Πρόσφατα Θέματα

» SRT (Spiritual Response Therapy)
Τρι Μαϊος 15, 2018 10:32 am από Silvi

» You're a WHITE WITCH
Πεμ Μαϊος 10, 2018 2:38 pm από alexandra519

» Καλώς σας βρήκα!
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:58 am από Ophelia.

» Αριθμολογία σχέσης και ταρώ
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:53 am από Ophelia.

» Προσωπική χρονιά
Πεμ Μαϊος 10, 2018 4:07 am από Silvi

» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
Τετ Μαϊος 09, 2018 3:15 pm από Λίλιθ

» Δρακόντιο ρίξιμο Χαρτιών
Τρι Μαϊος 08, 2018 3:23 pm από Ophelia.

» Καλοως όρισα...
Κυρ Μαϊος 06, 2018 4:21 am από Ophelia.

» Άνθρωπος Σκιά.
Πεμ Μαϊος 03, 2018 2:25 pm από Ophelia.


6ο ΤΣΑΚΡΑ: ΑΤΖΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Μοιραστείτε
avatar
whiteknight
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Ζυγός Κόκκορας
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2011

6ο ΤΣΑΚΡΑ: ΑΤΖΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Δημοσίευση  whiteknight Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:20 pm

Θέση: Κέντρο του Μετώπου
Όργανα που σχετίζεται: Επίφυση
Γενικότερη συσχέτιση: Όραση
Επηρεάζει: Το Ουράνιο Σώμα (βλ. κείμενο Αύρα)
Χρώμα: Λουλακί
Στοιχείο: Φως
Διακυβερνά: Διαίσθηση, Φαντασία, Διόραση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει: «Βλέπω»

Το τσάκρα του τρίτου ματιού βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια, λίγο πιο πάνω από την γραμμή των ματιών. Στην σανσκριτική γλώσσα Άντζνα σημαίνει «κέντρο διαχείρισης».

Το έκτο τσάκρα είναι υπεύθυνο για την συνειδητή αντίληψη. Αυτό καθοδηγεί διάφορες πνευματικές ικανότητες, μνήμη, δύναμη της θέλησης και γνώση. Ακριβώς αυτό το τσάκρα επιτρέπει στον άνθρωπο να συνδεθεί με το υποσυνήδειτο, την διαίσθηση, δίνει την ικανότητα να καταλαβαίνει το σύμπαν και να λαμβάνει τα μηνύματά του. Είναι υπεύθυνο για την ισορροπία ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό ημισφαίρια εγκεφάλου, δηλαδή για την ισορροπία της διαίσθησης, των συναισθημάτων, του μυστικισμού, του νου και της λογικής. Είναι υπεύθυνο επίσης για την φυσική αρμονία του ανθρώπου, την ικανότητά του να αυτοσυγκεντρώνεται, την ηρεμία του πνεύματος και την σοφία.

Το άνοιγμα αυτού του τσάκρα μπορεί να προκαλέσει πολλές ερωτήσεις. Η επιθυμία της αυτοτελειοποίησης, η πίστη σ’αυτό που κάνει ο άνθρωπος, και στην αίσθηση ότι δεν ζει μόνο για τον εαυτό του. Στο σύμπαν εργάζονται οι ανώτερες δυνάμεις και χάρη στην ψυχή ο άνθρωπος είναι μέρος των δυνάμεων αυτών. Αφύπνιση της συνειδητοποίησης της ψυχής κάνει τον άνθρωπο να ψάχνει τον προορισμό τού στη ζωή.

Ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η λεγόμενη «συνηθισμένη» ζωή, δηλαδή η απόκτηση υλικών αγαθών, η σταθερή οικονομική εξασφάλιση, η θέση στη κοινωνία, όλα αυτά πια δεν τον ικανοποιούν.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού παρακινεί την έμπνευση. Όσο πιο πολύ ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα αυτό, τόσο πιο εύκολα είναι για έναν άνθρωπο να βρει την έμπνευση, όταν, όπως γνωρίζουν πολλοί καλλιτέχνες, ο χρόνος σταματάει και οι ιδέες από μόνες τους έρχονται στο μυαλό του ανθρώπου.

