων των μυών του σώματος, καθώς και του καρδιακού μυ.

Η θυρεοτοξίνη επηρεάζει όλες τις πτυχές του μεταβολισμού του οργανισμού, την θερμοκρασία του σώματος και τους δίαφορους παράγοντες της ανάπτυξης. Όταν το επίπεδο της περιεκτικότητας αυτής της ορμόνης είναι υψηλό, όπως κατά τον υπερθυρεοειδισμό, ο οργανισμός συνέχεια αντιμετωπίζει στρες και λειτουργεί με δυσκολία, πράγμα που μπορεί να εκδηλωθεί στην ανησυχία, την τριχόπτωση, την υπερβολική όρεξη που συνοδεύεται με χάσιμο του βάρους, τη διάρροια, το τρέμουλο στα χέρια, τη σχεδόν διαρκή εφίδρωση, τη μη ανοχή του καύσωνα, την ψηλή συχνότητα των καρδιακών παλμών, την εξόφθαλμο βρογχοκήλη.

Υπερβολικά μικρή ποσότητα της θυρεοτοξίνης καθυστερεί την λειτουργία του οργανισμού καθώς και του μεταβολισμού. Σ’αυτή την κατάσταση εμφανίζεται η εξαντλητική κούραση, η έλλειψη της όρεξης που συνοδεύεται με την αύξηση του βάρους, η τριχόπτωση, η αλωπεκία, τα πριξήματα, η καθυστέρηση του λόγου, η σκλήρυνση της φωνής, η δυσκοιλιότητα, οι διαταραχές του εμμηνορρυσιακού κύκλου, η ευαισθησία στο κρύο, η μεγάλη ευπάθεια στις μολυσματικές ασθένειες. Κάθε μολυσματική ασθένεια αποτελεί θανατηφόρο κίνδυνο για τον ασθενή επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Οι γυναίκες είναι πιο πολύ εκτεθειμένες σ’αυτή την αρρώστια.

Πηγη: http://www.key-reiki.com/el/chakra/38-chakra/69-5th-chakra

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Ιουν 24, 2018 4:45 am