Το ανοιχτό τσάκρα μας δίνει την ικανότητα να λαμβάνουμε τα μηνύματα από άλλους κόσμους και άλλους χρόνους, μέλλον και παρελθόν. Εκτός από αυτό το άνοιγμα και η ισορροπία του τσάκρα αυτού μας επιτρέπουν να καθοδηγούμε την ζωή μας, και αυτό γίνεται δυνατό μόνο όταν καταλάβουμε τους κανόνες του σύμπαντος.

Στο φυσικό επίπεδο το τσάκρα αυτό αποτελεί κέντρο διαχείρισης της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Στο πνευματικό επίπεδο το τσάκρα αυτό είναι υπεύθυνο για την ικανότητα της εξωαισθητήριας αντίληψης, καθώς και την ικανότητα να χρησιμοποιούμε τα εξωαισθητήρια αισθήματα.

Όλες οι γνώσεις βρίσκονται στο σύμπαν. Η ικανότητα της αντίληψης των γνώσεων εξαρτάται από τις δυνατότητες του ίδιου του ανθρώπου, από την ικανότητά του να συνδεθεί με της πηγές των γνώσεων αυτών μέσω του τρίτου ματιού.

Η ικανότητα της εξωαισθητήριας αντίληψης εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να εκδηλώνεται στα όνειρα και διαλογισμούς και μας βοηθάει να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει σ’άλλο μέρος και άλλο χρονικό διάστημα, καθώς και στις προηγούμενες και τις επόμενες ζωές. Καμιά φορά αυτή η ικανότητα εμφανίζεται όταν κάποιος από τους δικούς μας χρειάζεται την βοήθειά μας ή βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις περιπτώσεις που αυτή η ικανότητα είναι αναπτυγμένη καλύτερα, ο άνθρωπος μπορεί να την χρησιμοποιεί όταν είναι άγρυπνος, στην κατάσταση του διαλογισμού και στις στιγμές της φώτισης κατά τις οποίες ο άνθρωπος αρχίζει και βλέπει κάτι. Επίσης αυτή η ικανότητα επιτρέπει να βλέπουμε διάφορες ουσίες και αύρες και να κοιτάμε μέσα στα πράγματα και σώματα.

Η εξωαισθητήρια ακοή μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε ορισμένες συχνότητες ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό των ηχητικών συχνοτήτων, που υπάρχουν στο σύμπαν. Αυτό εκδηλώνεται στην ικανότητα να ακούμε τους Θεϊκούς ήχους και να λαμβάνουμε τα μηνύματα από άλλους κόσμους και πνευματικές ουσίες.

Η ικανότητα της αφής είναι μια αίσθηση που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Η καλή ανάπτυξη του τσάκρα του τρίτου ματιού επιτρέπει στον άνθρωπο να νιώθει διάφορες ενέργειες. Αυτή την ικανότητα χρησιμοποιούν πολλοί θεραπευτές, που θεραπεύουν με το άγγιγμα των χεριών. Χάρη στην αίσθηση της αφής αγγίζοντας το σώμα του άλλου ανθρώπου μπορούμε να καταλάβουμε που βρίσκονται τα φυσικά εμπόδια, που οι μυς είναι τεντωμένοι, να νιώθουμε κρύες και ζεστές περιοχές κ.τ.λ. Όταν η αφή είναι πιο ευαίσθητη μας επιτρέπει να νιώθουμε την ενέργεια, που εκπέμπει από διάφορα όργανα. Χάρη σ’αυτή την ικανότητα μπορούμε να νιώθουμε τα λεπτά σώματα και να καθορίσουμε την κατάστασή τους, καθώς και να βλέπουμε και να εξετάζουμε τα πεδία των αύρων των ανθρώπων και αντικειμένων.

Όσο πια ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα του τρίτου ματιού, τόσο πιο ελεύθερα και ανοιχτά τα όργανα της αίσθησης αντιλαμβάνονται τα γεγονότα που δεν είναι ορατά στα μάτια μας. Η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τα τηλεπαθητικά μηνύματα σε διαφορετικά επίπεδα επίσης είναι μία από τις λειτουργίες του τσάκρα του τρίτου ματιού. Έτσι οι εξωαισθητήριες ικανότητες όπως η τηλεπάθεια, οι έξοδοι στο astral, ψυχοκινησία, προφητείες, προβλέψεις του μέλλοντος κ.τ.λ. εξαρτώνται από την κατάσταση του τσάκρα του τρίτου ματιού. Όσο πιο καθαρό είναι το κανάλι της αντίληψης και της μεταφοράς των μηνυμάτων του ανθρώπου, τόσο πιο έντονα εκδηλώνονται οι ικανότητες
Η αρμονική λειτουργία του τσάκρα του τρίτου ματιού

Η ισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού ακόμα και όταν δεν είναι πλήρως ανοιχτό εκδηλώνεται σε καλές διανοητικές και φιλοσοφικές ικανότητες, σε ικανότητα να ασχολούμαστε με ερευνητική και εφευρετική δραστηρότητα, σε ευκρίνεια των σκέψεων, σε υψηλή ηθικότητα, σε καλές δημόσιες σχέσεις, καθώς και την ικανότητα εύκολα να κάνουμε επαφές με τους ανθρώπους. Ένα από τα πιο αντικειμενικά χαρακτηριστικά της ισορροπίας του τσάκρα είναι οι διαισθητικές ικανότητες σ’όλους τους τομείς. Το ισορροπημένο και ανοιχτό τσάκρα (ακόμα και αν είναι ανοιχτό εν μέρει) δίνει στον άνθρωπο:

καλές ικανότητες των νοητικών φαντασιών
ικανότητα να καταλαβαίνεις την ενσάρκωση της ύλης στο σύμπαν ως φυσική ενσάρκωση του πνευματικού κόσμου
ικανότητα να καταλαβαίνεις όχι μόνο αυτό που είναι λογικό και νοητικό, αλλά και αυτό που είναι διαισθητικό
ιδεαλιστικό τρόπο των σκέψεων
ελεύθερη δημιουργική φαντασία
ευλυγισία της σκέψης
ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές πλευρές
ικανότητα να καταλαβαίνεις πως οι σκέψεις μας, η αντίληψη και η φαντασία υπάρχουν και πραγματοποιούνται μέσω της κατανόησης της δύναμης της σκέψης και της φαντασίας

Η δυσαρμονική λειτουργία του τσάκρα του τρίτου ματιού

Όταν το τσάκρα του τρίτου ματιού δεν είναι ισορροπημένο ο άνθρωπος μπορεί να αντιλαμβάνεται την ζωή μέσω του νου, της λογικότητας και της λογικής. Έχει ανάγκη από τάξη και λογική σ’όλα που κάνει, και αυτό που δεν πληρεί αυτά τα κριτήρια, μπορεί να του φανεί τελείως αδύνατο να γίνει. Του χρειάζονται σαφείς και λογικές αποδείξεις. Αυτός πρέπει να τις δει με τα ίδια του τα μάτια και να τις πιάσει με τα ίδια του τα χέρια. Στην περίπτωση της σοβαρής ανισορροπίας ο άνθρωπος μπορεί να θεωρεί παράλογη όχι μόνο την διαίσθηση αλλά ακόμα και τα αισθήματα. Καμιά φορά τέτοια κατάσταση οδηγεί σε περιορισμένη, ακριβή και σαφή αντίληψη του κόσμου, και όλα που δεν ανταποκρίνονται σε τέτοια κοσμοαντίληψη μπορούν να θεωρηθούν παράλογα και όχι επιστημονικά.

Η ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού συνοδεύεται με την επιθυμία να χρησιμοποιηθεί η δύναμη της σκέψης για την επίδραση στα γεγονότα και τους ανθρώπους, για την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών.

Η δυσαρμονία του τσάκρα του τρίτου ματιού συνοδεύεται επίσης με την δυσαρμονία του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και την σοβαρή ανεπάρκεια της λειτουργίας του καρδιακού τσάκρα. Η δυσαρμονία του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος προκαλεί τον άνθρωπο να επιδιώκει την διαχείριση και την χειραγώγηση των ανθρώπων και καταστάσεων. Ανάμεσα στους ανθρώπους που πάσχουν από την ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού υπάρχουν και οι τσαρλατάνοι που χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους για την ικανοποίηση των προσωπικών τους ιδιοτελών επιθυμιών.

Ο άνθρωπος του οποίου το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι ανοιχτό όπως πρέπει, ποτέ δεν χρησιμοποιεί τις διανοητικές και πνευματικές του δυνατότητες για κάποιες χειραγωγήσεις. Η ισορροπία του τσάκρα αυτού οδηγεί σε βαθιά συνειδητοποίηση των κανόνων του σύμπαντος, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους χειραγωγήσεις σε καμία περίπτωση και σε πλήρη κατανόηση του κινδύνου (όπως για τον εαυτό του, έτσι και για το σύμπαν) που βρίσκεται σε κατάχρηση της δύναμης της σκέψης ή των διασθητικών ικανοτήτων.

Πιο συχνές είναι οι περιπτώσεις όταν η ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού προκαλεί την έλλειψη της σιγουριάς στο σύμπαν και την μην κατανόηση της σημασίας των γεγονότων που συμβαίνουν. Η έλλειψη της σιγουριάς μπορεί να εκδηλώνεται σε διάφορες ανησυχίες, φόβο για το μέλλον, αναποφασιστικότητα, συνεχή ένταση και κυνισμό.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανισορροπία του τσάκρα καμιά φορά μπορούν να είναι οι αιτίες των εφιαλτών και διάφορων νευρικών παθήσεων.

Η σχέση του τσάκρα του τρίτου ματιού με το φυσικό σώμα

Το τσάκρα του τρίτου ματιού σχετίζεται με την λειτουργία του νευρικού συστήματος και όλη την λειτουργία του μυελού. Επηρεάζει το πρόσωπο, τα μάτια, τα αυτιά και τους κόλπους. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Όταν το τσάκρα είναι ανοιχτό και ισορροπημένο, μπορούμε με τα μάτια μας να εξερευνούμε τον άνθρωπο που είναι απέναντί μας και να λαμβάνουμε αναλυτικές πληροφορίες για αυτόν. Όσο πιο μεγάλη είναι η πνευματική συνειδητοποίηση και όσο πιο ανοιχτοί είμαστε για να λαμβάνουμε τα μη λεκτικά μηνύματα, τόσο πιο σοβαρό είναι το αίσθημα που εμφανίζεται όταν κοιτάζουμε στα μάτια του άλλου ανθρώπου. Μπορούμε να μπούμε στις σκέψεις ακόμα και την ψυχή του.

Τα μάτια απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τον κόσμο. Μπορούμε να εξερευνούμε τον κόσμο ευμενώς ή προκατειλημμένα. Ο τρόπος της εξερεύνησης του κόσμου είναι η προσωπική μας επιλογή, η οποία στο τέλος απεικονίζει την αντίληψη του εαυτού μας. Όταν ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον κόσμο με ζήλια, κακόβουλα και όλα βλέπει μαύρα ή ασπρόμαυρα υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει προβλήματα οράσεως.

Τα αυτιά μας απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο ακούμε τον κόσμο. Όταν πρόκειται για την δραστηριότητα του τσάκρα του τρίτου ματιού, είναι σπουδαίο να αντιλαμβάνεσαι την ακοή όχι σαν απλή ικανότητα να λαμβάνεις προφερόμενους ήχους αλλά και σαν ικανότητα να λαμβάνεις τα μηνύματα του σύμπαντος.

Η έλλειψη τέτοιου είδους ακοής μπορεί να εκδηλωθεί σε γενικές διαταραχές της ακοής και παθήσεις των αυτιών συνήθως ψυχοσωματικού χαρακτήρα.

Το πρόσωπο είναι η κάρτα μας, που εμείς δείχνουμε στον κόσμο. Όταν βλέπουμε το πρόσωπο του ανθρώπου μπορούμε να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες για το ταπεραμέντο του, γιατί αυτό φαίνεται στο πρόσωπό του: οι ρυτίδες στις άκρες των ματιών εμφανίζονται από το γέλιο, κατεβασμένες γωνίες των χειλών είναι το αποτέλεσμα ανησυχίας, μελαγχολίας και κακοήθειας, το σχήμα όρθιας γραμμής προς τα επάνω στα φρύδια δείχνουν την αποφασιστικότητα κ.τ.λ.

Το πρόσωπό μας προσελκύει ή διώχνει τους ανθρώπους, είναι φιλοφρονητικό και ανοιχτό ή κρυψίνουν. Επειδή το πρόσωπό μας εκφράζει τα συναισθήματά μας, πάνω του είναι γραμμένο το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Προβλήματα με το πρόσωπο προέρχονται από διάφορες αιτίες και ποικίλουν από τα σπυράκια μέχρι την παράλυση του προσωπικού νεύρου.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι υπεύθυνο για το μυελό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο μυελός μας είναι το προσωπικό κέντρο των εντολών, από το οποίο περνάνε όλα τα μηνύματα. Εμείς βάζουμε το μυελό μας στη λειτουργία, την οποία καθοδηγούμε και όχι το αντίθετο. Όλα τα διανοητικά στερεότυπα βρίσκονται στο μυελό και υπάγονται σε μας ανεξαρτήτως από το γεγονός αν το συνειδητοποιούμε ή όχι. Ο μυελός έχει κολοσσιαία βάση δεδομένων και πληροφοριών, που μας βοηθάει σε κάθε έργο. Όσο πιο πολύ είναι ανοιχτό και ισορροπημένο το τσάκρα το τρίτου ματιού, τόσο πιο καλά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις θαυμάσιες λειτουργίες του μυελού.

Η σημερινή σκέψη γίνεται αυριανό μέλλον. Σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή εμείς δημιουργούμε και διαμορφώνουμε πολλά πράγματα μόνο με την δύναμη της σκέψης. Το να καταλάβεις αυτό σημαίνει να εξοπλιστείς με θαυμάσιο όργανο για την αυτοεξέλιξη σε όλα τα επίπεδα μας.
επίδραση του τσάκρα στην ορμονική λειτουργία

Το τσάκρα του τρίτου ματιού έχει σχέση με δύο αδένες: τον κωναριοειδή αδένα και την υπόφυση.

Για το κωναριοειδή αδένα γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Είναι μικρός αδένας, το σχήμα του οποίου θυμίζει πολύ το κουκουνάρι. Μέχρι τώρα δεν είναι αποδεδειγμένο αν είναι μέρος του ενδοκρινολογικού συστήματος ή όχι. Επεξεργάζεται ορμονοποιημένο συστατικό, που λέγεται μελατονίνη και που ενεργοποιεί τους κύκλους της φωλεοποίσης, της μετακίνισης και τα ένστικτα αναπαραγωγής των ζώων. Του ανθρώπου ο κωναριοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για την εσωτερική αίσθηση του ρυθμού της ημέρας και της νύχτας, που επηρεάζει την ορμονική μας κατάσταση και τη διάθεσή μας. Επίσης είναι υπεύθυνό για πολλές άλλες λειτουργίες. Όταν υπάρχει διαταραχή αυτής της κυκλικής μορφής μπορεί να εμφανιστεί η κούραση, η κατάθλιψη κ.τ.λ.

Η υπόφυση βρίσκεται μπροστά από κωναριοειδή αδένα και παίζει τον ρόλο του κέντρου της διαχείρισης, που ρυθμίζει πολλές και διάφορες λειτουργίες.

Οι ορμόνες που επεξεργάζονται από την υπόφυση είναι υπεύθυνες για διάφορες ενέργειες, καθώς και για το ροή των συμπληρωματικών ορμονών. Η υπόφυση επεξεργάζεται δύο τύπους ορμονών.

Τροπικές ορμόνες επεξεργάζονται από ένα ενδοκρινολογικό αδένα και ενεργοποιούν την δουλειά του άλλου ενδοκρινολογικού αδένα.

Σωματικές ορμόνες επεξεργάζονται από ενδοκρινολογικούς αδένες και επιδρά άμεσα τα κύτταρα του οργανισμού.

Η υπόφυση είναι σαν εργοστάσιο της παραγωγής των ορμονών. Στο σύνολο αυτές οι ορμόνες ενεργοποιούν την λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος του οργανισμού.

Όπως δεν υπάρχει ο τομέας της ζωής τον οποίο δεν θα επηρέαζε η υπόφυση, έτσι και δεν υπάρχει ο τομέας της ζωής τον οποίο δεν θα επηρέαζε το τσάκρα του τρίτου ματιού.

Όπως η υπόφυση «καθοδηγεί» άλλους ορμονικούς αδένες, έτσι και το τσάκρα του τρίτου ματιού επηρεάζει πολύ τα άλλα τσάκρα.

Πηγη: http://www.key-reiki.com/el/chakra/38-chakra/70-6th-chakra

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Ιουν 25, 2018 1:00 pm